• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

    VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Já mám tak divný kolo že ho na držák kol ani nedám...
    Hele základ je říct kámošovi ať ti změří průměr trubky tam kde budeš držák chytat tou svěrkou za rám. Přesně jak tušíš, může tam zrovna vadit držák baterie. To záleží jakou máš tu svěrku na kolik se roztáhne. já mám držák kol na kouli Thule, a tohle kolo bych tam asi nandal se sundanou baterií v pohodě.
    ADAM
    ADAM --- ---
    BATY: jestli to tam dostanes fyzicky, to nevim. imho asi jo. ale pohlidej si max hmotnost.
    BATY
    BATY --- ---
    Možná mi kamarád půjčí elektrokolo na dovolenou pro manželku, abychom mohli spolu jet nějaký výlet i 80km+ a nemusel jsem řešit profil atd... prostě aby mi stačila. Kolo teď u sebe nemám, ale někdo s tím už bude mít třeba zkušenost. Jde mi to, jestli to kolo narvu na střechu do držáku Thule? I když tu baterii sundám, tak tam stejně asi bude něco překážet, ne? Máte s tím někdo zkušenost?

    Do auto to nedám, tak už jsou děti a další krámy, střecha je jediná možnost...

    Myslím, že je to něco takového: https://www.endorphinrepublic.com/products/19428-bike-e-scale-920/
    MINER
    MINER --- ---
    ADAM: Ono, když chceš valit, tak to je znát. Motor ti sice přidá 300%, ale s nízkym valivym odporem můžeš jet třeba ještě o 5km/h rychleji.
    Na zábavu mám Specialized Stumpjumper FSR s Brainem, takže mi jde opravdu jen o rychlou dopravu po cyklostezkách v Praze.

    Pro ostatní: Chtěl bych elektrokolo optimalizovat na rychlost dopravy na delší vzdálenost ve městě.

    Seděl jsem i na elektrickým horákovi, ale proti tomu je ten KTM Flite rychlejší. Nebudu se spoléhat jen na motor, takže geometrie i kola pomohou. Na 45 km/h to člověk rozjede jako nic a podle mě s tím dá průměr 35 km/h kdekoliv.

    Zajímalo by mě ale, jestli někdo nemá zkušenosti s automatickým řazením NuVinci: Trek Super Commuter+ 9S: člověk si nastaví kadenci a CVT udržuje příslušný převod. Jeslti to funguje, byla by to pohádka. Člověk do toho prostě jen dupe a nic neřeší.

    Městský kolo bych měl rád bezúdržbový a jednoduchý, takže by se mi líbil řemen místo řetězu, takže ta CVT nebo Shimano Alfine DI2. Nemá někdo tipy?
    Díky vám.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ad [ MINER @ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ]

    u elekrokola ti nevadi vyssi odpor, tj siroke plaste. byt tebou, tak na dojizdeni koupim normalni hard-tail. je to pohodlnejsi a univerzalnejsi. u elektro ti horsi aerodynamika a odpor plastu nevadi...

    dava to smysl i ostatnim?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Vše co jste chtěli vědět o elektrokolech ale báli ste se... :)

    http://cykl.cz/images/2018_ekola_priloha/Piloha_E-Kola.pdf
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    Tak kdyby ta vidlice byl takovy prusvih tak ji holt vymenim no.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    MOTTE: ty brzdy nejsou třeba ani tak o účinnosti jako o funkci celkově, jsou brzdy co seřídíš jednou a jen měníš desky a pak jsou brzdy co maj věčně nějakej problém a nakonec je stejně zahodíš... podobný je to s tou vidlí s tím rozdílem že zoom můžeš zahodit rovnou :-)
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    PSYSBEE: jasan, ja jen tak mimochodem. Nehodlam to tu resit. Me se ten ram prave naopak velmi libi a oproti ostatnim v mych ocich to kolo vzhledove vynika. Proste nema ten "nador"- ) Motorove je na tom obstojne a pokud to nebude brzdit jak motorka tak se z toho snad taky neslozim...Jdu si precist neco o tom zdvihu vidlic.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MOTTE: ad Scott - to je otázka spíš sem - [ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ] - tady bych se rád držel tématu ekola, okej?

    ad Leader Fox - hele komponenty OK, ale já mám s Leader Foxem trochu problém v tom, že majitel je tak trochu šíbr, sráží výrobní ceny na minimum a podle toho ta kvalita těch kol NEZŘÍDKA (neříkám VŽDYCKY!) vypadá .. rozhodně bych si ho projel, slyšel sem už od více lidí, že zrovna moc spokojený s touhle značkou nejsou...
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    U toho kola Scott potrebuju tak trocha "ujisrit" ze jsem udelal dobre a nekoupil kolo za polovinu.
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    PSYSBEE: Dekuju za vycerpavajici odpoved. Me se zas ten ram hrozne libi. Proc je ta vidlice nefunkcni? Jak tak koukam ze rozumis soucastkam, co rikas na kolo Scott Aspect 920?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Nazdar všem. Mám dotaz. Přemýšlím nad tím že bych vyměnil motor co mám na středu předního kola 250W za nějakej silnější 500-750W, aby to trochu odsejpalo. Jezdím na tom do práce místo babety a rád bych popostrčil maximálku 30kmh na víc.
    A to se chci zeptat. Mají tyhle motory všechny stejné konektory? Dalo by se je jen tupě prohodit nebo to bude chtít komplet jinou řídící jednotku?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    . případně, pokud to je pro člověk mezi 170-180cm, tak jen o 4k dražší, ale funkčně o parník jinde tenhle APACHE s BAFANG MAXDRIVEM se vzduchovou vidlí vyšší třídy SR RAIDON, kvalitníma SHIMANO DEORE brzdama a baterkou 16Ah..
    Elektrokolo Apache Manitou 27,5 MX 1x10 16 Ah černá 2017 | DAJSPORT.cz
    https://www.dajsport.cz/elektrokolo-apache-manitou-27-5-mx-1x10-16-ah-cerna-2017
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MOTTE:
    uprimne - urcitym plusem je středovej BAFANG MAXDRIVE, byt ze zkusenosti nasich mechanikum vim, ze v klikách se casem udělá lehká vůle, která naštěstí ničemu nevadí, ale prostě je.. (něco jako u teleskopických sedlovek)
    - plus cena, ktera je za stredovej pohon fajn

    minusem pak je ram hnusnej jak prdel, nefunkční vidlice ZOOM se zdvihem 80mm je v terenu k nicemu, a levny brzdy TEKTRO, ktery imho nejsou dimenzovany na elektrobika a vetsi klesani - intenzivnější brždění bych s nima zažít asi nechtěl, byť pro běžný ježdění svojí práci odvedou..

    integrovanou baterku neřešim, zrovna to je u elektrokola něco, co mě ale vůbec netankuje a osobně mě její přiznání vůbec nevadí..

    Obecně - radši bych si 6k připlatil a vzal letošního HAIBIKA s konstrukčně vyspělejší YAMAHOU, vzduchovou vidlicí SR XCR a 500Wh baterkou..
    Haibike SDURO HardNine 3.0 500Wh NX titan/cervená/bílá 2018 | DAJSPORT.cz
    https://www.dajsport.cz/haibike-sduro-hardnine-3-0-500wh-nx-18-hb-ywc-titan-cervena-bila
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    Co rikate na toto kolo? https://www.akumo.cz/crussis-e-atland-9-3 Elektrokolo jsem jeste nemel.
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    TOM: nevyznám, ale líbí se mi /onewheel.com :) ale nelíbí se mi cenovka :(
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: super. Vyberu model a ozvu se
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: zlevnili jsme ted Haibiky a to dost podstatně, takže jestli o tom uvažuješ ještě na tuhle sezonu, ozvi se mi do pošty (no self promotion here :)
    TOM
    TOM --- ---
    vyznáte se někdo v jednokolkách?
    jednu bych si pořídil, zatím jsem nejvíc koukal na airwheel
    X5 má trochu jiný design než X3, ale nevím jestli je 100W takový rozdíl, když je max. rychlost stejně omezená, a dojezd píšou stejný
    http://airwheels.cz/airwheel-x3-black-170wh/p-207144c999
    http://airwheels.cz/airwheel-x5-black-170wh/p-207163c999
    cenový rozdíl je velký dost, pak mě ale mate X8, která je trochu větší, ale cenově podobná X3
    http://airwheels.cz/airwheel-x8-carbon-170wh/p-207160c999

    jak je to s rekuperací? nemůžu najít žádné přehledné srovnání
    https://www.hopsej.cz/p/848/inmotion-v8
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: některý verze maj i jednopřevodník a defacto nic ti nebrani, aby si si v krámě nechal přesmyk sundat a vepředu nechal jen jednu placku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam