• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BAAL: tlacenku jsem nikdy neochutnala a asi ani neochutnam, jen dam tip, ze obal na tlacenku ma i Teta drogerie ;)
    Tesim se na fotku vysledku!
    BAAL
    BAAL --- ---
    Před nějakou dobou jsem dostal chuť si zkusit tlačenku.

    Narazil jsem na pár problémů kupříkladu kde koupit střívko (díky nyxu vím, že v nuslích je dvojpatrové mega papírnictví https://www.rafoshop.cz/)
    Kde sehnat vepřové kůže, protože je nemá úplně každé řeznictví atd.
    Nicméně dnes nastal ten den, tak jsem zvědav zítra na výsledek a podařenost mozaiky.

    Šel jsem zhruba podle návodu:
    Na tlačenku
    700 g vepřové plece
    400 g vepřových kůží
    150 g vepřových jater
    150 g vepřová slezinka
    1/2 l vody
    majoránka
    sůl
    mletý černý pepř
    2 stroužky česneku


    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK:Gideonova Bible!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí sezamové stir fry s květákovou rýžou.

    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    HONZAK89: !!! ty jo, taky mám přesně jeden a VŮBEC nevím, kde se vzal. Létající jednotalíř.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    GEISHA: Mám jen jeden, mám ho nejradši. Byl tu, když jsem se nastěhoval.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: zalezi na mikrovlnce. ale ja davam horkou vodu do misky, rozklepnu a pak na 45s-60s podle velikosti vejce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: hrneček. Do něj studenou vodu. Pomalu vyklepnout vejce do vody. Mikrovlnka na nejvyšší výkon minutu až dvě. Tohle převařené je dvě. Vylovit lžící.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Mé oblíbené. Chilli con carne - pekelně ostré, jako kdybych měl rodit.

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Nenech se prosit. ;))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Našla jsem neskutečně snadný trik na ztracené vejce. Jen musím zkrátit čas, aby teklo.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: bramborové domácí, kynuté snad nikdy nedělám.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Jé - to už jsem neměla spoustu let. Jsou to br. knedle nebo blbě vidím?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Knedlik vajíčkem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Slepičí polívka se zeleninou a vajíčkovým kapáním, slepice na paprice, omáčka ze syrové zeleniny. Bramborový knedlík bezlepkový.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Svatomartinský rohlíček makový. Nádobí od Ema má mísu.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát, řepa červená a zlatá, kozí sýr, směs vařených obilek.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Uz sem nepiste o tom maslovym kureti nebo ho budu varit furt! :)

    (Diky Tome, za inspiraci :)€

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: nemyslím si. jde o to, aby se hmota prohřála až do středu hrnku. Je pravda, že na expanzi škrobů je potřeba cca 98 st. , což u bezmoučných odpadá, tam by stačilo 60 st. na sražení bílkovin, ale čas navíc to nezabuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam