ELIZHANNAH: mam ten samy pytlik na nakup a na uchovani chleba - je lneny. :) Kdyz je potreba koupit jeste neco jineho, nebo chci treba dva chleby, tak sahnu do pytliku na ovoce a zeleninu, co jsou balvnene.
Dala jsem jako darek k jednem vanocum pytliky z konopne tkaniny svym rodicum a mati je pak mela v supliku, se stejnym argumentem jako ty, ze do nich neni videt. A taky, ze na ni budou koukat v krame divne. Nakonec je dala brachovi, kterej se svou zenou jede zero waste. A tak jsem rodicum jako druhy pokus koupila pytliky z tenkeho bavlneneho platna, co trochu prosvita a to uz davaji. Teda nevim jak moc, ale rikali mi, ze tydle jsou prima, ze se nestydi jit s nima nakupovat. Takze moje rada zni, najdi si pytlik co vyhovuje tobe. Kdyz je pro tebe dulezite aby byl sitovany pruhledny, a doma mas treba chlebnik, kde uchovavas pecivo, tak si porid takovyto. Jestli se chces vyhnout plastu a mit tkaninu z nejblizzsich zdroju, tak konopne ci lnene jsou dobrou variantou.
KEVIN00: uplne nejjednodusi varianta je vzit stare obleceni, nejlepe prodrene kosile z bavlny a usit si pytliky na cokoliv z toho. Je to hodne zero waste - nevytvaris poptavku po nove vyrobe. Je to UP recyklace. Zvysejes hodnotu odpadu. Neni v tom plast, takze kdyz ty pytliky po letech uzivani sesednou a protrhaji se, tak nevadi daji se naprosto v klidu zkompostovat. A jeste budou hezky jemne barevne, teda to zalezi co mas za kosile. :)
To bych udelala dneska, kdybych schanela nove pytliky.
LEJIMADA: taky nemam rada umelotinu. Moje prvni pytliky jsou sitovana umelotina a co mi na nich nejvic vadi je, ze s nima ztracim etikety - nedrzi.