• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day


    "Given the sheer enormity of climate change, it’s okay to be depressed, to grieve. But please, don’t stay there too long. Join me in pure, unadulterated, righteous anger."


    "I don’t want your hope. I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. And then I want you to act. Once you start to act, the hope is everywhere."

    "Our best scientists tell us insistently that a calamity is unfolding, that the life-support systems of the Earth are being damaged in ways that threaten our survival. Yet in the face of these facts we carry on as usual."

    “We’ve got to stop burning fossil fuels. So many aspects of life depend on fossil fuels, except for music and love and education and happiness. These things, which hardly use fossil fuels, are what we must focus on.”

    A nejde o to, že na to nemáme dostatečné technologie, ty by na řešení použít šly, ale chybí nám vůle a představivost je využít. Zůstáváme při zemi, přemýšlíme až moc rezervovaně. Technologický pokrok to sám o sobě nevyřeší. Problém jsme my, ne technologické nástroje.

    Rostouci hladiny oceanu, zmena atmosferickeho proudeni, zmeny v distribuci srazek a sucha. Zmeny karbonoveho, fosforoveho a dusikoveho cyklu, okyselovani oceanu. Jake jsou bezpecnostni rizika a jake potencialni klady dramatickych zmen fungovani zemskeho systemu?
    Ale take jak funguji masove dezinformacni kampane ropneho prumyslu a boj o verejne mineni na prahu noveho klimatickeho rezimu post-holocenu.
    rozbalit záhlaví
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TADEAS: Netflix je oproti Apokalypse v realnym case nuda. Ted me nejvic bavi kobylky. To, že se to tak rozjelo a jetě asi bohužel rozjede x20, až se vylíhne další generace, je taky částečně důsledkem změny klimatu, protože jsou častější a vydatnější cyklóny na arabském poloostrově, které při vysoké vlhkosti a ideální teplotě zafungovaly jako líhně pro x generací, které se při určité koncentraci populace radikalizují. Ta transformace je spuštěna tím, že se potkávaj a třou o sebe trnama na zadních nohou a začnou prej pak masivně vylučovat serotonin a spustí se celá série fyziologickejch změn od změny zbarvení, přes zesílení kostituce, získání kabátů se silnějšíma křídlama, zmnou stravy - žerou najednou vpodstatě cokoli a táhnou v hejnech po větru až 200 km denně.
    Afrika je sice docela daleko, ale stejně jako se dostaly na střední východ, dostávají se někdy do Španělska..asi se jim bude líbit čím dál víc směrem k nám na sever. What a treat for a years to come.
    Skvěle načasovaný s coronou. Jednak Africe nikdo moc nepomáhá, oni na to nemaj prachy a ještě maj řešit coronu, když to vypadá že nebudou mít co jíst. Další generace je načasovaná na dobu sklizně. Jestli budou přívalový deště, je celej sever Afriky slušně v háji i když bohatší státy to možná zvládnou..Maroku dřív pomáhalo Španělsko... Přemejšlim jestli už budou první migrační vlny lidských zoufalých kobylek. Doufám že to furt bude jen první velkej vykřičník, kterej spustí kromě reverbujících průserů i reverbující a feedbackující snahy nějak to celý řešit.



    Desert Locust situation update 21 April 2020
    http://www.fao.org/ag/locusts/en/info/info/index.html

    Second wave of locust scourge hits parts of Africa
    https://www.youtube.com/watch?v=uvvU8tG5jTo
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SUCHRE: samozrejme. 35 milionu nejbohatsich se presune na zeland, zbyla miliarda na konci stoleti bude zivorit v ruznejch obyvatelnejch oblastech. ale nehledal bych vinu, anu spravedlnost, to jsou zastaraly koncepty. co je novyho na netflixu?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Treba kvuli suchu zemre pet miliard lidi a bude po vsech problemech.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SUCHRE: jedno je ekosystemovej problem, druhy je klimatickej problem, samozrejme to souvisi, ale klimaticky jsou ty plyny nadrazenejsi problem. dostupnost vody je bezprostrednejsi problem, a tak k nemu mame bliz.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Deficit sladky vody je sice nasobne horsi problem nez emise oxidu uhlicityho, ale momentalni ekologicka lobby jede oxid. Smula, pro vodu uz asi neni prostor .... a navic kvuli vode se neda kseftovat s emisnima povolenkama, takze to ani nebude mit podporu ruznejch filutu jako Al Gore, apod.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    je fakt, ze k uvedomeni si degenerativniho managementu a klimaticko-ekosystemovejch souvislosti nepomuze asi nic. kdyz u nas byl darren doherty, kterej se pohybuje hlavne v australii, ptal se cemu tady rikame sucho, protoze v australii zemedelcej pripraveny na to, ze nemusi prset nekolik let nebo celou sezonu. ale co to ma co delat s nasim managementem a klimatickou stabilitou? tezko rict...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    GIOMIKY: a za nasich zivotu ani neskonci.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Současná epizoda sucha, které Česko zažívá od roku 2015 a stále nekončí, je nejhorší za posledních 500 let, vyplývá z údajů shromážděných týmem vědců z projektu InterSucho.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    "There is a bad but persistent narrative that climate change and pandemics are caused not by greenhouse gases and viruses, but by human nature. We are greedy for food, shelter, adventure, self-fulfillment, human contact and — says this narrative — we must be punished for our sins.

    But the current situation — death, poverty, loneliness — is an ineffective blueprint for climate solutions. We were never going to be able to sacrifice our way out of climate change, especially not on the backs of the people who have historically done most of the sacrificing.

    There is an entrenched system that extracts CO2 from the ground and pumps it into the atmosphere, one that results not from inherent human badness but from the choices of a few humans with power.

    Confronting that system will take work. We need to build things: wind turbines, solar panels, public transportation, denser cities, fairer societies. We don’t need purification. We don’t need absolution. We need to get to work."

    #SystemChange #GreenTransition #NewStory
    I Am a Mad Scientist
    https://www.drillednews.com/post/i-am-a-mad-scientist
    TUHO
    TUHO --- ---
    Konec uhli - Nova energie
    Výroba elektřiny v Německu 2019 a porovnání s rokem 2018.
    Největší pokles zazanamenalo hnědé uhlí -4%, černé uhlí -3,6% a jádro -0,5%.
    Největší nárůst vítr +3,5%, plyn +2,1%, slunce +0,6%.
    Takto vypadá postupný KONEC UHLÍ.
    V Německu je NOVÁ ENERGIE vítr a plyn.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KEB: adaptacni opatreni se daj pojmout ruzne, mame proste svuj styl.
    KEB
    KEB --- ---
    TUHO: ok, uznávám, ymladris měla s tou svou tbilisi pravdu, bohužel...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TUHO: to je hodně slušná léčba krajiny
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: me to naplnuje skodolibou radosti. jeste mensi dust bowl z kombinace musmanagementu poli i lesu a budu slavit. at nas nase blbost bije do oci kazdej den, to si preju
    TUHO
    TUHO --- ---
    Vysocina







    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: na filmy nemam cas :))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Continental Resources Halts Shale Output, Seeks to Cancel Sales | Hart Energy
    https://www.hartenergy.com/news/continental-resources-halts-shale-output-seeks-cancel-sales-187224

    The largest oil producer in North Dakota has halted most of its production in the U.S. state and notified some customers it would not supply crude after prices dived into negative territory this week, people familiar with the matter said.

    Continental Resources Inc., the company controlled by billionaire Harold Hamm, stopped all drilling and shut in most of its wells in the state's Bakken shale field, three people familiar with production in the state said April 23.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Společná iniciativa ekologicky organizaci za postcovid recovery programy podmineny klima odpovednosti a prohloubenim green new dealu. zatim podepsalo cca 60 tisic lidi

    http://act.wemove.eu/campaigns/recovery
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Videl si? Ja jeste ne, jenom jsem zaregistroval par komentaru jako je tohle...

    Eric Holthaus
    I am 100% for a climate future where we focus on humanity, not technology, as the cornerstone of our civilization.
    The new Michael Moore movie goes in the opposite direction. It's dangerous ecofascism & population control promoted by a cast of white guys.

    Michael Moore's 'Planet of the Humans' Almost Gets the Real Problem
    https://earther.gizmodo.com/planet-of-the-humans-comes-this-close-to-actually-getti-1843024329

    +

    OPINION: Michael Moore’s ‘Planet of the Humans’ Film Trashes Clean Energy, Offers Zero Solutions
    https://www.greenqueen.com.hk/...anet-of-the-humans-film-trashes-clean-energy-offers-zero-solutions/
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    posledni mohykan. to dlouho nevydrzi, tak snad se zacne brzo zelenat i u nas
    Babiš je s kritikou zelené Evropy sám. Ztratil i původní spojence z visegrádské čtyřky | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...ritikou-zelene-evropy-sam-ztratil-i-puvodni-spojence-z-visegradske-ctyrky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam