YMLADRIS: Tenhle prispevek mi prijde malinko vedle. Nejen proto co popisujes neni nerust, nerust je v tom smyslu jak se prezentoval na te posledni EU konferenci (jak ji tady TADEAS marketoval) lze ciste vyjadrit slovy : nedostatek, neprosperita, stradani. O to ale nejde, to o cem lide kolem nerustu hovori je nejen nerealisticke, ale pro dosazeni uhlikove neutrality to ani neni nutne.
O to o co mi spise jde je ten vycet veci: "
... chodit každý týden na masáž, pořádat malé živé koncerty, nechat se tetovat, obrovská podpora sportu, amatérského umění, sexu; dělat kroužky pro děti; rafinované formy relaxace a zábavy ..."
Napriklad pro me je vsechno z toho vyctu nedosazitelne, neco k cemu se za svuj zivot nepriblizim a nikdy jsem se ktomu nepriblizil. At je to kultura, sexualita, sport, volny cas/ relaxace, socializace, cas s detmi nebo seberealizace. Rozvedu to co pise TADEAS, vsechny tyhle aspekty zivota maji nelinearni distribuci. Tohle jsou veci ktere jsou obecne nedosazitelne pro vsechny i v systemu ktery je narocny na externality, natoz v systemu ktery je "nerustovy".
Pises to jako by stacilo aby se s timhle lidi spokojili a prestali jen litat letadlama, jezdit autama a jist veprove z velkochovu. Nejen ze by to nestacilo, navic tyhle 3 veci jsou technologicky resitelne na uroven ze jejich uhlikova stopa bude behem 20-30 let cista nula.