PER2: ja sem skeptik v tom, ze dojde k uvedomneni vetsiny driv nez bude znatelnej impact. Nezmeni na tom nic greta, ani sebeupalovani se. Myslel sem, ze to 10-20 let potrva a pak bude tezky se z nasledku dostat, ale prekvapuje me, ze ty zmeny teplot, sucha, tani ledovcu a extremu uz zacinaj bejt znatelny rok od roku vic uz ted a neda se cekat, ze by se entropie nami vyvolaneho chaosu mela snizovat.
Koronavirus s valkou na ukrajine navic hraje do karet, pro omezeni fosilu a zavislosti na statech, odkud fosil proudi a z nehoz ty neuvedomnely rezimy cerpaj bohastvi, pricemz drzi zas nas v patovy situaci diky levny energii.
Nemyslim ani, ze by byla treba generacni obmena, i kdyz by to leccos zjednodusilo. Staci aby seniori koukali na zpravy, idealne na Novu. Moje babicka uz se v klimatu vyzna, pritom je ji tolik, ze by to mohla hodit za hlavu.
Imho cim hur, tim driv nastavime spravnej smer... teda alespon doufam. Jestli ne, pak si lidstvo nasledky opravdu zaslouzi a ja nakoupim survival guide set.