• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    vajicko s bananem, rozmixovat, opect..

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WERKA: Na dnešek mám v plánu tvarohové kulky s meruňkovou omáčkou, včera jsem je patlala do lednice, dnes je uvařím čerstvé.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Tvarohové noky s jahodovou omáčkou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MHLAVAC: Já jsem tu profláknutá také - HR v IT.
    A mám to podobné jako KOCHANSKA_CH: - vařením / pečením relaxuji, podobně jako se zahradou. Baví mne si hrát s jídlem, s chutěmi a barvami...
    Je to jedna z mála činností, kdy se mi daří "vypnout hlavu".
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Zvěřinová paštika
    (kachní/kuřecí varianta, místo zvěřiny dát kuřecí prsa)

    1 kg kachních nebo kuřecích jater
    250 g kachního sádla
    400 g mletého kančího/jeleního/srnčího masa
    250 g uzeného špeku
    4 červené cibule, nakrájené nahrubo
    12 stroužků česneku, drcených
    4 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    5 bobkový list
    8 kuličky nového koření
    6 kuličky jalovce
    sůl a čerstvě mletý pepř
    500 ml portského vína
    lžíce cukru
    500 g másla, změklého
    400 g anglické slaniny, pokrájené na tenké plátky
    250g nakládané brusinky
    1 Očistit kachní nebo kuřecí játra, odblanit, propláchnout studenou vodou, osusšit, nakrájet na malé kousky.
    2 Na rozpáleném kachním sádle orestovat namleté maso. Přidat kachní játra, špek.
    3 Když je vše orestované, přidat cibuli, česne, tymián, bobkový list, nové koření, jalovec, osolit a opepřit. Podlít porstkým, přidat lžíci cukru. Dusit do nesmyslu cca 20min.
    4 Až vše vychladne, namlít a vymíchat “těsto”. Přidat změklé máslo a brusinky a ještě jednou pořádně vymíchat.
    5 Formu, plech, nádobu vyložit plátky slaniny a naplnit hmotou(paštikou). Vymlátit vzduch. Nechat přes noc vychladnout v lednici.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MHLAVAC: Buď tak laskav. :-)
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOCHANSKA_CH: O Tobě to už vím, ani nevím proč... :). Dnes jsem zkoušel od kamaráda šéfkuchaře paštiku, co jsem dělal včera a veliká paráda, jestli budeš chtít postnu sem recept.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MHLAVAC: Já su projektant staveb a vaření je má relaxace i mozková hygiena. A ráda dobře jím.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Mám takovou malou záludnou otázku. Kdo z vás, co se tu pohybujete, je profíkem v gastronomii a živí ho to?

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    poslednich 14 dnu v me kuchyni

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Úplně mě bere ta barevná kombinace ostružin a srstek! :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    BESSAYA: zelenina je samozřejmě restovaná, pardon :)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Steak z lososa na grilu a testovaná zelenina :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja si udelal kus masa...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: U nás také rybí období ,-)

    Dnes špagety s lososem a smetanovou omáčkou.

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    VALENTINA: tak to mně to bylo jasný hned :-)

    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: než naběhnul obrázek, tak jsem přemýšlela, co jsou to korvety:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mečoun a korvety, lusky se slaninou, česnekem a sušenými rajčaty v oleji, řepa s mrkvou, nové brambory v páře.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: 9 až 10 kusů palačinek střední velikosti.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: díky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam