• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKOffice 365 ve firemním prostředí
    Klub pro adminy, uživatele a všechny, kdo se setkávájí s Office 365 ve firemním prostředí. Kluby by měl primárně fungovat pro sdílení zkušeností i konzultace před/po nasazení.
    rozbalit záhlaví
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BAAL: Mno ještě to vyzkouším... Díky :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMINEK: Kde je komplikace? Tak to vyhod z one drive měj je jen a pouze na SP a externista muže být úplně kdokoli kdo má email.

    Já takto provozuji, dvě site, které mají pár desítek tisíc dokumentů a stovky userů a problémy s tím nejsou
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BAAL: To jsem zkoušel s tou technickou podporou M$ a nepodařilo se... Navíc my ta data máme na mém OD a jejich duplikování na SharePoint akorát bude cesta do pekel, protože neuhlídáme, zda jsou data na obou místech shodná. Jedná se sice hlavně o pdf, ale i tak v tom vidím komplikaci... Navíc externistou je v jednom případě i účetní.... Kde to je über komplikované.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMINEK: A proc na to neudelas Sharepoint kolekci kde dovolis extreni pristup?

    Tam to funguje ok, externi ucty neni treba licencovat, vytvoris skupinu externals tam je vsechny nasypes prijde jim pozvanka zvoli si heslo a tobe to v azure ad vytvori guest account
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CERMINEK: Tohle budeme resit. Mame site, kde urciti externiste, rekneme mechanici, budou moci k dokumentaci a kalendarum.

    BFU dotaz. Lze do skupin webu pridavat krome clenu take dalsi skupiny jako cleny? Pridat je muzu, ale prava nefunguji.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CERMINEK: Průser je, že sdílení s externistou jsme nevyřešili. Jediné, co navrhli, bylo založení nového 0365 účtu ve firmě a ten ji poskytnout. Nebo pak vygenerovat link pro každou složku zvlášť a poslat linky pro přístup a nebo vše kopírovat (bez možnosti automatické synchronizace) do jedné sdílené složky... Mno a teď babo raď co s tím...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Heh, tak jsem si zkusil telefonát s technickou podporou firemních office365, sice v ČR nikdo nesedí, takže jsem podle přízvuku mluvil s nějakým Indem, ale čumím, podpora funguje, reaguje a poměrně promptně jsme vyřešili, co jsem chtěl vyřešit :D
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Tyjo, zásek na 2 hodiny s otázkou, jak rozumně naasdílet několik různě rozmístěných složek na OneDrive externistovi... Neřešili jste to někdo?
    Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem to definoval pro každou složku zvlášť, ale nepodařilo se mi ověřit v jaké podobě to uvidí externista, zda uvidí všechny složky, nebo se bude muset do každé proklikávat separátně z emailu, který mu dorazí...

    Narazil jsem ještě v nápovědě na možnosti sdílení přes SharePoint online, tak se na něj chystám podívat... Pořádně ani nemám zmáknuté, co všechno to umí, ale když už ty možnosti máme, rád bych jich využíval. Používáte někdo SharePoint z O365? Jaké s tím máte zkušenosti?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JINX: koukni do gopasu ;)

    Katalog PC kurzů | Počítačová škola Gopas, a.s.
    https://www.gopas.cz/Kurzy/Katalog-Kurzu.aspx
    JINX
    JINX --- ---
    Existuje pro adminy nejaky uceleny vyukovy kurz? Idealne neco vcetne certifikace, kde je dostatek informaci tak, aby to clovek mohl nasazovat v ruznych firmach a adminovat? Nasel jsem napr. https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn127064(v=office.14).aspx ale to mi neprijde dostatecne podrobne :'(
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Kdo je majitelem licencí, když ji mám řešenou přes resellera?
    Situace: reseller mi zajistil licence, fakturuje si pod svou hlavičkou, já však nejsem s jeho servisem spokojen a rád bych předal správu na někoho jiného. Může nastat situace, kdy přijdu o data, protože to resellera (třeba) naštve?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    DAVYKING_CZ: Ha našel jsem to. Hledal jsem to úplně někde jinde...
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    CERMINEK: v aplikaci můžeš mít oba účty
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem. Už hezkých pár hodin řeším jednu prekérku. Vlastně jsem měl zase nestandardní nápad. Mám na ntb nainstalovaný OneDrive, kde mám svůj osobní účet, poměrně dost ho používám. Nicméně chci mít možnost stejně používat i OneDrive firemní.
    Je možné mít dvě instance OneDrive, každou pro jeden účet, aniž bych to musel přihlašovat/odhlašovat? Zatím ma na ntb jen lokální účet, na přihlašování doménovým userem jsem se zatím nedostal a odkládám to až budu mít nový ntb.
    RIVA
    RIVA --- ---
    CERMINEK: To uz zalezi jen na osobni preferenci :-) Pokud by slo jen o cenu licenci tak je to no-brainer...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RIVA: Mno to mohli, ale práce s maily a hlavně kalendářem přes prohlížeč není zrovna user friendly...
    RIVA
    RIVA --- ---
    CERMINEK: Oni by ale mohli pouzivat Outlook pres webovej prohlizec, ne?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RIVA: Tak to řeší celou věc a všem budu muset pořídit Business premium. Outlook bude to hlavní, co se bude používat a mojí poštu fakt zaměstnanci vidět nemusí :)
    RIVA
    RIVA --- ---
    CERMINEK: Takze jeste jinak, jesli mas jen jednu Business premium licenci a 5x essentials, tak muzes na tech peti PCckach pouzivat jen Word, Excel, Powerpoint, atd. Tyhle aplikace se daji aktivovat s tvoji Business Premium adresou. Na Outlook budou muset chodit pres web, pokud nechces aby lezli do tveho emailu :-) Kdyz aktivujes Outlook, tak se tam automaticky (by default) nastavi emailova schranka vlastnika licence.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RIVA: Je to jeden z těch pěti co bude mít svůj o365 účet v licenci Office 365 Business Essentials a M$ office programy na PC bude mít z mých 5 instalaček...
    RIVA
    RIVA --- ---
    Je to jeden z tech peti kolegu kterym chces aktivovat Office instalaci z tveho uctu, nebo ma vlastni ucet?

    Jestli je to druha moznost, tak az odejde tak z jeho Outlooku vyexportuj vsechny emaily do .pst archivu a pak na office 365 portalu odeber z jeho uctu vsechny licence. Ucty jsou zadarmo, muzes si jich na portalu vytvorit kolik chces. License pro email atd. se pridavaji a odebiraji zvlast.

    Muzes taky odebrat licenci a pak mu ji zase vratit, kdybys ho nekdy mel zpatky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam