• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pórková s chilli, pražená slunečnica.

KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Tip na zdravé sušenky, dnes je peču podruhé. Líbí se mi jednoduchost receptu, hotové chutnají trochu jako Derby od Opavie (dávám víc kakaa)
    Špaldové máslové sušenky s kakaem a medem | Slovanská máma
    http://mama.veruce.cz/spaldove-maslove-susenky-s-kakaem-a-medem/
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    K narozkám jsem dostala cukrfree kuchařku, celou jsem ji přečetla a dnes jsem zkusila první jídlo. Rizoto z květáku a brokolice. V původním receptu je na kostičky restovaný losos, měla jsem tresku, takže jsem ji udělala zvlášť. Jo a původně jsem nefotila za účelem zveřejnění, takže fotka tomu odpovídá.

Je to překvapivě chutné a misku rizota snědl i můj dvouletý mlsoun - jaká satisfakce :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: uz zkoumam vedle, nicmene kombo kesu, bana, jahody a kvetak....mne dost prekvapilo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Hele, to může být dobrý :) Vrla bych do toho i Hollandii, případně sezamové semínko nebo rovnou pastu.

Já na těm zeleninovým moc na chuť nepřišla, max s červenou řepou nebo zeleným hráškem.

SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: neneee:D jakoze fakt auditko jen o smoothie?:D jdu hledat:))
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    SARAJ: moc dobrá je kombinace banán / ananas / řapíkatý celer ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Kdyztak je tu smoothie auditko ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Pani spravcova, mam dotaz;) Vim, ze jedes celkem ve smoothie - nejaka zkusenost s pridavanim zeleniny do jinak sladkych? Chapu mrkev, dyne, repu, ale videla jsem i kvetak a to mne dost zarazilo. Zaklad byl kesu a banan.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MAR_TINA: na Slovensku delavaji omacku, trochu na zpusob koprovky. Neco takoveho: https://www.labuznik.cz/recept/omacka-z-hlavkoveho-salatu/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: sparit a ala spenat
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: No tak to zkus na styl ředkvičkové polévky od Haliny Pavlovské. Mimochodem, ta je fakt výborná... http://doma.nova.cz/clanek/stihlaafit/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-ze-ctrnacteho-dilu.html
    Jen na ni používáme klasický vývar.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a něco tepelného? má to listí fakt tuhý (je to letní salát, ne hlávkový). někde se snad dělají polévky nebo se to zapéká.
    a jedna hlava má tak 2 kg :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Plus na celozrnný chléb - potřít Lučinou nebo žervé a na to listy salátu.
    S jiným mi to tak nechutná.

Přijde mi, že tak nějak nejlíp podtrhává kombinace s kysanými a tvarohovými potravinami.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: to by šlo.
    zkusím zítra z vnitřku a vnější listy donesu sousedce, má malý kozy, tak to salát užije :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Já ho miluju s nastrouhaným Balkánem a lžící kysané smetany.
    Tady i s vejcem a petrželkou.
    Omlouvám se za velikost fotky.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: Já včera placky. Musím stáhnout fotky.

Až mi bylo líto, že ostatním chutnaly taky ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    děláte někdo s hlávkou letního salátu něco dalšího, než hlávkový salát?
    nějak nám ho vyrostlo hodně, velmi hodně :)

a mají strašně tuhý listy :/
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: cha! dik, cuketu miluju na x zpusobu. Posledni jsem procpala jako mix s ryzi na masle a vine:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam