POSEIDON: jj, máš pravdu. Má to bejt pomalý rozmražování při nízké teplotě..
předpis § 18:
Podmínky rozmrazování potravin
(1) Pokud potravina před kuchyňskou úpravou vyžaduje rozmrazení, provádí se v přípravně, popřípadě v pracovním úseku za použití speciálního technického zařízení (rozmrazovače) nebo chladicího zařízení s teplotou nejvýše +4 stupně C. Rozmrazování ve vodě nebo při kuchyňské teplotě je nepřípustné.
(2) Nezmrazené potraviny nesmí být po jejich dodání do provozovny dodatečně zmrazovány.
Sauce:https://www.aspi.cz/products/lawText/1/51160/0/2/vyhlaska-c-107-2001-sb-o-hygienickych-pozadavcich-na-stravovaci-sluzby-a-o-zasadach-osobni-a-provozni-hygieny-pri-cinnostech-epidemiologicky-zavaznych/vyhlaska-c-107-2001-sb-o-hygienickych-pozadavcich-na-stravovaci-sluzby-a-o-zasadach-osobni-a-provozni-hygieny-pri-cinnostech-epidemiologicky-zavaznych
---
to pod tou tekoucí studenou vodou budou asi starší pravidla.. 90s.. , mám ale tušení, že nás to kdysi učili.. :-)