• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAR_TINA: tak 7ks na kilo :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GUDRUN: aha. Asi to sklízí brzo, že lidi rádi kupují malou. Nám kulaté vychází jako dětská hlava, podlouhlé menší průměr, ale delší. Asi 1/2 -1kg / kus.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAR_TINA: hele já použila 4 kupované pro dva lidi a bylo toho nakonec spíš málo. ale byly jak moje pěst. nic moc. možná teda takové, jako rozváží rohlík :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GUDRUN: dík za recept, rozhodně udělám. Ale rozesmálo mě množství : 6 medium sized fresh beetroots (if your beetroots are larger you can use 4). Co to pěstují za řípu? Na 4 lidi tu máme 1 velkou nebo 2 malé. Vidlák jsem :d
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: jé, včera jsme také měli sekanou :) s bramborovou kaší... ale bez šance ji stihnout vyfotit ,-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    sekaná bomba s bramborama a domácíma okurkama, mňam

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Stirfry z červené řepy se zázvorem a limetkou, k tomu opečené tofu se sójovkou a rýže.
    Stir Fried Beetroots with Lime, Ginger and Toasted Whole Spices
    http://honestcooking.com/stir-fried-beetroots-with-lime-ginger-and-toasted-whole-spices/
    (ta fotka je fakt uplatlaná, musím se naučit líp nakládat jídlo)

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KASUMI: Ja ted jedu Whole30 potreti a jim normalne lusteniny (cocka, mene casto fazole, hrach, taky arasidy moc neresim), jejich zakaz mi k nicemu nebyl. :)

    S rajcatama mam problem taky, ale prisla jsem na to jeste pred experimentama v Whole30 – delaji se mi po nich pupinky na obliceji, vyresi se to tepelnou upravou nebo oloupanim. Zrejme to dela nejaka chemikalie, domaci rajcatka od babicky mi totiz nevadi. Misa cerstvych rajcat mi chybi, ale zbavit se ve triceti pubertalni pleti je k nezaplaceni. :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    to je fajn, že víte, po čem to máte, já jsem takhle odhalila pouze nějaké koření, co používají v restauraci Buddha/thajské jídlo/, jinak je taková sázka do loterie:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: tak palmový olej je naštěstí snadno vyloučitelný. Nejíme ho z etických důvodů už dlouho a oplakali jsme jen lindor koule. Ale muž občas hřeší a miňonky, když je dostane, si dá.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: no ja o vikendu delala pro partnera sunkofleky, taky si dala oba dny, a dneska mam hlavu jako balon, otekle tvare i vicka, divny pocit z kuze.. brrrr... tze rozumim :))

    zaver z toho vseho mam, ze vsecho je nutny delat s mirou, pokud nejde o zivot... nedelat si ze zivota peklo tim, ze se vsechno absolutne vylouci, ale jist s rozmyslem a akceptovat nasledky a nevycitat si, kdyz si clovek dopreje i neco, co vi, ze neni dobry..

    uz tak (kombo whole 30 a paleo s obcasnou "deviaci") vicemene ziju dva roky a zvykla jsem si.. :) a je mi dobre
    zachvat na algifen, ktery jsem tehdy mela treba 1x mesicne a bez algifenovych kapek jsem mela totalni paniku.. jsem mela za posledni dva roky 1x po nejakem uletu...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KASUMI: Děkuji za edukaci, ale nějak předpokládám že adepti na whole30 si přečtou pravidla a nepojedou primárně podle fotek sat_anna na nyxu. :-)
    Jedu už několikátou vlnu a vím že máslo mi nevadí, nejsem debil.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Přesně tak, proto se fakt snažím přání svého těla respektovat, co to jde, včetně dovolených, kde to ke hříchu svádí.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: KOCHANSKA_CH: KASUMI: a já se přiznám, že po tom letním zážitku s Miňonkami (a tedy palmovém oleji) si na tohle už fakt dávám pozor...
    prostě na to nemám...
    jakože když už to fakt zasáhne do psychiky - to jsem vůbec nepochopila, co to mělo být - týden neskutečná únava, stokilové ruce, nohy, neschopnost vstát z postele, hlava nefungovala a depky na entou
    ale překvapilo mne, kolik lidí kolem něco podobného zažili - jakože drobné varování v podobě nevolnosti, popř. zvracení a pak takovýhle zásek do zátylku
    ono tělo ví, proč ty věci odmítá
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASUMI: což pořád vylučuje mísu čerstvých rajčat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Já taky vím, že i trocha lepku udělá paseku. Tak jednou za rok ho teda pozřu s vědomím, že mám na pár hodin po té o zábavu postaráno. Což je právě třeba u některých zabijačkových produktů. Včera jsem věděla, že budu doma, tak jsem si to odpoledne křečí a průjmu mohla dovolit. :-)
    Jinak můžu jíst vše, jen to nepřehnat s cukrem, to se osypu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WERKA: Ano. Podle alergie mi vadi syrova rajcata, podle praxe i tepelne upravena:(
    WERKA
    WERKA --- ---
    KASUMI: Mně některé věci, které mi vadí syrové, tak nevadí (nebo vadí o hodně míň) po tepelné úpravě. Zkoušela jsi to i z tohoto pohledu (protože ajvar nebo pečené papriky by to řešilo)?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAR_TINA: hele.. je to tak, ze zle mi to dela, ale proste apson to vim a nevylucuju to uplne ze stravy
    jenom vim, ze kdyz to snim, tak budu mit nasledky... tze obvykle to jim v patek vecer, abych to pres vikend nejak stravila, pripadne to nejim proste pred necim dulezitym.. a mam po ruce nejake leky na snizneni problemu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASUMI: to bych byla hodně nešťastná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam