Ahoj, pro ty z vás, kteří v rámci digitální demence řešíte závislost na chytrých telefonech a sociálních sítích, bych si dovolil zasdílet svůj návod na to, jak si pokud možno udržet zdravou hlavu, i když smartphone nechcete nebo nemůžete odložit.
Medium: Jak zkrotit digitální roztěkanost. 10 tipů proti závislosti na telefonu
https://medium.com/...D-rozt%C4%9Bkanost-10-tip%C5%AF-proti-z%C3%A1vislosti-na-telefonu-616af4032a1c
Po roce intenzivnýho řešení týhle tzv. digitální roztěkanosti mám pocit, že když člověk chce a je schopnej si s tím telefonem pohrát, upravit si ho, tak se dá z velký části tý závislosti zbavit. Paradoxně nejvíc pomáhaj jednoduchý věci typu vypínání notifikací, přepnutí displeje do černobílý nebo nošení hodinek, abyste nekoukali na displej jen kvůli zjišťování, kolik je hodin.
Nic to ale nemění na tom, že jsem přesvědčenej, že tahle digitální roztěkanost je problém, jehož závažnost jsme pořád úplně nedocenili. A i proto mi přijde docela rozumnej zákaz chytrejch telefonů na školách (hloupý telefony ať si děcka nechaj). Přece jen na člověka jinak působí, když se k těmhle technologiím dostane až kolem dvacítky, než když s nima vyrůstá.