• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VAPVolná komunita VAP
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: lepsi pouzivat takove sluzby decentralizovane
    VAP
    VAP --- ---
    Na RiseUp je policejní internacionála krátká (převzato z webu Borodin)
    Převzato z webu Borodin . Převzali jsme ho bez jakýchkoliv obsahových úprav. Zveřejňujeme ho v rámci rubriky – píše se jinde .
    Na RiseUp je policejní internacionála krátká (převzato z webu Borodin) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...icejni-internacionala-kratka-prevzato-z-webu-borodin/

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Compassion, a defining feature of humanity, is at a deficit. How can we change that? - The Globe and Mail
    https://www.theglobeandmail.com/.../national/compassion-deficit-human-nature-change/article37423670/
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP
    VAP --- ---
    KOCOURMIKES: Anarchistická politická strana je protimluv. :-) Taková strana by již nebyla anarchistická. Princip demokracie a parlamentní zvlášť je v rozporu s anarchistickými. A to zásadně. Ani "vláda" většiny nemá legitimitu v našich očích. (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP:

    Dějiny Strany mírného pokroku v mezích zákona - Jaroslav Hašek | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dejiny-strany-mirneho-pokroku-v-mezich-zakona-82449
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: heh ja vim ze anarchiste k volbam nechodi uz nejakej ten patek ,) nicmene Piratska resp. Anarchisticka strana je mirny pokrok kupredu v ramci zakona ,)
    VAP
    VAP --- ---
    KOCOURMIKES: To je absurdní představa. Politická strana je prostředkem k praktikování současného politicko ekonomického systému. Ten anarchismus odmítá jako celek. Jakákoliv participace na jakékoliv její součásti by byla legitimováním současného principu moci. Kdykoliv v historii anarchisté udělali tu chybu že přímo či nepřímo začli vstupovat do politiky (kterou krytizují a odmítají) doplatili na to. A znehodnotili myšlenky o které jim šlo..

    (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    akce: Ruce pryč od mýho počítače: workshop IT bezpečnosti + Trable #8: Hackni Systém
    Start: 2018-01-05 18:00:00

    Ruce pryč od mýho počítače: workshop IT bezpečnosti + Trable #8: Hackni Systém, Anarchistická federace @ 2018-01-05 18:00:00 | radar.squat.net
    https://radar.squat.net/en/node/182870
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: proc Anarchopacifismus nemuze mit svoji vlastni politickou stranu do parlamentu ? tedy Anarchopacifisticka politicka strana.
    VAP
    VAP --- ---
    [ KOCOURMIKES @ Volná komunita VAP ]
    KOCOURMIKES: Vzhledem k tomu že je to politická strana tak jsme nikdy ani neřešili toto témá nijak kolektivně. Z podstaty věci (předpokládám) že odmítavé. To ale neznamená že někdo může být zároveň součástí VAP a participovat na něčem / nebo v PS. Naše komunita pracuje na principu "neformální organizovanosti" proto se to nijak nevylučuje. Pokud ale budu uvažovat o většinovém postoji , můžu vycházet z protivolebních aktivit. Tam jsem neschledal že by někdo dělal rozdíly mezi propagandou Pirátů, Zelených nebo jiných stran . Vyjímkou byla SPD a DSSS ty měli velice specifické postavení...:-)

    Na webu je k Pirátům snad jenom článek Jsme svědky kolapsu systému (rozhovor s Viceprezidentkou Pirátské internacionály, Bailey Lamon) https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...iceprezidentkou-piratske-internacionaly-bailey-lamon/

    (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: jaky mate nazor na ceskou piratskou stranu ?
    VAP
    VAP --- ---
    [ KOCOURMIKES @ Volná komunita VAP ]
    KOCOURMIKES citace wiki není vždycky relevantní. Anarchismus je stále se vytvářející idea a anarchopacifismus zvlášť. Zvlášť zařazení Gándího je hodně protimluvné protože odpor vůči státu a jakékoliv autoritě je více než nosný. To neznamená že některé jeho myšlenky nejsou přínosné a nemusí být součástí anarchopacifismu.

    Ano. Anarchopacifismus je evoluční a ne revoluční. Přesto se snaží ale tuto evoluci urychlovat a eliminovat naopak to co jí brzdí. Jenže sama podstata co je revoluční a co evoluční je velice problematické. Žádný anarchistický směr neusiluje o uchopení moci, ale pouze chce odstranit tu současnou (nebo budoucí) a utvořit svobodný prostor pro svobodnou volbu emancipovaných individualit.

    (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: helemese je tam taky buddhisticky anarchismus

    Buddhistický anarchismus – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Buddhistick%C3%BD_anarchismus
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    prima. pacifisticky ekoanarchokapitalismus :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Anarchopacifisté věří v evoluční změnu společnosti.

    Anarchopacifismus ideově ovlivnili nejvíce tři osobnosti, Lev Nikolajevič Tolstoj, Henry David Thoreau a Mahátma Gándhí[1][2], kteří ve svých dílech rozpracovali principy nenásilí (ve východních náboženstvích ahinsá), pacifismu a odporu vůči moci.

    Anarchopacifismus – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Anarchopacifismus
    VAP
    VAP --- ---
    KOCOURMIKES: To je všechno velice komplikované téma. Podle mě náboženství neuvolnilo místo, ale přišlo o svůl vliv/sílu. Totalitní ideologie nejsou žadným novodobým fenoménem 20 století. Tyranie jako taková je prorostlá celou lidskou historii. Její kořeny lze nalézt už při vzniku té z nejpodstatnějších příčin většiny "problémů" a to nezdravého přístupu k vlastnictví.

    Nechci a nedokáži polemizovat o ideových otázkách samotného budhismu. Podstatou toho problému je, že i anarchopacifismus v našem chápání je ideou našich srdcí a rozumu. Ovšem jednou ze základních věcí kterou chápeme jako důležitou součast anarchopacifismu je ..nepovyšování vlastních idejí nad jakýkoliv život. Zjednodušeně...přihlížet zabíjení či trýznění jakéhékoliv života je devalvováním samotné idee (na jeho úplné osvobození). (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: zalezi na uhlu pohledu, jako masove spolecensky politicky fenomen je samozrejme nabozenstvi spatne asi jako komunismus a nacismus (ty jsou ale horsi nez nabozenstvi, nabozenstvi uvolnilo tem totalitnim ideologiim misto ve 20. stol.) ktere se radi odborne mezi paranabozenstvi (parareligion) ten nacismus a komunismus.

    Ovsem z hlediska idealu (coz je stejne jako ideal anarchopacifismu), je to napriklad ideal boddhisattvy (ktery/ktera se snazi pomahat bytostem napric zivoty, nikdy je neopousti) z buddhismu, a dale treba Zoroastrianismus kde je clovek ne sluzebnik nebo otrok Boha, ale spolupracovnik se svoji dobrocinnou aktivitou v puvodne dobre svete napadenem zlem - tomu se rika Frashokereti, a je to taky boj.

    Na islam a duchovni dzihad by ses musel zeptat vericich Kurdu.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MASOO: osobne bych slepice nechoval, ale ten model je ze si slepici nosnici a pak kvocnu s kohoutem koupis/vymenis od souseda statkare co jiz ma kvocnu a kohouta, no a slepice maji velky i castecne travnaty vybeh na behani a hrabani zadny dvorek. Nevim jestli si to dokazes jako divka z mesta predstavit. Jinak ten clanek je spravny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam