• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Destroying the Future Is the Most Cost-Effective
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUHO: v ty political science není moc zvykem sdílet raw data, co to vůbec by bylo, takže jak podložený ? Můžeš si vybrat jestli belicek, politico, Sabine :) nebo kdo. A máš to podložený že tvůj plátek ví jak to teda je..

Zajímalo by mě co si myslí Assange
    TUHO
    TUHO --- ---
    Analytik pražskej Asociácie pre medzinárodné otázky Oldřich Sklenář v podcaste eNkonomika vysvetľuje, odkiaľ sa do Európy dováža plyn, do akej miery vie ruský plyn nahradiť azerbajdžanský a ako je to s dodávkami LNG plynu zo Spojených štátov. Vysvetľuje tiež, prečo sú burzové ceny plynu vysoké a či môže zdražieť aj elektrina.

eNkonomika: Nedostatku plynu v Európe by som sa naozaj neobával, hovorí energetický analytik Sklenář
    https://www.youtube.com/watch?v=34TWEb0fiHY

„Dôležité je hovoriť nielen o dovoze zemného plynu ako takého, ale aj o spôsobe, akým sa s ním nakladá,“ vraví.
    Vysvetľuje, že už len zateplenie strechy alebo priestorov nad stropom vykurovaných miestností výrazne znižuje spotrebu tepla, a tým aj plynu, ktorý sa používa na vykurovanie. „Ďalšia vec je využívanie iných technológií s vyššou účinnosťou v priemysle. Hovorím napríklad o vysokoteplotných priemyselných tepelných čerpadlách.“

Nedostatku plynu v Európe by som sa naozaj neobával, hovorí český energetický analytik Sklenář (+ podcast) — Denník E
    https://e.dennikn.sk/4450115/nedostatku-plynu-v-europe-by-som-sa-naozaj-neobaval-hovori-cesky-energeticky-analytik-sklenar-podcast/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Me dava smysl historka, ze jsem NPC v pocitacovy hre, ve ktery nejaky vyfetovany dementni decko ma dostat roli prezidenta nejmocnejsi mocnosti sveta .))
    Ale pojdme to drzet nejak vic podlozenejch dat nez spekulaci a wishful thinking.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: *pořeší
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUHO: v tom US mi největší smysl dává historka kdy miliardáři šli za Bidenem co s tou AI, jeho administrativa jim doslova řekla že plán je zakázat matiku tak jak se za války zakázala fyzika a oni si na parkovišti řekli tyvole ok tak to bude Trump a je to Trump.

Jestli teda vyhraje AfD (? Je to vůbec možný) tak jestli se pak zas dozvíme nějakej takovej top level důvod.

Já bych si přála aby panika kolem AfD způsobila že středové strany potěší migraci (což si přeje dvě třetiny Němců) a obecně aby ten nástup right mobilizoval lefts aby začali brát vážně přání lidi. To by bylo hezké

Ale tady je to OT
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YMLADRIS: tak, že je ilegální migrant, co pracoval na černo v rozporu s vízama, na sebe Elon prásknul sám a dobrovolně, a jak je to s jeho free speach absolutismem můžeme pozorovat druhej měsíc v přímým přenosu...
    TUHO
    TUHO --- ---
    YMLADRIS: Sorry, ale trochu problem je, brat za bernou minci slovo cloveka, kterej neustale siri konspiracni teorie, myty, klamy a lzi.
    Takze jeho vyjadreni je treba brat se zdravou kritikou. Co rika a proc to rika. Co nerika? Jaky ma zajmy, k cemu to vyjadreni slouzi. Jak se choval v minulosti?

Elon Musk and X Are the Top Misinformation Spreaders Online
    https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/elon-musk-twitter-misinformation-timeline-1235076786/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TADEAS: jeste si musime dodat, jak jsem vcera analyzoval s ChatGPT
    starsi konspiracni teorie o Iluminatech zohlednuje predevsim stare americke rodiny, s kapitalem do 10 mld. USD. Navazujici, updatovana konspiracni teorie New Order uz zohlednuje i novodome miriadare s jmenim presahujicim 100 mld. USD.
    Ze stare skoly maji na Slovensku a v Madarsku radi treba George Sorose a jeho manzelku Tamiko Bolton.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SEJDA: Bloomberg
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TADEAS: Bill a Melinda Gatesovi :D
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SEJDA: dobre, muzeme udelat whitelist, posilej jmena deti a konkubin, kandidaty pak predam k provereni
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TADEAS: "vsichni" je prilis silna kava. Kolik jich pozna jmenem a dokaze alespon rict jmeno jednoho jejich didete, anebo posledni manzelky/konkubiny, anebo alespon jeden projekt kteremu se venuji?
    Ja lidem, kteri rikaji o lidech "vsichni" moc neverim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SCHWEPZ: o muskove pozici vůči klimatu vím jen to že přešel z "nejděsivější experiment ever" (pumpování CO2) na "long term vážná věc, short term ne tak hrozny". Ještě je ta indicie jak mluvil o problémech s kognici při 1000ppm, jestli teda došel k závěru že snižování emisí je mrtvý a budou se řešit problémy kolem 1000ppm - ale žádný takový přímý vyjádření jsem neviděla. Ohledně EU - no tak když podporuje Trumpa, tudíž odstup od climate action, tak možná EU klimatický závazky už neřeší vůbec?

Já nevím jestli jsi koukal na to video od Sabine na který reaguješ. Všichni, včetně např googlu (kterej chtěl být net zero od 2007!!!!!!) to položili. Moje interpretace je že jde o ta datová centra

Ale tak každý si vykládá realitu podle toho jak se mu to vypočítá. "Musk schválně chce zničit Earth aby se mohl vrátit zpět domů na Mars" určitě má virální potenciál .. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: branna povinnost, vystoupeni z eu, zruseni eura, tohle podporuje musk proc? ocividne mas velkej vhled a porozumeni pro tyhle aktovity, tak by me zajimalo, co krom rozvratu zapadnich struktur tim musk sleduje?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    YMLADRIS: no o těch dvou bodech by se dalo diskutovat, není to tak vždy a bez výjimky, není to zcela pravda (za urážky politiků neskončíš ve vězení, to je nesmyl), ale to nechme do jiných klubů.

Mě zajímá, jak si vysvětluješ, že podporuje subjekty (nejen v Německu, ale far right všude v EU), kteří chtějí rozjebat klimatickou politiku, která se ta těžko dekádu ustavovala?

Jaký v tom má Musk zájem? Nebo je mu to jedno? Colaterall damage? Skutečně si myslíš, že jeho motivace je, aby si v Německu nešel do vězení za kritiku politiků?

A proč ten člověk sdílí zcela zjevné nepravdy a fake-news z ruských kanálů? Nemůže být tak hloupý přeci (?)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TADEAS: do greendeelu se trefuje snadno, zajimalo by me jestki stryko babis hodla prevzit vsechnu populistickou agendu maga?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SCHWEPZ: pokud se ptáš proč musk podporuje AfD, tak psal do toho Weltu: 1. Migrace. Migrant co spáchal zločin není deportován = špatně 2. Free speech: v Německu když urazis politika, trest vězení = špatně.

Ale je moje obava že asi se na to spíš ve skutečnosti neptas, jaký on má motivace, a ať napíšu cokoliv (kromě ať shoří v pekle) stejně dostanu pojeb. Ale tak to uz je taková moje role v tomto divadle
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SCHWEPZ:

Existuje jediná cesta vpřed – Zrušit Green Deal. Ne revidovat. Ne odkládat. Zrušit ho. Green Deal musí být zničen – úplně, trvale a bez kompromisů

všem miliardářům nad 50 mrdá jak říká moje máma, koukam že s každou přibývající dekádlu se to zhoršuje. a tyhle lidi chtějí žít věčně. well, have a nice stay in hell
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    YMLADRIS: je skvělý, že Musk podporuje v EU Lepenovce, AFD a podobné extémisty - zvětší se tlak na zrušení klimatických opatření i v EU, která je v tomto vlajkovou lodí. A to je pro Muska výhodné ...nebo proč myslíš, že tyhle extrémisty tak vehementně podporuje? Jaký má zájem na rozjebání téhle ucelené politiky?

Let’s kill the Green Deal together with the far right, ECR tells EPP – POLITICO
    https://www.politico.eu/article/lets-kill-the-green-deal-together-with-the-far-right-ecr-tells-epp/

Green Deal musí být zničen. Úplně, trvale a bez kompromisů, řekl Babiš Patriotům - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-green-deal-patrioti.A250208_134423_domaci_vank

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš vyzval na sobotním setkání lídrů frakce Evropského parlamentu Patrioti pro Evropu v Madridu ke zrušení Green Dealu.

Ten je podle něj mrtvý a Evropská komise neumí uznat svou chybu. Naopak pochválil staronového amerického prezidenta Donalda Trumpa, který prý v tomto směru postupuje správně a „vrátil Americe zdravý rozum“.

„Existuje jediná cesta vpřed – Zrušit Green Deal. Ne revidovat. Ne odkládat. Zrušit ho. Green Deal musí být zničen – úplně, trvale a bez kompromisů,“ dodal.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-green-deal-patrioti.A250208_134423_domaci_vank

Babiš na setkání Patriotů v Madridu: Green Deal je mrtvý, zrušte ho - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-na-setkani-patriotu-v-madridu-green-deal-je-mrtvy-zruste-ho-40508234
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Přehled kdo všechno ustoupil od klima závazku / banky / průmysly / tech firmy

Because there is no institution on this planet that could enforce a law on billions of people unable or unwilling to change their lifestyle. Unless the superinteligent AIs take over. And I am coming to think that maybe that would not be so bad.

Everyone is Giving Up On Climate Goals
    https://youtu.be/I3sguj9m8ZQ?si=qozQJjTMKzprTcBe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam