• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    Diskuze o Roberts Space Industries "STAR CITIZEN" sci-fi vesmírné MMO hře.
    rozbalit záhlaví
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BAT: neznám, ale můj hotas má taky software naprd
    Našel jsem univerzální věc jménem Joystick Gremlin a můžu doporučit.
    Joystick Gremlin
    https://whitemagic.github.io/JoystickGremlin/
    BAT
    BAT --- ---
    Pouzivate nekdo VKB joystick(y)?
    Mam tu ted na zkousku Gladiator NXT EVO s Premium gripem, tak se ted patlam v nastavovani...

Zjistuju, ze SW ma VKB asi vybornej, ale dokumentace je k tomu minimalne o tri verze zpatky a jeste vypada ze ten kdo ji psal, byl asi placenej za rychlost, a nejspis i s bonusem za co nejmensi pocet stran.
    Semtam chybi jakakoliv zminka o urcitych nastavenich/polich/tlacitkach, a nejzakladnejsi veci jsou tam popsany, ale na nejake komplikovanejsi nastaveni uz clovek musi jit metodou pokus omyl.

Zatim jsem udelal co jsem potreboval, ale stalo me to od vcera uz cca 12 hodin casu.
    Tak by me zajimalo, jestli tu s tim ma nekdo zkusenosti a mohl se pripadne podelit o nejake tipy.
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    Jako ja to porad parim, nektery dny je to horsi a nefungujou veci, ktery blbnou odjakziva (vytahy / spawn lodi / markery a pod). Ale spis to je asi v pohode nebo mam kliku na servery. Mivam docela konzistenti gameplay, coz se driv rict nedalo a cloveka to odrazovalo travit v tom cas. Tak ted si u toho teda prijemne odpocinu u nakyho miningu / haulovani nebo pve combat misi a postupne vlastne objevuju ten svet. Backoval jsem prvne pred mnoha lety (10?) a az do ted to vlastne nikdy nehral dyl, nez par hodin.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě tohle prostě hrozně demotivuje. Chtěl bych tomu dát nějakej čas to pořádně nastavit, naučit se ten novej systém, ale takhle je to pro mě ztráta času.
    BAT
    BAT --- ---
    Me to jede, ale uz je to zase server loterie...

Pripojim se a zjistim, ze nefunguje pulka vytahu atp., tak se zase odpojim a zkusim jiny region, pak zase zpatky na EU, a takhle nekolikrat dokola, nez pristanu na serveru co vypada ok.
    Jenze pak letim jinam, kde me to prepne na jinej shard co uz ma dost za sebou a uz je na prd, tak si zase preju at to spadne a prehodi nas to na nove nahozenej shard.

...kolem vanoc to nekolik dni slapalo dobre, tak jsem to tu chvalil, ale uz to davno zas neni pravda.
    Tak zas davam pauzu a cekam na nejaky patch, nebo az mi zacnou kamosi hlasit, ze uz je to lepsi.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Dobrý vědět já si říkal že tomu dám zas šanci a zkusím rozklíčovat ty master mode
    SONIC
    SONIC --- ---
    Me to jiz klasicky nejde stahnout :) Launcher hlasi porad nejaky chyby..
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    Ja jsem SC po 2 letech zkusil po vydani 4.0 s nadeji, ze se zlepsi laggy serveru a obecne. A jako je to ted "supr" oproti tomu, jak to bezelo driv. Hraju teda zatim sam nebo s kamosem a konecne si aspon uziju za ty leta nastradany lode :) je to teda porad festival buggu a failu, ale je to hratelny. Co me potesilo - letime z nakyho mesice na planetu hurston warpem a padne uprostred cesty server. Nicmene nam to jen reklo at pockame, prehodilo nas to na jinej a hrali jsme se vsema assetama dal:)
    BAT
    BAT --- ---
    Poslednich par dnu SC docela hezky bezi - teda, zalezi co clove dela.
    Nektere mise obcas nemaji markery, po vypiti napoje obcas nasleduje blackout, atp., ale presto mam po poslednich server-side hotfixech veskrze dobre zkusenosti.
    Rekl bych, ze je ted SC hratelny jako nikdy predtim.
    Travime vetsinu casu v Pyro, kde se snazime nejak prostourat ty Contested Zones a dostat se k nejakym tem special upgradum nebo zbranim (nebo co to tam kyho certa my byt), a je to zatim moc dobra zabava a nase mala skupinka veteranu z Army zatim marne hleda premozitele :)

Pokud jste to tesne po prvotnim uvedeni Preview 4.0 odlozili z duvodu neskutecne rozbitosti, tak tomu ted zkuste dat zase sanci.
    NIS
    NIS --- ---
    Ja jsem sbiral Luminaliu minuly rok, prvni ctyri dny. Rikal jsem si, co je to za bejkoviny co mi to davaj. Seru na to. Po pul roce jsem se podival, co tam teda bylo za bejkoviny a byl tam limited edition skin na moji oblibenou lod Nomad, ktery jsem prosvihl. Tak jsem si v mojem Nomadu v kokpitu-default skinu pobrecel, sednul jsem si na zachod a rekl si, ze tento rok otevru vsechny policka.
    BAT
    BAT --- ---
    UNREALONE: A prihlasil ses na svuj ucet na robertsspaceindustries.com?
    Pak staci jit na https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/20280-Luminalia-2954 nebo se tam proklikat (na hlavni strance je odkaz skrz velke tlacitko "> LIGHT THE LAMPS").
    Pak zascrolovat dol,u na kalendar a klikat na policka.
    VACA
    VACA --- ---
    UNREALONE: Já teď nejsem u kompu.
    Ale jestli správně vzpomenu, tak ono to je takový asi ne uplně šťastně vysázený na tý stránce. Nahoře to je jen jen obrázek toho kalendáře. Obrázek terej se dá zobrazit větší ale na vlastní kalendář to nepřesměruje. Na ten se člověk musí odscrollovat přes všechny ty jejich sdělení až dolu, kde je teprv jeho interaktivní verze.
    Ale nemělo by to bejt že když nějakej den propásneš tak je to pryč, až do konce tohodle eventu to jde otvírat i zpětně.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě to nějak nefunguje
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: :D
    Jak se opovažujou. Dát do webovýho lootboxu takovej šmuk!
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: To mi pripomina nejakej reddit post nebo mozna tweet (ted to nemuzu najit), kde byl nekdo nasranej, ze jako odmenu dostal jen trapnou forum badge :-D
    VACA
    VACA --- ---
    jen tak mimoděk, nezapomeňte sbírat políčka z adventního kalendáře. Neni nutný se logovat do hry, jen po přihlašní na stránce:

Luminalia 2954 - Roberts Space Industries | Follow the development of Star Citizen and Squadron 42
    https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/20280-Luminalia-2954

Měy by tam bejt skiny na lodě, zbraně apod. Permanentně na účet, zdarma, a to se vyplatí! :D
    VACA
    VACA --- ---
    Jen tak pro zajimavost:

VACA
    VACA --- ---
    BAT: Ps: ono se 4.0 na konci roku ma bejt wipe a vsichni od nuly. Takze ted nema moc smysl neco podnikat.
    Teda oni maj nejakej ten event za kterej by mely bejt nejaky persostentni odmeny.
    Vloni jsem to odehral, ale letos na to prdim. Ono je to celkem frustrace najit server na kterym vsechny veci fungujou, i bez iae…
    Tuhle logiku moc nepobiram, jet takovejhle event i kdyz mas problemy se stabilitou, a tak ho pro jistotu das pres free flight event :D

Master mod ja jsem moc neodehral, cekal jsem spis az si to trochu sedne. Ale ted to prej zase maj cely prekopat na jinej system:D

Jak jsem napsal, spectrum je super toxicka komunita.
    Ale ze bych tleskal jak je vsechno super, to zrovna teda taky uplne nemuzu:D
    A nekery jejich kroky me trochu vadej.
    Ale furt trpelive cekam, ze prijde ten zaslibenej cas kdy to bude dobry ;D
    VACA
    VACA --- ---
    Jinak od polaris jsem mel proste vetsi ocekavani.
    Jsou to detajly, ale treba hangar vsechny vrata “hangar 01” je proste nesmysl.
    Minimapa za me osobne neni argument, ta lod ma mit prehlednej interier sama osobe.
    Na battle lodi ve valecny vrave spis ocenis kdyz by bylo na vratech napsano “prig”; “med bay” “engineering” etc.
    Chodby by mohly mit nejakou navigaci, barevne odliseny a jako ma treba javelin cedule co kam vede apod.
    Prave proto ze jak dlouho ta lod byla v backlogu, bych cekal ze bude trochu vic odladena, takhle to pusobi jako horka jehla proste.
    Navic slovy cig polaris ma bejt zdroj assetu a design language pro vsechny rsi lode do budoucna a reworky, tak to jako at se na me nikdo nezlobi, je to fakt slaby, a neodpovida to standartu drivejsoch…

Jak rikam nechci hejtit nepredmetne, ale po teh exkurzich javelinu, idris, ale treba i dnes uz oldskoolovy 890j, jsem cekal fakt vic, nez sedou neprehlednou koblu s generockejma texturama :(
    VACA
    VACA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Tak treba c2 ze se kazda rampa otvira jinak vysoko takze je za me dost rozbity, v drivejsich patchich jsem c2 pouzival hodne a snad krome “ladder loop” vsechno fungovalo jak melo.
    Origon lode jsou total porouchany snad vsechny.
    Masivni frame dropy v inetrierech, mizeni interieru ve 400i, vytah kterej te katapultuje z lodi, 890j pokazeny vrata cargo vytahu, atd.
    Jako chypu ze to nejsou hlavni lode pro gameplay soucasnosti, ale s kazdym updatem jsou jen horsi a chybovejsi.

Asi by se dalo pokracovat, tyhle vsechny veci (a dalsi) byly rozbity uz pred iae.

Me nejde o to zbytecne hejtit cig za kazdej jejich krok, ale to ze se furt produkujou novy lode a koncepty pricemz ty stary degradujou a jen se na ne sere prptoze marketing ma presvedceni ze to podporuje prodej novejch, me sere.
    A vzhledem k tomu ze za poslednich treba 10let jsem cig narval ne zrovna uplne drobny prachy, v dobry vire ze podporuju projekt podle vizi ktery nam byly prezentovany, tak si myslim ze muzu vyjadrit svuj nazor.

Nemam rad ten vseobecnej hate kterej na spectrum je, to je fakt ultra toxicka komunita posledni roky.
    Ale ze bych mohl roct “bravo cig, dobra prace!” To teda fakt nemuzu :(

Momentalne davam spis pauzu a jen prilezitostne to zapnu, nechce se mi do toho investovat cas s nastavovanim ovladani a ucenim se rutin, kdyz se to zase vsechno zmeni…
    Ma bejt zase novej flight model, totalne prekopanej master modes na jinej system, apod.

Naposledy jsem si fakt dobre zahral tak pred tim rokem, no.
    Ale jako nikoho vas neodrazuju, jen ja osobne na to proste nemam energii, muj volnej cas neni neomezenej.

Ale omlouvam se ze jsem mozna zvolil trochu negativni ton, jen to proste trva vsechno docela dlouho, furt se vymejslej novy cool “vize” co vsechno jeste bude jak fungovat, ale vysledek je ten ze 1.0 bude oklestenej oproti i tomu co se prezentovalo pred lety, a tim feature creep se jen prohlubujou a nastradavaj nevyreseny problemy.

Furt celam kdy prijde nejakej zlom, uvidime 4.0 ale moc tomu neverim…
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: No... ted mi doslo, ze budu muset znova nastavit veskera ovladani.
    Nebo to nechat na defaultech, ale... sakra, hned se mi do toho chce zas o trochu min :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam