včera mě překvapila jedna hodně zvláštní věc. přišel mi e-mail z OpenSea, že mi blahopřeje ke koupi NFT. a já říkám, jakýho NFT? Já nikdy žádný NFT na OpenSea ještě snad ani nekupoval.
naopak.. konkrétně tohle NFT jsem někdy v úterý přemýšlel prodat, protože mu dost stoupla cena a navíc ho mám 2x. protože jsem si omylem tehdy koupil dva. tak měsíc dva nazpátek. asi za 15$ plus fee par desitek dolaru (akorát jsem si celkem jistej, že jsem ho kupoval na Sandbox webu, ne na OpenSea.. tam jsem nikdy nic nekupoval ještě)
akorát pak koukám, že na prodej věcí tam musí nejdřív zaplatit one-time fee, kde ten gas vyšel zrovna na cca 300$ , takže jsem dal v metamask deny té transakce.
a teď koukám, že jsem ho koupil za 170$ plus žejo 110$ gas fee.
nechápu, jak se tohle mohlo stát. mám to všechno v HW peněžence. pochybuju, že někdo může znát seed. je možný, že jsem ho omylem koupil 3x a až po delší době se mi ta transakce zpracovala v době ale, kdy je cena úplně jiná? Že by ten smart kontrakt takhle to zařídil? To je jediný vysvětlení bez vnějšího zavinění. Já v tu dobu ani na tom serveru nebyl, takže nevím, jak bych to mohl koupit omg
ani mi nedává smysl, pokud jde o nějakou kompromitaci bezpečnosti, proč by někdo za mě kupoval FT?.. teď mám tedy tři ty samý NFT.
musím říct, že mě tahle záležitost dost znejistěla kolem toho kryptobyznysu v souvislosti se smart kontrakty. co do možnosti, že já nevím někde potvrdím signin nebo něco zdánlivě harmless a bůh ví jakou security díru takový příhlášení může mít? aby toho třeba někdo využil, že mi tam zařídí souhlas s jeho prodejem? myslel jsem, že při podepisování dávám souhlas leda k částce, která se případně zobrazejí na displayi.