• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: co ja vim, tak jsou to customovy od Brose, Special motory neladi.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN: jojo, ale maj je trochu customovy, to nejsou cisty Brose?
    No kazdopadne opravi ti ve Speslu Brose z Dekace? :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: Brose pouziva i Specialized.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Hele a ma nekdo info co se tyce dostupnosti servisu motoru BROSE az tomu za dva roky skonci záruka?
    Dekáč to s tim personálním "materiálem" co ma v servisech predpokladam dělat nebude..
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOOTCHA: No, bukové firmy teď spíš krachovaly. Takze to až takové terno asi nebude...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Stejně mě to fascinuje, že prostě za 75 000,- si jdeš do decathlonu koupit kolo a za 60 000,- si v peugeotu koupíš novýho scootera. To musí být super byznys.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FOAMISS: Tak stejně jako u otce je i tady pružinová vidlice. A to je fakt blbý. Nejde to nastavit na váhu jezdce a tudíž to nefunguje. Hledal bych něco s aspoň vzduchovou vidlici.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FOAMISS: Asi dobrý. Žádný zázrak to samozřejmě není, ale jezdit se na tom dát bude. Otec má něco v téhle kategorii od hibike a je s tím vcelku spokojený. Když jsem si na to sedl, tak jsem Teda byl sokovanej, jak neaktivní je zadní stavba. Že to bude až takový rozdíl jsem nečekal. Ale nerovnosti na cestě typu koreny/kameny to pobere. Nejhorší na tom je asi ta váha, ale i s tím se žít dá.
    Takze na nesportovní rekreační ježdění na lesních cestách to bude ok.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Čtení na víkend: Švýcaři ukázali motor pro elektrokola, který zvládne vše | CHIP.cz
    https://chip.cz/cteni-na-vikend-svycari-ukazali-motor-pro-elektrokola-ktery-zvladne-vse
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYSBEE: a stav baterie se odvíjí taky hlavně od značky že.... U Bosche sem.nevidel že by na tom baterie byla po x letech špatně, u ostatních značek klidně tak jak píšeš
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    KOOTCHA: jestli ti sedne geo, tak za ty prachy takhle od křesla cajk..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FOAMISS: u druhy ruky je alfou a omegou stav baterie .. a tam je strasne znat kolik je to let od koupe a jak to majitel (ne)nabijel a skladoval..
    Baterka ve slušným stavu s nejakym dojezdem dokaze vydrzet i 6-7 let, ale řešíme i případy po 3 letech ma baterie game over..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FOAMISS: pozn: crossove kolo nechces, pac to je v podstatě trekking s odpruzenou vidlici s malym zdvihem a plastema se sirkou 1.75-2.0 palce..
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    ADAM: Díky, Jj uvedomuju si to, proto jsme uvažovaly ten HT.. ale to se mi moc nelibi ze by neměla mít odpružení kvůli tem zadum.
    Klidně z druhy ruky koupíme, nespechame na to tak kdyby se někde něco objevilo..
    ADAM
    ADAM --- ---
    FOAMISS: 50je xecela málo i na celopero bez motoru. Koukl jsem na bike24 a nejlevnejsi 2500eur. Možná leda ten decathlon. Ale lepší by bylo rozpočet trochu zvysit
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    Ahoj, hledám celoodpruzene elektrokolo. Vůbec se bohužel nevyznám v tomhle, jaký výkon baterie mám hledat nebo točivý moment, na jaké parametry mám koukat.
    Zadní tlumič musí být, partnerka je po složité operaci zad. Měly jsme půjčený Trek Rail 3.gen a byl výborný, nicméně trochu mimo naši cenovou kategorii :D ideální nějaké lehčí trailove/crossovem kolo, na vyjížďky do lesa, terén středně těžký s koreny kameny a tak, výlety do 70 km (+-).
    Limit 50k. Zaujalo mě toto:
    Rockrider E-EXPL500S z dekathlonu
    Specialized TERO X 4.0 NB

Dále nás napadlo ze možná by byl možný HT když se dozadu dá širší pneu na bezduse. Vybrala si toto, s řazením Acera moc nesouhlasím a nepíšou zda je možný tam bezduse dat, spis ne.. já jsem tedy spis za to si trochu připlatit než pak plakat :D ale bude to její volba…

https://allegro.cz/nabidka/elektrokolo-horske-29-panske-damske-mtb-shimano-acera-hydraulika-250w-15916875119?dd_referrer

Moc děkuji za rady.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Je neco spatne na tomto, prosim? Na obcasny vyjizdky po kopeckach se spuntem v sedacce.
    Horské elektrokolo Maxbike HAKON 2.0 (šedá mat/zelená)
    https://www.bikemax.cz/maxbike-hakon-2-0--seda-mat-zelena/
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MARASAN:

CRIVIT Městské elektrokolo X.2 All Black | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/CRIVIT-Mestske-elektrokolo-X-2-All-Black/p100372128
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    z LIDLu:

Lidl má v akci elektrokolo, a byl by hřích jej za tu cenu nekoupit - EnergoZrouti.cz
    https://energozrouti.cz/clanek/tohle-elektrokolo-z-lidlu-ve-sleve-by-byla-hloupost-nekoupit-do-mesta-je-diky-cene-i-dojezdu-idealni
    ADAM
    ADAM --- ---
    BATY: Tenhle sram nazývá "Aeroguard". Takže z tak důležitého názvu jsem nabyl trochu obavu, jestli něčemu nebude chybět. Naštěstí vůbec. (je to nejnovější t-type axs, tak s ní nemám zkušenosti)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam