Momentálně mám radost z dalšího dílčího úspěchu. Přestože žijeme na vesnici, tak jsem nikde nemohla sehnat domácí mléko. Nejbližší mlékomat je cca 20km vzdálený a ještě mimo naše běžné trasy. Byli jsme tímto odkázáni na krabicáky. Je pravda, že jsem tetrapacky od mléka používala na sazeničky rajčat, ale při naší spotřebě mléka bych mohla zásobovat půl republiky. Asi před měsícem jsem se dala do hovoru s jednou maminkou ve školce a světe div se, mají v kravíně mléko navíc... Skončilo to tak, že mi obden vozí 3-5litrů mléka přímo domů a to v použitých (a znovu používaných) petkách od minerálek, vod a pod. No a já si tu vesele tvořím jogurty, tvaroh, kyšku.. Začala jsem dělat sýry.. balkán, korbáčky, čerstvý sýr, riccotu a ve sklepě mi zrají první polotvrdé... Zpracovávám vzniklou syrovátku při zadělávání chleba a buchet. Pít ji teda nezvládám :D Ale mám v plánu zkusit ji do domácí kosmetiky...ale teď máme nevypotřebované minulé pokusy a tak musím setrvat, ať zbytečně nehromadím a netvořím věci co nespotřebujeme :) Kdyby měl někdo nápad co s přebývající syrovátkou, velmi to uvítám :) (tu co zbyde nevyhazuji, ale dokrmuji s ní zvířata)