• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    Klub o altcoin / shitcoin cryptomenach a ICO investicich
    rozbalit záhlaví
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JARDABEREZA: jj. Je to každopádně šílené, nic takového jsem ještě nezažil. Rostou ale i jiné kryptoměny. Sdílím změnu od rána. Samozřejmě to kdykoliv může padnout, ten růst je extrémní.

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    YBUKO: Trump toho tvrdil hodně a nasliboval hodně... např. tu zeď mezi USA a Mexikem a sliboval, že ji bude platit Mexiko. To co původně slíbil, tam není ani po konci volebního období. Je to populista.

Určitě je možné že na tom vyděláš. Já třeba sledoval Muska a když zmínil Dogecoin tak jsem nakoupil okamžitě, ale nic se nestalo a ve výsledku jsem na Doge spíš prodělal.

Tak snad prodáš v pravou chvíli.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    YBUKO: btw jen za tu chvíli co si píšeme to hezky vyskočilo :) budu doufat v růst minimálně do Trumpovy inaugurace 20. ledna. Plus snad i pár měsíců potom, pokud se Trumpovi někdo silný ohledně kryptoměn nepostaví.

YBUKO
    YBUKO --- ---
    JARDABEREZA: hele to nevím, přesná data nemám. Jen že jsem přes noc vydělal 500 dolarů a zatímco si píšeme dalších 150... Samozřejmě neručím za to že to ještě během dneška někdo nedumpne, ale to nikdo nikdy :) vidím tam ale celkově prostor pro růst, i když ty pády jako vždy budou.
    Hodím pár linků pro kontext co se kolem toho děje a z čeho u téhle spekulace vycházím, pokud to někdo nesleduje.

1) Trump tvrdí, že chce být prezident kryptoměn, takže roste všechno. Zda to dokáže ošetřit samozřejmě nevím, ale lidi tomu teď věří a investují do krypta.

2) Musk ohlásil že chce být v Trumpově administrativě v D.O.G.E. departementu. To s doge coinem asi nesouvisí, ale vždycky když to on nebo Trump byť jenom zmíní, dogecoin vyletí.
    https://finance.yahoo.com/news/dogecoin-rides-high-fans-anticipate-014447243.html

3) teď v srpnu vyhrál Musk soud, ve kterém byl obviněný, že před lety úmyslně hnal nahoru svými prohlášení v tv, na Twitteru a na různých akcích dogecoin, způsobil v roce 2021 hype a připravil investory o peníze. Sám na tom přitom prý mohl vydělat a dělat insider trading (nevím ale zda jsou důkazy). Během dvou let cena doge díky němu vyskočila o 36,000% a pak spadla. On předtím opakovaně o doge mluvil, a pokaždé, když to někde veřejně zmínil, vyskočilo to hned třeba o 10-20%. A protože mu to prošlo a asi (?) tedy vydělal, sázím na to, že to může zopakovat. Teď bude mít ještě silnější hlas, a kdyby navíc donutil Trumpa, aby slovo "dogecoin" někdy vyslovil, tak ten růst bude šílený:D mohl by se tedy opakovat scénář s raketovým růstem a pak pádem.

https://www.reuters.com/legal/elon-musk-tesla-win-dismissal-lawsuit-claiming-they-rigged-dogecoin-2024-08-29/

Samozřejmě za nic neručím, dělejte vše na vlastní nebezpečí atd. :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    YBUKO: Dá se nějak odhadnout ten poměr? Např. že 20 % z těch kupujících lidí spekuluji na to, že Trump a Musk s tím něco budou chtít dělat, a že zbývajících 80 % kupujících spekuluje na hloupost těch prvních 20 % ?

Zdá se, že Tesly lze kupovat za Dogecoin už nějakou dobu, ale lidi to nějak moc neřeší? https://www.tesla.com/support/dogecoin Ale možná tím přijdeš o nějaká práva kupujícího:

Can I return an item purchased with Dogecoin?
    No. All Dogecoin purchases are final sale. Items purchased with Dogecoin cannot be returned, exchanged or canceled. Items purchased with Dogecoin cannot be returned or exchanged for cash.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JARDABEREZA: o možném využití se mluví už roky v souvislosti s Muskem - platby na Twitteru a v Tesle. Zda to někdy bude je samozřejmě otázka, možná nikdy. A ne, chápeš to špatně. Nikdo ti vůbec nic nenutí. Je to samozřejmě riziková investice a kdo se necítí, ať do ní nejde. Spekulace není založena na reálné hodnotě, ale na hlouposti a nenasytnosti fanoušků Muska a Trumpa. Kdo nakoupil minulý týden, tomu se vklad zdvojnásobil. Na hlouposti se vydělává nejvíc, to ví každý podomní prodejce.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    YBUKO: Takže o reálném využití nemá nikdo ani páru, ani není jakékoliv budoucí užití potvrzené nebo navržené. Ale měl bych si to koupit, protože ostatní si myslí, že ostatní si to budou chtít koupit? Chápu to správně?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Tady pro ukázku část mé investice s růstem za nějaké možná tři dny. A dnes to jede dál... Teď jen aby velcí hráči moc rychle nedumpnuli.

YBUKO
    YBUKO --- ---
    JARDABEREZA: to jsou hodně zlé dotazy :)) to je za mně minimálně do ledna 2025 nepodstatné. Podstatné je, že altcoiny chytly momentum a dogecoin aj. teď masivně rostou. Pokud má Musk nějaké nakoupené, tak bude možná zase manipulovat trhem a pronášet o doge veřejně různé výroky, takže dogecoin poroste dál. Za poslední měsíc vyrostl o 110%.
    Nakupují to teď ve velkém jednak fanoušci Trumpa a Muska, kteří nějakou reálnou použitelnost doge neřeší, a jednak spekulanti. Minimálně do Trumpovy inaugurace by to s nějakými pády mohlo plus mínus růst. Další moment bude případná nová legislativa ke kryptoměnám (která to teda může naopak i srazit, pokud se nepovede), a taky to, jestli Musk fakt nastoupí do D.O.G.E. departementu. Bude to asi mít mezitím i pády, ale pokud Trumpova altcoin bublina rychle nepraskne, mohlo by to nějakou dobu možná šlapat.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    YBUKO: K čemu se to bude používat?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Kdo riskuje dogecoin? Pěkně se zase rozjel, lidi sází že kvůli Muskovi dostane momentum jako v roce 2021.

SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Dobry hned je muj prodelek o neco snesitelnejsi :))

Karel Janeček žaluje exmanželku o bitcoiny. Chce je zpět, jde o víc než miliardu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/karel-janecek-mariem-mhadhbi-rozvod-soud-bitcoiny.A241011_132311_ekonomika_ven

Před dvěma lety se rozhodl jít do rizika a nechal převést své bitcoiny na alternativní, rizikovější kryptoměny.

„Jenže místo dalšího kapitálu se mi postupně dostávalo pro mě nečekaného selhání. Totálně analytický fail. Půl roku nazpět bylo jasno: z půlmiliardového portfolia v kryptu nezůstalo skoro nic,“ oznámil Janeček ve Forbesu
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Další problém krypto měn: https://www.coindesk.com/tech/2024/10/02/how-north-korea-infiltrated-the-crypto-industry/ ...firmy zaměstnávají lidi ze Severní Koreje, aniž by to věděli
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Něco jako "Panic 1907", když ještě USA neměli centrální banku a drbali se na hlavě, proč je dolar tolik volatilní a jak ho stabilizovat načež si založili FED? :-D https://en.wikipedia.org/wiki/Panic_of_1907
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: už tu jeden byl, hodně pochybnej, před lety.

určitě nemají 100% rezervy, ale dokud nedojde k nějakému runu na banku (jo, 3. největší keyptomena je centrální/monopolní banka s částečnými rezervami, akorát bez odpovídající regulace, na což se ve skutečným světě přišlo před asi 100 lety, že je to dobrý nápad), tak se nic špatného nestane..
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MATT: njn... lidi chtěli "neregulovaný divoký západ"... a přesně to dostali :-D
    Pak si začali stěžovat, že přicházejí o peníze a postupně tam duplikují ty regulace z klasického finančního systému... jen to trvá déle a je to postupné :-D

Já už všechno krypto z mírným ziskem prodal, protože se ty idealistické vize nenaplnili a bankovní sektor se zlepšuje. Např. s Wise jsem na pár kliků založil lokální účet v USA aby mi pak američan poslal vnitrostání platbu bez Wire transferu. Za pakatel to v rámci Wise zkonvertuji na koruny a pošlu koruny na korunový účet.

What is the cheapest way to transfer money from FastSpring into non-USD account? - #6 by Jarda - Plugin Marketplace - Adobe Creative Cloud Developer Forums
    https://forums.creativeclouddeveloper.com/t/what-is-the-cheapest-way-to-transfer-money-from-fastspring-into-non-usd-account/7125/6?u=jarda
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: to je problem holt uzavrenych soukromych shitcoinu, kterym musite proste jen verit, ale na streva se mu nepodivate.
    MATT
    MATT --- ---
    JARDABEREZA: jo to nepopiram, koukni treba na twitteru na @bitfinexed, ten do nich sije uz dlouhy leta. ale uz i na binanci preferujou fdusd pred usdt ;) nicmene na ten najdes dost podobny obzaloby ;))
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MATT: Já si zase vzpomenu na někoho (už nevím kdo), který říkal, že trhy jsou schopné se chovat irracionálně mnohem déle, než čekáte. :-D
    Ale kdyby Tether udělal nějaký kvalitní nezávislý audit a zveřejnil ho, mohl by tím rozptýlit podezření.
    MATT
    MATT --- ---
    JARDABEREZA: ja si vzdycky vzpomenu na chudaka vavru ;)
    Tether vydělává miliardy, shortař Aleš Vávra prohrává sázku | e15.cz
    https://www.e15.cz/kryptomeny/tajemna-kryptofirma-hlasi-vetsi-zisky-nez-blackrock-shortar-vavra-kvuli-ni-prohrava-sazku-1399787
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Už před lety jsem nedokázal najít čím to kryjí. To obvinění je tu roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam