• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STYVIPříroda a krajina
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    STYVI: krasnej kontrast napred zluta a pak zelena:)

STYVI
    STYVI --- ---
    STYVI
    STYVI --- ---
    STYVI
    STYVI --- ---
    STYVI
    STYVI --- ---

STYVI
    STYVI --- ---
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    STYVI: dik, ja jen nevedela zda DX je mysleno apsc a fx ff, ja mam "jen" 4/3 :D
    STYVI
    STYVI --- ---
    KRISKA: Tady je tabulka :)
    STYVI
    STYVI --- ---
    STYVI
    STYVI --- ---
    Plný formát má Crop Faktor 1 a DX má Crop Faktor 1,5. To je ten rozdíl. Jinak řečeno DX má menší snímač.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    STYVI: nejsu nikonista, format dx je apsc?
    tak sem dostala makrokrouzky, moc se tesim, ze je vyzkousim:) s tim focenim je mi to jasny ale rekla bych, ze makro poskytuje vic zabavy v urcitym ohledu a treba venku by to mohlo byt zajimavy na stromy, listi.. nevim, ale tesim se, az to budu zjistovat
    STYVI
    STYVI --- ---
    STYVI
    STYVI --- ---
    KRISKA: Pokud se chceš věnovat makro fotografii ,tak bych neváhal pořídit si na to objektiv. Já používám Nikon a taky mám objektiv na makro 105mm /f2,8 :) Ale produkty se dají fotit i bez makro objektivu. Když fotím Nikon D500 tak používám třeba 16 - 80 mm/f 28-4 světelnost. No a když fotím Nikon D850 tak třeba i 105mm makro. To záleží na spoustě okolností. Ale osobně se mi makro fotí lépe na formát DX :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    STYVI: tak aspon mas prostor na neco netradicniho. ja premyslim o makroobjektivu na ty kytky a brouky ale... nevim jestli to ma smysl ted kdyz bude omezena moznost vyletit (ubytka) nebo paradoxne to bude vic zabavy na mensim prostoru
    STYVI
    STYVI --- ---
    KRISKA: Je to z nouze ctnost - nemohu fotit reportáže ,protože akce jsou zrušeny - teď je i omezený pohyb osob ,tak co mám dělat ? Já nedokážu - nic nedělat. Tak jsem znovu oprášil malé foto- studio a hraji si pomalu. Alespoň se trochu procvičím v jiném oboru a možná ,že fotky i někoho potěší :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    STYVI: to je super co te nenapadne:)
    STYVI
    STYVI --- ---

STYVI
    STYVI --- ---
    Mám zato ,že i tohle patří do přírody :)

KRISKA
    KRISKA --- ---
    FAIRIELLA: holubinku bych tipovala podle slizkyho klobouku ale nepodarilo se mi to dohledat. vypada stejne jefovate jako o ni pisou:D
    STYVI
    STYVI --- ---
    KRISKA: Já je nepoznám ,ale jím je :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam