• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    Klub o altcoin / shitcoin cryptomenach a ICO investicich
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YBUKO: ja stale cekam na airdrop z 2021 xspark nebo jak se ta mrdka od xrp mela jmenovat :)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Možná teda v případě Xrp chyba, koukám že to moc nereaguje na pád bitcoinu a dál to roste... :D Vyhrané spory a jižní korejci to ženou do výšin nebeských. Stejně bych byl ale opatrný, už to vyrostlo monstrózně moc.

South Korea retail crypto trading hits $18B, beating local stock market
    https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/south-korea-retail-crypto-trading-hits-18b-beating-local-stock-market-202412030656
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Já prodal, teď by se zas hodil drobný pád:)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    tak jeste trosku, v noci to vyskocilo na 1.32 a posledni prodej mam na 1.40 ada/usdt. Exitoval jsem do nej vetsi shitcoiny tak se mi to aspon vrati a dokonce se ziskem.
    Pak jeste nejakou drobotinu IOTA/DOT/ZIL kde jsem cca v rozmezi pulky az tretiny pozizovaci hodnoty a budu BTC only
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    YBUKO: Cardano +250%, možná se ještě u některých coinů dostaneme na hodnoty ATH z roku 2021
    MATT
    MATT --- ---
    YBUKO: spekuluje se o ETF, ja kus odprodal co mi omylem zustalo z jedny pumpy, ale samozrejme to leze dal.. ;))

GORG: ono by to mohla byt i bezpecnostni dira, kdyby ti nekdo do trezor suite podstrcil svoji adresu jako tu "minulou".
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Xrp mimochodem 448% za měsíc a pořád to jede... Nechci to tedy zakřiknout, ale ještě bych další takový týden bral :O)

Zajímavé je že je zatím docela mrtvá solana. Boom teprve přijde?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JARDABEREZA: no jasně a jak radí vrchní urzič, musí okamžitě dokoupit asset zpátky ;o) to je fakt shitshow
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PALEONTOLOG: Tak to pozor... ti největší a nejvíc zapálení kryptonadšenci to na běžné placení použijí i dvakrát ročně! :-D Před několika měsíci jsem si tu dělal průzkum.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GORG: btc taky chybí základní utilita a tím je vrácení transakce, což banky běžně umí. to běžnej člověk nikdy nebude používat, nebo do prvního omylu. tohle sraní s pičovina a la xrp je už úplnej úlet a divím se, že někdo ještě bere adoptaci mezi masy lidí a krypto jako běžný platidlo vážně..
    GORG
    GORG --- ---
    tyjo koukam tedy na cenu XRP.. ha tak neco prodam... ale zjistuju,ze Trezor nejak ma problem mi syncnout XRP account.. nejaky error pise..

nakonec i pri zobrazeni error pri odeslani to uspesne poslalo 1 pokusny XRP.. tak precejen pres error to poslalo ? :-)

Do toho opet koukam, ze Trezor Suite nema zadny adresar.. Takze pokud si chcete nekdy poslat transakci na znovu tu samou adresu (obzvlast pri obavach,ze uvedete spatnou adresu), tak nejak to proste nejde :-)

Napadlo me, ze v seznamu transakci dat neco jako "Opakovat transakci" jak je u bank bezne... Nic takoveho tady taky neni.. A XRP musite navic jeste nezapomenout zadat i MEMO... jinak prijdete o prachy.

Tyhle veci imho dost brani beznym lidem k pouzivani a odrazuji i me.. Navic ja chci ted udelat XRP transakci a nejak to vlastne ani nefunguje :-) Ani zjisteni account balance.. ale obcas funguje
    MATT
    MATT --- ---
    wtf ten ripple? ma to nejakej realnej zaklad, nebo je to zas naka ranodom pumpa? mam to vysypat, nez to zas creshne ;))
    MATT
    MATT --- ---
    SQARE: [...] However, if you interact with them, you could be tricked into giving approval to send crypto out of your wallet, into making a failed transaction with a high gas fee which will go to the scammer, or fall victim to a malicious contract in other ways.
    https://help.myetherwallet.com/en/articles/6873983-seeing-strange-or-unexpected-transactions-in-your-wallet
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SQARE: Přijde mi to jako když mi přistane do spamu, že jsem vyhrál v loterii nebo jsem něco zdědil nebo přeze mě někdo chce vyprat peníze. Jenom u toho krypta si s tím dal někdo trochu víc práce. ...většinou pak platíš několik tisíc na fake právníka co to má provést a pak tě vyghostují? asi?
    SQARE
    SQARE --- ---
    ok, díky. Jako nežil jsem v iluzi že jsem jen tak zbohatl. Jen mě zajímalo, jestli nevíte, jestli hackeři můžou skrze mé pokusy o swap nebo prodej nabourat do mé peněženky. Což asi nikdo z nás nevíme přesně, ale nemá to cenu zkoušet žejo. A taky že mi přišlo že ten graf vypadá trochu jinak a přirozenějc než klasická pumpa bez zastavení a pak šup dolu výkup. A na to jsem tu už dostal odpověď že cenu může manipulovat autor.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    SQARE: klasicky scam, takovych coinu mam stovky, pak ti reknou at jdes na jejich stranku a tam to claimnes a sup, prisels o penezenku, ignorovat.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    JARDABEREZA: Nebo se brzo objeví způsob jak "prodat", ale bude podmíněný třeba transakčními poplatky v něčem reálném..
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SQARE: Zdá se, že všichni jsou milionáři (v korunách), ale nikdo není schopný si za to něco koupit :-D https://www.reddit.com/r/ExodusWallet/comments/1ds9wpl/ethereum_games_ethg/

Dost možná tvůrce toho crypta manipuluje cenu.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    SQARE: tyjo, tomu se těžko odolává. Asi bych to zkusil přeposlat na jinou peněženku a prohodit za cash. Projistotu změnit heslo a dát nejvyšší zabezpečení
    SQARE
    SQARE --- ---
    Doufám že nevadí dotaz od technologicky neznalého nooba, ale potřeboval bych poradit. Na peněžence na Uniswapu se mi objevilo 2mega coinu Ethereum Games. Jasný nějakej scam, vykřičníky u toho svítí, mám v peněžence několik podobnejch coinů, který nemaj žadnou dolarovou hodnotu a jestli chápu tak to hackers rozesílaj aby vytrackovali walletky velkejch ryb a pak je prolomili (to vubec netušim jak chodí btw)
    …jenže tenhle coin se poslední měsíc vyšplhal z polární pláně na 0,25 $ (asi to nějaký magoři faktu kupujou?) což u mě dělá nějakejch 500 000 $.. transaction fee je samozřejmě -97.5% ale i tak by swapnutí na ETH dělalo solidních 7,5 ETH. A klasicky to píše “this transaction is expected to fail” ale to se mi i přes tuhle hlášku párkrát povedlo s něčím jiným. Ale bojim se na Swap klikat. Co si o tom myslíte? Je nějaká cesta? Když si pošlu všechno crypto do druhý peněženky, tak to můžu zkoušet? Nebo je to prostě sranec a mám zapomenout na to že to existuje? Díky
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUDY_CZ: Ještě bych doplnil, že vklady v bance jsou pojištěné až do výše 2,5 mil. Kč Viděli jsme to v praxi např. u krachu české pobočky Sberbank. https://www.garancnisystem.cz/vyplaceni-shrnuti-SberbankCZ#:~:text=Jak%20se%20prov%C3%A1d%C3%AD%20v%C3%BDpo%C4%8Det%20v%C3%BD%C5%A1e,v%C3%BD%C5%A1e%202%20499%20500%20K%C4%8D.

U krypta pokud vím tohle neexistuje. Nebo to musí být nějak extra. Banky to mají povině.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam