CHOZZE89: no v pohodě, já nemám problém s konstruktivní kritikou
Každej token co existuje se snaží názvem zaujmout a přiblížit lidem. Některý se vezou na "gold", jiný na "cash", "moon"... Spektrum je od těch, co se tváří seriózně až po ty, co jsou vyloženě "meme". Fakticky je to, krom BTC, v jednom pytli, každý se musí nějak prosadit. Takže název Shiba bych nechal stranou, to je u projektu vzniklého (údajně) z dobrovolnosti myslím chytrý tah, který ušetří celé oddělení marketingu - protože se poveze nejen s Doge, ale smyslem pro humor obecně.
btw Musk oznámil že si koupí Shiba Inu, ne štěně Dogecoinu :)
Četl jsem názory, že až lidi pochopí, že doge je k ničemu (tedy krom platby cargo na Měsíc), budou hledat užitečnější verzi sranda tokenu a to může být právě Shiba. Ten s tím počítá a jede v podobném duchu.
Netezis, nestakujes (zástupné názvy pro liquidpooly u jiných tokenů) ale hrabeš (dig), za to dostaneš kostičku (token BONE). BONE je něco, co představuje odměnu hodlerům a swapovaci platformě, aby se mohla rozvíjet.
Shibaswap má být spuštěna každým dnem, což myslím posune token výše. Tohle u doge nehrozí a své platformy má jen malé procento altcoinů.
Autor tvrdí, že:
We locked the 50% of the total supply to Uniswap and threw away the keys!
The remaining 50% was burned to Vitalik Buterin and we were the first project following this path, so everyone has to buy on the open market, ensuring a fair and complete distribution where devs don't own team tokens they can dump on the community.
To mi přijde podstatné a odlišující od jiných projektů.
Dá se o tom pochybovat, ale také lze najít on-chain analýzy, které tvrzení dokládají. Tomu věřím, nemám schopnost to posoudit sám, beru z rezervou.
TL:DR
Revoluční je pokus o 100% decentralizaci u projektu, jehož tvůrce je znám se zajištěním udržitelného rozvoje. To žádný mě známý alt nenabízí.
Minimálně jako spekulace dobrý :D