HHANULKA: Děkuji za odpověď. Jsem členkou La Louve kooperativy a když o tom mluvím s lidmi z Čech tak vždycky zíraj a hlavní odpovědí mi přijde, že je “tady nic takovýho nemůže být” a právěže bezobalu byla původně taky nadšenecká záležitost a chtělo to zapsat se do klubu... ale velice rychle to bylo otevřeno i “cizím”. V La Louve už je nás několik tisíc členů, což má svá úskalí a třeba dávat všem klíče nebo ukazovat adresy člena při každém nákupu už se u nás nenosí - ale ze začátku tam ta nadšenost a naivita taky byla :) Jak říká Tom (jeden ze zakladatelů) “máme tu lidi jako na poště” “to znamená běžnou populaci” ...takže i lidi co nás chtějí okrást, bohužel.
V La Louve bylo hned řečeno, že původní investici nám proplatí, ale ne první rok, protože potřebujeme prachy na rozjezd. Avšak povinně chodíme každé 4 týdny na 3h pracovat “zadarmo” aby jsme mohli pak nakupovat :) ceny jsou vlídné, hlavně co se týče ovoce a zeleniny. A pak luxusních čokolád, zmzlin a alkoholu!!!
A naprosto chápu, že nejdůležitější je blízkost obchodu, pro mně je La Louve 30min cesty MHD a je to na hraně.