jeden mozny scenar je, ze ted ten dolar se bude tycit na tom svem strednedobem topu.. treba tydny.. nez se zacne zas ritit dolu nejaky cas.... anebo udela ted jeste nejaky rekord podobne jako v roce 2000, kdy to bylo jeste vejs... asi by to nebylo prekvapivy. vzhledem k udalostem ve svete a co resi FED. to by bylo pak asi na mesice.
ale asi to potrva minimalne jeste tydny i pokud se dolar ted otoci zpet dolu podobne jako v 2020 nebo 2016, kde se cca v tehle mistech pak otacel, ale vypada to, ze to minimalne ten levelo prorazilo o kousek vejs uz ted nejaky patek. ale i tehdy v 2016 to tam viselo nejaky 3 tydny.... jestli pak zacne padat, zacne bull market pro crypto pravdepodobne.. vzdycky tomu tak bylo. ... tohle jsem mel vedet driv... jak bylo krypto vloni nahore, mohl si clovek vsimnout, ze dolar byl na spodni rezistenci, nebejt chamtivej a vzit si vic zisky radeji.
jako clovek by cekal, ze pri krizi a reseni inflace budou prave krypto na koni, ale ono to tak minimalne ted (zatim?) neni. protoze krypto zene nahoru taky spekulace na burze ruznych ciste spekulantu, co jedou akcie i krypto v casech , kdy neni panika. a kdyz chytaj asi longy margin call, tak to dela pak slusny propady. bitcoin i zlato jsou vnimany jako hedge na inflaci, ale kratkodobe spekulanti takhle zjevne neuvazujou a radsi maji ten dolar.
RUDY_CZ: cetl jsem, ze Saylor se nechal slyset, ze pokud by BTC spadl nekam k 24k tak nejaky dokoupi, ze nenecha spadnout niz, protoze maji v Microstrategy ten BTC jako kolateral v nejakem byznysu, takze si ho pry nemuzou dovolit nechat spadnout niz, jinak by jim to zejo hodil margin call. na tech 24k$ je cca ted tusim 200 tydenni prumerna cena, ktera i historicky za celou dobu existence bitcoinu byla vzdy nejvetsi dno, kde se odrazilo vzdy... takze jit to niz by bylo i dost novum... a dost by to asi lidi vydesilo takovy antipattern
/// jen takove moje laicke poznatky, co jsem se za posledni rok vychytril na internetech... takze brat s rezervou.. asi s jistotou nevi nikdo nic.. ale precejen jsou urcite patterny asi tak nebo tak.. ale black swan eventy klidne jdou i proti patternum.. coz byl presne COVID.. tam to rapidne mimo pattern a pak se to relativne rychle vratilo zpet v tom 2020