SEJDA: jaka utopie, vsak mi odvazaju kontys priamo od baraku a este mam za to slevu na poplatku za komunal... a vies preco to tak funguje? lebo oni z tych zlutych kontysov prave doluju tie PETky co su medzi vsetkymi tymi plastami, z toho zvysku sa daju vyuzit este niektore typy plastov, ten zvysok je odpad, ktory sa s velkou pravdepodobnostou recyklovat nebude a pojde do spalovny alebo na skladku
takze ked ty zavedies system, kde sa budu zalohovat iba PETky, tak sa svozovym spolocnostiam neoplati odvazat ani ten zvysny plastovy odpad a ludom sa neoplati ho triedit, to povedie k tomu, ze narastie objem komunalneho odpadu a cely system triedenia co sa tu budoval poslednych 20 rokov sa ti rozpadne a kvoli 3 korunam za flasku necakaj ze sa kazdy pohrnie do obchodu to vracat
tuto to mas vysvetlene aj vo videu:
Nezálohuj! | MOJE ODPADKYhttps://www.mojeodpadky.cz/nezalohuj/to ja som radsej podporil projekt financovany privatnymi investormi, ktory vie spracovat aj nerecyklovatelne typy plastov ako zavadzat nejake riesenie co bude danovych poplatnikov stat dalsie peniaze