• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ADAM: "normální" elektrokolo nechceš proč?
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak jsem zacal studovat nova kola s fazuou.
    na co jsem prisel:

    - trek fuel exe ve zlute barve je krasnej, ale zdvihy 140/150mm jsou pro me malo.
    jinak super, libi se mi, jak moc je to tichy. akorat teda cena skoro jako za kenevo SL...

    -transition relay: zatim vypada mozna nejslibneji.

    - kenevo SL si ted nemuzu koupit. zdvihy a shopnost v terenu sice super, ale oproti tem novejm to je zbytecne hlucny a drahy a proste takovy horsi co se toho motoru tyce...



    takze asi nejlepsi jeste tak rak pockat. treba trek pristi rok prijde s terenejsim kolem s tim samym motorem...
    nebo s cim prijde canyon nebo nox s fazuou ride 60...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SM3:
    ad kolo - zakladni pruzinova vidlice vhodna na asfalt a ten nejlehci teren, brzdy to samy, razeni dostacujici, celkove to asi fungovat bude..
    ad pohon - motor DAPU neznam, tady o nem neco pisou - https://www.zeusbike.cz/vse-o-elektrokolech/motor-dapu-md250
    - je hezky, ze je to je od kluků japonských, ale váha 5,5kg je brutal, bezny je kolem 3 kil.

    Obecne bych se ptal - jak resi prodejce pozarucni opravy motoru? Je v Cechach silný zastoupení, který bude mít nahradni dily i po konci zaruky anebo te poslou do pr.., resp. do Nemecka nebo Ciny??

    Shrnuto - za ty prachy bych sel do Bafangu MX, ten uz se tady par let prodava a ma normalni vahu..

    btw: ten VASPORT mas nekde blizko komina anebo by sis to nechaval posilat nekam na druhej konec republiky? Protoze jestli to druhy a nejsi domaci kutil jako nekteri zde, co si stavi ebiky z Alika a jsou v tom zrucny, tak nedoporucuju - az budes neco reklamovat bude te to stat akorat cas, penize a nervy a to imho nechces..
    SM3
    SM3 --- ---
    Máte někdo zkušenosti s tímto?
    Horské elektrokolo Lovelec Sargo grey vel. 19" - Váš Sport
    https://www.vasport.cz/p/horske-elektrokolo-lovelec-sargo-grey-205/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: porad jen obycejny kolo, pro motorku musis do rakous:

    KTM Freeride E-XC 2022 – KTM Autonova
    https://www.ktm-autonova.cz/motocykly/ktm-freeride-e-xc-2022/
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    ADAM: Mam jedničkový levo 504wh rekord mam cca 2400 nastoupanejch za jizdu (když sem to ještě meril ted uz tu aplikaci ani nezapinam) a ke konci sem to musel hodně šetřit abych vůbec dojel ten stoupak (pak jsem po cestě dolů upek destičky a zadní kotouč byl taky na vymenu :-) .Taky sem byl pěkně vyzdimanej .Ono i na klasickym ebiku to chce dost šetřit pokud mas nejakou tu tisicovku po trailu nastoupat (ok pokud mas 700wh je to jina story) .V tomhle neni nad to mit vymenitelnou baterku ktera je mala a vleze do baglu coz nova fazua ma později sem to resil dodelanim range extendru do držáku na pití.Hlavne je treba dobre planovat a začínat vždycky stoupanim v případě ze se neco posere je to vždycky lepší kuli navratu z dvaceti kilovym kramem .To u SLka by to nebyl zas takovej boj.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Taky jsem měl pujceny levo sl a je to zkrátka, jako bys jel na Eco. Mě by ta síla taky stačila. Co mi nestačí, je baterka. Potřeboval bych nastoupat aspoň 2000 vejskovejch
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    MAESTRO_007: Mel sem pujceny levo sl od mistnaka na Vancouver Islandu a je fakt ze oproti mymu klasickymu levu je ten rozdil do krpalu v Nm znat .Ale vzhledem k tomu ze maximální asistenci skoro nezapinam (jezdim hlavne trail asi na 33%) tak me by to bohatě stacilo. To kolo je hlavně parádně lehky a hravý .Ja osobně bych klidně volil tuhle cestu nebejt to tak drahý .Nic méně ten segment zacina rapidně růst podobnejch kol bude na trhu cim dal tim vic coz je dobře. Spousta lidi chce neco co taky nejak vypada a nema to obří kokon okolo stredu, mega display a podobny píčovinky taky se na tom skáče o poznání lip :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FREERIDER: a jezdil tu na tom někdo? Myslím tím ten "malý motor". Kámoš měl půjčenou tu orbeu a říkal, že se na tom jelo hůř než na klasickém kole :-) dopomoc nic moc
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    ADAM: Fazua uz ma novej motor a je tichej taky do nich zainvestovalo Porsche ty kola z novym motorem jsou libový ale bude chvilku trvat nez se dostanou ven na market .
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: a kdyz uz, tak co poradnou italskou motorku? :-)
    TK-01RR - DUCATI Czech
    https://www.ducati-czech.cz/motocykly/kopie-mig-rr_73/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Jj, preferuju menší motor, min Nm (ale na druhou stranu ocením velkou baterku)
    Par měsíců jsem na ebiky nekouk. Co si pamatuji, tak třeba ta orbea je taková dosti do lehka postavena, ne dělaná na nejdrsnější jezdeni, takže tu asi spíš skrtam.

    Fazua se mi líbila už dávno. tehdy ji měl snad jediný nějaký Lapierre. Jen doufám, že odstranili porodní bolesti, např. Vysokou hlučnost
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    ADAM: Momentálně toho zacina bejt na trhu o dost vic podobnyho jako kenevo/levo sl. Koukni se na videa od embn na YT z eurobike 2022 .Pokud hledáš lehký kolo z malym motorem (min Nm) tak treba orbea rise nebo neco z fazuou všecko je to za raketu ale stroje to jsou parádní.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Chtěl bych poridit vysokozdvihovy enduro ebike na 29tkach.
    Napadá někoho nějaká alternativa ke Kenevu SL?
    To je úplně dokonalé, ale taky o 50% dražší, než konkurence. Tak hledám co jiného by připadalo do úvahy. Viděli jste někde něco z tohoto druhu kol, co vás zaujalo?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BANKMACK: kdekoliv kde mají Bosch diagnostiku a test baterií Bosch. Udělají ti test baterie a aktualizací systému/softwaru. Není tam moc co zkazit :-)
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    Zdravím, potřeboval bych udělat test baterie a motoru Bosch v Praze a okolí. Máte prosím nějaký tip? Vlastně ani nevím jestli nepíšu nesmysly.
    Díky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Vrele doporucuji KT-LCD4 pro majitele kompatibilnich kol (EVBike, hub motor kits etc.)

    Vypada skvele, moznost upevnit primo k levacce, kde by clovek mel predni paky.
    https://nyx.cz/files/000/024/2494023_1eb957cdf717e41d9b79/original.jpg?name=scaled_image_picker1949618240261083545.jpg.jpg

    Cena velmi prijatelna z Ali (850) a maji skladem ve Francii. Dodano za 5 dni
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SCHWA: hele neni .. jedna vec je sila motoru a druha je jak s ni ten motor dokaze pracovat.. Bafangy rady M400, M500, M520 se silou vyrovnavaji Boschum, ale jejich vykonova krivka je mnohem strmější na začátku a naopak s pribyvajici frekvenci slapani zacinaji vadnout..
    Celkove ten Bosch ma oproti nim a levným cinanum mnohem linearnejsi a uzivatelsky citelně prijemnejsi prubeh vykonu..
    Na druhou stranu na rekre jezdeni bych stredovej Bafang nezavrhoval aneb proc mit Aud nebo Mergla, kdyz na jizdu z bodu A do B bohate postaci i Octavka.. ;-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SCHWA: Bafang je v pohode, ale proste chces to jako produkt a ne jako DIY. Blba pred-programovana krivka akcelerace a tata ja nekde v prikope :)

    80kg je v pohode i s vetsi baterkou.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Dik moc vsem. Cuber Nuride vypada moc pekne. Trochu jsem cekal, ze napisete, ze uz je to dneska na stejne urovni, kdyz Bafang pouzivaji i ty zajete znacky ekol. No nevadi.. Ukecam ho, at zainvestuje trochu vic penez. Budget na to ma. On spis nechtel z principu davat za kolo 60k+ penez, kdyz posledniho horaka kupoval za 20 a vydrzel mu 20 let :))
    Vazi kolem 80kg.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam