• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    Klub o altcoin / shitcoin cryptomenach a ICO investicich
    rozbalit záhlaví
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPATZIER: tzn. poslal jsi USDC z Crypto.com App primo do VVS.finance, kterou mas zabezpecenou MetaMaskem nebo tak nejak...? Ja jsem udelal tu chybu, ze jsem poslal USDC z Crypto.com App do Defi Wallet (nalinkovana na VVS v ramci appky, coz nahrazuje MetaMask), jenze tam ERC20 do CRC20 (zatim?) neprevedu. Swap vzhledem ke gasu neprichazi v uvahu a posilat zpet do Appky se mi to taky nechce :D

    Me zase profit v libovolnem ERC20 uz prestava zajimat, kdyz ti znacnou cast smaznou poplatky. Spis cekam, ze se Cardano odrazi a s nim tyhle early adopters projekty, coz by mohlo v teto chvili i s malym obnosem byt vyhodne. Za predpokladu, ze uzavreni pozic probehne drive, nez prijde ATH na BTC.
    SPATZIER
    SPATZIER --- ---
    MIKULAS: ja sem si do walletu na cronos poslal usdc a trochu cro na transakce pres crypto.com, erc20 deposit maj takze to muzes pouzit taky, ale potrebujes registraci s kyc. na vvs.finance sem pulku prodal za vvs token a oboji vlozil do vss / usdc poolu pres autofarm kterej ti za maly fee dela automatickej compounding takze se o to nemusis starat a vychazi to lip nez platit transakce.

    risk vidim jak pises nova sit, novej projekt, vvs je neauditovanej fork pancakeswapu takze tam muzou bejt diry, v kodu kontraktu je prej moznost pres kterou muze jeho vlastnik vsechno vybrat, anonymni team, velka volatilita toho coinu (zajima me profit v usdc, nechci holdovat vvs, to muzes mit jinak)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    SPATZIER: dik, chtel jsem zkusit LP, ale neni mi jasný ten celý proces: Řekněme, že chceš do poolu VVS/USDC, takže potřebuješ mít oba assety na Cronos Beta.

    Mas Defi Wallet (ale to ty mozna delas jinak), v nem CRO (CRO nebo CRC20) a USDC (ERC20). Převedeš CRO pomocí Bridge do Cronos Beta ... OK.
    Převedeš USDC do Cronos Beta ... jak?

    Současný Bridge to neumí. Dočetl jsem se, že má vzniknout Gravity Bridge, který umí ERC20 (na přelomu roku). Ale podle tvého popisu to evidentně nějak jde.

    Jo a ještě dotaz, mohl bys být konkrétnější v tom "je to znacne riskantni"? Že je síť beta? Nebo že v minulosti došlo k útokům na dApps (Polygon)? Jaká další rizika tam vidíš?
    SPATZIER
    SPATZIER --- ---
    MIKULAS: MIKULAS: jj, chvili sem byl ve usdc / vvs poolu na https://autofarm.network/cronos/ bylo tam nakejch ujetejch 5% denne, udelal sem na tom asi 25% a vypadnul.

    ted to mam tady: https://cronosapp.annex.finance/farms, usdc/usdt pool tam je "jenom" 47% rocne. oboji s malou castkou, je to znacne riskantni a treba oproti polygonu ma cronos docela vysoky poplatky... ted je to asi dolar za transakci, coz pri nizsich stakovanejch castkach cejtis...

    co se tyce vyberu na cronos tak z crypto.com tam dostanes urcite usdt / usdc, nic jinyho krome cro sem nepotreboval...
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Zkoušel někdo dApps na Cronosu? Konkrétně vvs.finance? Předpokládám, že celý ekosystém Cardano půjde nahoru, až v něm bude více projektů. A proto "těžit" VVS tokeny by mohlo být teď celkem zajímavé, aktuální APY u stakovani je okolo 900%, liquidity providing neumím. Nevím jak na Cronos dostat cokoliv jiného než CRO...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Za me cim dal lepe.
    CYBR Giveaway
    https://www.thecyberinu.com/giveaway/twitter/
    GORG
    GORG --- ---
    jj byl to nakonec false alarm :) zjevne jsem tam skutecne tu nabidku dal takhle v domneni, ze prodavam.. a pak na to zapomnel :D

    jeste si vzpominam, jak jsem si nebyl jistej, co je nakup a co je prodej, abych si to nespletl.. a zjevne se to podarilo.

    imho jsem klikl SELL .. tam mi to napsalo, ze me to ale bude stat jednorazovy poplatek pres 300$, abych na opensea mohl prodavat. (to bude ta castka, co jste tu nekdo zminoval)
    pak jsem se zjevne vyklikal na nakup

    ale teda ty lidi, co se mi na redditu snazili pomoc.. to byl skutecne nabeh na branku.. fakt zjevne staci chvile nepozornosti.
    nedavno jsem natrefil na video nejakeho ostrileneho kryptaka, ktery si takhle nabehl na fake webstranku metamask, kdyz instaloval na novem kompu. proste nekdo zkusenej, kdo tyhle veci vi, a stejne prehlidl chybnou URL.. v rozpolozeni tomu nevenoval dost pozornosti
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    Vyřešeno v poště :)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    GORG: to hoď RUDYmu do pošty, veřejně bych to nedával.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    GORG: jj, to uz je paranoia, ale nedivim se :-)
    GORG
    GORG --- ---
    RUDY_CZ: jo to mě napadlo, ale popravdě nevím, jestli je to dobrý nápad takhle házet veřejně mojí vlastně adresu :) i když možná ne takový problém a přehnaná paranoia.
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    GORG: Asi by byl dobrý začátek poslat odkaz na to NFT a tvoji ETH adressu :)
    GORG
    GORG --- ---
    RUDY_CZ: jinak psal jsem to pak na reddit opensea.. a zacali mi pak vypisovat nejaky lidi DM zpravy, ze jako mi s tim pomuzou zceknout, jestli nemam kompromitovanou penezenku a smerovali me na nejaky dapp validatory.. v tom rozpolozeni jsem jim na to skoro skocil, nez mi doslo, ze nejaky validator, kam bych se mel prihlasit nedava smysl. ani nevim, jak by zjistoval nejaky zneuziti... tak nebo tak by mu musely stacit blockchain data, ke kterym ma pristup bez nejakyho podpisovani...

    druhak ochotny lidi tolik radit.. to uz je podezrely samo o sobe
    GORG
    GORG --- ---
    CHOZZE89: jj.. timestamp ma tam ze vcerejska vecer no.. nonce je mensi cislo nez ty moje posledni, ale moc se v tom nevyznam. vypada to stejne nonce cislo jako u jine moji transakce, tak mi to prijde spis nonce toho jeho accountu


    RUDY_CZ: jo akorat se v tech casto kryptickych zapisech moc neorientuju. muzu se doklikat i na toho, kdo to prodal.

    na opensea se mi ukazuje. jen trochu nechapu ze tohle je asi jedinej token, co se mi ukazuje na etherscanu v Erc1155 Token Txns ... pritom jich tam mam vic.. ale mozna je to vec, ze to bylo koupeno v ramci jineho typu transakce nevim
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    BIMBAS: tak už. On ten proof adresy na nejakem vypisu musi byt maximalne mesic stary. Daval jsem 2 mesice stary. Tyve bych se posral
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    zda se ze zmena obcanky na Binance je necekana zabava. Asi takova ze asi ty penize vytahnu. Tyjo tyhle zakladni veci mi duveryhodnost moc nepodporuji. Uz jsem zase na chatus nekym na druhy strane planety pac to nechce pustit dokoncit novou verifikaci po resetu
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    GORG: A přibylo ti to NFT na OpenSea? Taky to mohl být nějaký scam mail, tvářící se jako OS...
    RUDY_CZ
    RUDY_CZ --- ---
    GORG: Vše je Blockchainu, mrkni sem etherscan.io
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    GORG: A máš id ty transakce? Se koukni, jestli to bylo za sebou a jen to cekalo, bude tam nonce v pořadí.
    GORG
    GORG --- ---
    včera mě překvapila jedna hodně zvláštní věc. přišel mi e-mail z OpenSea, že mi blahopřeje ke koupi NFT. a já říkám, jakýho NFT? Já nikdy žádný NFT na OpenSea ještě snad ani nekupoval.

    naopak.. konkrétně tohle NFT jsem někdy v úterý přemýšlel prodat, protože mu dost stoupla cena a navíc ho mám 2x. protože jsem si omylem tehdy koupil dva. tak měsíc dva nazpátek. asi za 15$ plus fee par desitek dolaru (akorát jsem si celkem jistej, že jsem ho kupoval na Sandbox webu, ne na OpenSea.. tam jsem nikdy nic nekupoval ještě)
    akorát pak koukám, že na prodej věcí tam musí nejdřív zaplatit one-time fee, kde ten gas vyšel zrovna na cca 300$ , takže jsem dal v metamask deny té transakce.

    a teď koukám, že jsem ho koupil za 170$ plus žejo 110$ gas fee.

    nechápu, jak se tohle mohlo stát. mám to všechno v HW peněžence. pochybuju, že někdo může znát seed. je možný, že jsem ho omylem koupil 3x a až po delší době se mi ta transakce zpracovala v době ale, kdy je cena úplně jiná? Že by ten smart kontrakt takhle to zařídil? To je jediný vysvětlení bez vnějšího zavinění. Já v tu dobu ani na tom serveru nebyl, takže nevím, jak bych to mohl koupit omg

    ani mi nedává smysl, pokud jde o nějakou kompromitaci bezpečnosti, proč by někdo za mě kupoval FT?.. teď mám tedy tři ty samý NFT.

    musím říct, že mě tahle záležitost dost znejistěla kolem toho kryptobyznysu v souvislosti se smart kontrakty. co do možnosti, že já nevím někde potvrdím signin nebo něco zdánlivě harmless a bůh ví jakou security díru takový příhlášení může mít? aby toho třeba někdo využil, že mi tam zařídí souhlas s jeho prodejem? myslel jsem, že při podepisování dávám souhlas leda k částce, která se případně zobrazejí na displayi.
    FND
    FND --- ---
    Pri posilani z binance pres erc20 sit se poplatky behem dne asi nemeni ze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam