• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VAPVolná komunita VAP
    VAP
    VAP --- ---
    AnCap je sama o sobě hodně ulítlá idea. Někdo jí dokonce považuje za ještě větší nebezpečí než nějaký pravičáky. Já osobně bych je nepřeceňoval. Je to idea, která je naprosto logickým důsledkem sebedestrukčního vývoje kapitalismu (nebo obecně tžního principu) který se snaží najít alternativu k svému přežití. To že je kapitalismus sebedestruktivní je tak jednoznačné jako máloco. Z trochou vtipu jeden náš kamarád říkal : Kapitalisté budou vyrábět a prodávat třeba i zápalné lahve, pokud se budou prodávat. To, že skončí v jejich výlohách je v tu chvíly vůbec nezajímá . (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Získat byt se stává sociálním problémem – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/ekonomika/459352-ziskat-byt-se-stava-socialnim-problemem.html
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Vybral 2,7 milionu korun: Stát je, jako když mafie vybírá výpalné, všechny zákony bych zrušil

    22. 12. 2017 | Demokracie je diktát většiny menšině. Anarchokapitalismus je založený na respektu k vlastnictví, principu neagrese, svobodě a zodpovědnosti. Necháme lidi, ať si na volném trhu určí, co chtějí, tvrdí anarchokapitalista Urza, který v kampani vybral od lidí téměř 2,7 milionu korun na svou knihu. Stát prý vytváří sociálně slabé, místo aby je chránil. Dodává, že podpora jeho knihy na Startovači ho zaskočila, Česko má prý jednu z nejsilnějších anarchokapitalistických skupin v Evropě.

    https://video.aktualne.cz/...e-vybira-vypa/r~41d37ceee65a11e7b6a9ac1f6b220ee8/?redirected=1514026947
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Sedmá generace - Katalánské superdružstvo
    http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/katalanske-superdruzstvo
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES: V minulém článku byla představena možnost útěku od oficiálních měn skrze dnes často skloňovanou měnu bitcoin. Jak ale vybudovat měnu, ke které má smysl utíkat – například proto, že má potenciál přesunout nás do postkapitalistické společnosti? Bitcoin přinesl technologickou inovaci, nyní je čas dát jí politický obsah – ekonomickou, sociální a environmentální spravedlnost. K tomu slouží kryptoměna FairCoin.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES: Proti bitcoinu můžeme postavit alternativu: globální družstevní měnu FairCoin.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    kryptoanarchismus

    FairCoin: Hacknout finanční trhy virem spolupráce | A2larm

    FairCoin: Hacknout finanční trhy virem spolupráce | A2larm
    https://a2larm.cz/2018/01/faircoin-hacknout-financni-trhy-virem-spoluprace/

    Blog | faircoin

    Blog | faircoin
    https://fair-coin.org/
    VAP
    VAP --- ---
    Dá se předpokládat že asi ano. Ale je to pouze jedna z úvah. Je možné že by se našla jiná alternativa..kdo ví. Mnohdy je chybně chápáno odstranění vlastnictví jako jeho pouhá transformace v jistou formu skupinového (pseudodrušrev,komun atd). Princip odstranění lze chápat do důsledků, kdy vlastnictví (i když to není přesný výraz) je vázáno na bezprostřední užití. Jednou z možností je tedy jeho čerpání libovolně podle potřeb..

    Ale to spekulujeme...mezi anarchopacifistické vize patří i tato úvaha....Dalším většinovým názorem v anarchopacifistickém hnutí je princip odmítání konkrétních představ o podobě ideální svobodné společnosti. Jsou tu samozřejmě zásadní kritéria, jako je maximální svoboda jednotlivce, rovnost, beztřídnost atd. Konkrétní podrobná schémata jsou ovšem odmítána jako nepodstatná a dokonce nebezpečná. Má se za to, že hledání detailních principů a vztahů pro budoucí svobodnou společnost, může vytvořit dogmata, která nemusí odpovídat podmínkám a potřebám doby, v níž vznikne. Neznamená to ovšem odmítání vytváření vizí charakteru a podstaty takovéto společnosti. Myšleny jsou konkrétní představy o uspořádání průmyslu, hospodářství a ostatních detailech fungování. „Projektování domu ve chvíli, kdy nevíme kde, kdy a z čeho“je nejenom zbytečné, ale může nás v budoucnosti značně omezit v optimálním budování. Anarchopacifismus dokonce nenazývá tuto budoucí svobodnou společnost anarchistickou. Heslem „Anarchie je cesta, svoboda je cíl“ je vyjádřen přístup k tomuto tématu. Jak již bylo zmíněno výše, pro anarchopacifismus je nedotknutelná svobodná vůle, proto je zastáván názor, že o konkrétní podobě si ve svobodné společnosti rozhodnou svobodně lidé. Zvolí to co budou považovat za nejlepší.

    (P)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: takze navrat k barteru mezi komunitami je zaklad jak by to mohlo fungovat ?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CEO = anarchokapitalisti :)

    tedy anarchokapitalisti (CEO osvicenec) vs. anarchosyndikalisti (syndikat) vs. anarchopacifisti (anarchohipici rozeseti v komunitach nekde v restaurovane divocine, k tomu se vztahoval ten chov koz a slepic umirajich prirozenou smrti ? :) ne, vsechno zacalo prece tim zatracenym neolithem, a jeste houst, zacalo to s Adventem suplikantu. ! tedy Pryc s veskerymi suplikanty !! :D )
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: to by fungoval tedy jen barter, anarchosyndikalismus by musel poresit takove veci jako vyroba energie (solarni panely, na provoz elektroniky a sviceni), vyroba, esencialnich leku (mala laborka co dela leky, vari kilovky a tabletuje na lab. lisu) atd. coze to dal jeste potrebujeme ? :)) tohle ma budoucnost prave kyberpunkovou, syndikaty, presne tohle ma budoucnost, syndikat versus nejaky CEO (CEO jak v sandboxu GTA5 ,]

    no a ta "kryptomena" ktera by se samozrejme vubec netezila by mohla byt jednoduse mena treba jen pro komunitu lidi - registrovana evidence elektronickych bodiku pro vymenu komodit (schvalne nepisu zbozi) a prace (schvalne nepisu sluzeb) mezi komunitami (komunami ? zni jako komunismus, vim ze autonomni komuna je antiautoritarska, lepsi mi rika ale komunita, neni to kmen ani stado ani gang). Takze to je spis ale "plan", nastenka spoluprace dohoda kdo udela a doda co, nez mena.
    VAP
    VAP --- ---
    Tentokrát budu mluvit já (L). A jen za sebe. Neřešili jsme kolektivní postoj. Asi ale bude blízkej mímu. Měna, peníze a další tyhle sračky jsou tu jako nástroj k udržení fungování vykořisťování. Jak už zmiňoval (+) za vším je zhovadilý vlastnictví. Mor společnosti. Je jedno jestli je to dolar, euro nebo něco co se tváří jako alternativa. Ale neni. Princip nákup, prodej je založenej na tom že někdo musí ojebat někoho jinýho. Prodejce dodavatele a kupujícího. Dodavatel výrobce. Čim větší rozdíl, tím jsou úspěšnější. Ťedy o co víc někoho ošulej tím jsou lepší. Prostě napiču systém. Žádný peníze, žádnej stát...:-)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: jaky mate nazor na kryptomeny ?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: takze cele spektrum dobrych veci
    VAP
    VAP --- ---
    [ KOCOURMIKES @ Volná komunita VAP ]
    KOCORMIKES: Naším cílem není propagovat anarchopacifismus jako takový. Smyslem fungování VAP je cituji....Snaží se podporovat všechny aktivity, jak vlastní, tak i konané někým jiným, považované za přínosné pro společenské změny, vedoucí k společnosti založené na svobodě a rovnosti.... Více na https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/o-nas/
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: jaky mate tedy prakticky program pro rozsireni ideji anarchopacifismu (a veganstvi) mezi sirsi masy ? V CR, v Nemecku, v Rusku, v USA.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VAP: lepsi pouzivat takove sluzby decentralizovane
    VAP
    VAP --- ---
    Na RiseUp je policejní internacionála krátká (převzato z webu Borodin)
    Převzato z webu Borodin . Převzali jsme ho bez jakýchkoliv obsahových úprav. Zveřejňujeme ho v rámci rubriky – píše se jinde .
    Na RiseUp je policejní internacionála krátká (převzato z webu Borodin) « Voice Of Anarchopacifists / volná komunita
    https://voiceofanarchopacifists.noblogs.org/...icejni-internacionala-kratka-prevzato-z-webu-borodin/

    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Compassion, a defining feature of humanity, is at a deficit. How can we change that? - The Globe and Mail
    https://www.theglobeandmail.com/.../national/compassion-deficit-human-nature-change/article37423670/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam