O zákazu čepování vína ze sudů ve vinotékách vím (moc toho nenecházím aktuálního, jen třeba tady rozhovor
https://moravskoslezsky.denik.cz/...-vino-jen-z-krabic-omezeni-ktere-postihuje-vinare-20180120.html). Netuším, jak se to dotýká restaurací a vináren, nejspíš stejně, buď rozlévat z lahví, nebo z pytlů.
Každopádně to samo o sobě naštve, že v zájmu ochrany spotřebitele se zvýší uměle produkce odpadu (i kdyby to všichni svědomitě recyklovali). Copak nejde zvýšit počet kontrol a postihy... Ach jo.
Bohužel se to asi týká i burčáku, nebo to aspoň v jedné vinotéce tak vykládají. Nejspíš i ten rozlévaný pak mají jen od dodavatele v PETkách. Já si totiž rezervoval burčák, neřekli mi, že je to v lahvi 1,5 l, takže jsem dostal 1 l zapečetěný v 1,5 l lahvi.
Proto se chci zeptat, má tu někdo už letos zkušenost s koupí burčáku, byl někde stáčený (kromě přímo u vinaře)?
A ideálně hledám ekologičtější variantu v Praze.