• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    1ANDY: na tvoji otázku ti neodpovím, ale nedá mi to, abych tu nenapsal, že v případě císařského řezu se dá udělat bonding s otcem. bral bych to jako takovou záložní variantu...
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    Ahoj, ráda bych se zeptala, jako prvorodička, jestli u plánované sekce mi nechaj miminko u mě, když mě budou šít - když budu chtít, aby ho změřili až po té cca 1,5 hodině, co zustanem na sále.. dkuju
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    K čemu je při porodu plodová voda a proč jí miminko potřebuje co nejdéle? – Strom života
    http://www.strom-zivota.net/...mu-je-pri-porodu-plodova-voda-a-proc-ji-miminko-potrebuje-co-nejdele/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Porody v Česku: s paternalismem na věčné časy? | A2larm
    https://a2larm.cz/2018/08/porody-v-cesku-s-paternalismem-na-vecne-casy/
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    Ahoj, prosím vseobecné info
    kamaradka offnyx vybírá porodnici, ceka mono bi dvojčata - bude rodit cisařem

    máte nejakou porodnici na doporučení (praha a stredni cechy ) - diky
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    tak nase soucasna pediatra, pro zmenu: nema s tim problem, karticky ma, muzeme donest i vlastni s jiz provedenym odberem. pry idealne do 72h, ale pozdeji nevadi. vtipny, jak kazdej pediatr jede neco jinyho.
    to, ze karticky nemaji nebo ze toto neprovadi, nebo ze spadovej pediatr odmitne vzit do pece dite po ambuporodu, mi to prijde podobna story, jako kdyz osetrujici lekar nechce vypsat neschopenku s argumentem "to my nedelame, to musite za praktikem", ale kdyz clovek vytahne znalost zakonu, tak neco zamruci a patricnej papir z toho supliku vytahne.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PISISKVOR: 24hod neni pravda, me moje pediatra instruovala, ze nejlepsi je to delat mezi 3 az 5 dnem, az zacnu kojit... a jinak do 10ti dnu. My jsme na tom byli s malou tusim 5ty den, a pak 8my den na opakovani (pze doktorka nabrala malo vzorek, male moc netekla krev). Tech 10 dni mi potvrdila i porodni asistentka, ta to taky delava. Karticky mela doktorka u sebe. Pry jsou ty genet. vady kvuli kterym se odbery delaji ale hodne zridkave, tahle pediatra se za cely zivot (tipla bych ji tak 20-30 let praxe) setkala jen 2x s blbymi vysledky.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MULTICAT: Dodnes nechápu, proč to u tolika pediatrů padá na tom, že "nemají ty kartičky". Když jsem si je sehnala sama a byla ochotná dodat, stejně to nešlo. Přijde mi že podobně jako u dalších věcí to patří mezi finty, jak se vyhýbat matkám, co odcházejí z porodnic po méně než 3 dnech, zkrátka pro ty pediatry jsou takové ženy a jejich děti velká zodpovědnost, kterou na sebe nechtějí brát, jenže musejí, a tak se tomu snaží oklikou, jakože okolnostmi, vyhnout. Tak to na mě působí, neříkám že to tak skutečně je.
    Náš pediatr myslím říkal, že pokud se dítě po porodu jeví zdravé, tak kontroly probíhají pouze v ordinaci, sle pokud by to vypadalo na problém, zajde na domácí návštěvu. Od nás bydlí 4 baráky vedle, a stejně jsme šli do ordinace ve městě v ordinační dobu, protože já i dítě jsme byli ok. Je to proto, že on toho má prostě hodně. Bohužel se to projevuje na rychlosti každé návštěvy u něj.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MYJKA: aha, tak bezva :) dík.
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: jo ahá. Škoda :/
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Hovno odborové kartičky, ale odběrové, samozřejmě. :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    To je teda peklo, aby se v tom jeden vyznal. Mně zase PA tvrdila, že se to musí udělat mezi 48 a 72 hodinami po porodu. Takže jsem to hrotila a jeli jsme do KV do porodnice, kam nás poslal náš pediatr, protože on na to neměl ty odborové kartičky.
    S PA jsme původně byly domluvené, že odběry udělá ona, ale nakonec měla další rodičku a taky by její výjezd k nám byl moc drahej.
    Celkově mam teď s odstupem dojem, že mě chtěla odát ambulantního porodu odradit. :(
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CAMELLA: taky si to tak pamatuju z predeslyho pobytu v porodnici. ta PA, co jsem zminovala, bude asi z tech opatrnejsich, jinak nevim jak si to vysvetlit.
    ORIKA: bozi, diky moc!:)
    HYSTERIA: to leccos vysvetluje.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PISISKVOR: mám a mám i skvělého pediatra, večer napíšu do pošty :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CAMELLA: Jinak doporucuji www.ambulantniporod.cz
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Ja planuji ambu, neni zadna povinnost aby lekar prijel do 24hod. Na odber z paty si pozvu soukromou PA cca 96hod po porodu. V porodnici to delaj po 48hod a to mi prijde brzo. Takze i kdybych nesla ambulantne, nenecham tam odber delat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PISISKVOR: já byla u dr. čtvrtý den a sama mi řekla, že odběr udělá až 10tý den, až se rozkojím. že se na to fofruje v porodnicích, protože ženy jdou pak domů, tak ať to mají hotové.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: to je divné, já tedy byla v porodnici, ale odběr z paty dělali až 3 den...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam