úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
rozbalit záhlaví
MAR_TINA
---
---
10:16:17 14.2.2020
1 odpověď
+1
ILLUZE
: tak já jdu objednat semena, stejně jsem chtěla fazolový sloup.
ILLUZE
: každý potřebuje příborník.
ILLUZE
---
---
9:58:56 14.2.2020
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: muž si mne na tohle téma vytrénoval tak, že už předem hlásím, za co nový kousek vyměňuji, co starého pouštím...
teď se tedy tvářím, že nutně potřebujeme příborník...
KOCHANSKA_CH
---
---
9:56:12 14.2.2020
1 odpověď
ILLUZE
: Odpověděla sis správně! :-D
ILLUZE
---
---
9:55:47 14.2.2020
1 odpověď
KOCHANSKA_CH
: proč? :)
jakože už je těch krámů v kuchyni moc?
KOCHANSKA_CH
---
---
9:54:56 14.2.2020
2 odpovědi
+1
ILLUZE
: Jo, pořídím si ještě NutriBullet a budu bulet, protože se se mnou v kuchyni už nebude bavit ani klika od dveří. :-(
JANDOS
---
---
9:52:53 14.2.2020
+16
Ke snidani francouzske toasty
ILLUZE
---
---
9:51:00 14.2.2020
2 odpovědi
KOCHANSKA_CH
: rozmixovala jsem je v NutriBulletu, žádné hrudky nebyly.
Jsou to takové ty klasické jemné fazolky - na fotce vpravo
https://dobrasemena.cz/clanky/Fazole.html
Ten základ jsem vařila v krůtím vývaru necelou půlhodinu, možná trošku méně - nechtěla jsem, aby krém šel do hněda. A na pohodu...
KOCHANSKA_CH
---
---
9:44:35 14.2.2020
1 odpověď
ILLUZE
: V krému jsou znát slupky z fazolí nebo se to rozmixovalo do hladka? Asi bude záležet na délce vaření, fazole na sračku by neměly klást odpor.
ILLUZE
---
---
9:39:27 14.2.2020
+18
A na dnešní snídani rohlíky plněné mákem s domácími povidly.
ILLUZE
---
---
9:37:30 14.2.2020
1 odpověď
+4
Základ stejný - bílé fazolky - likvidace zásob z mrazáku.
Na večeři fazolový krém se smetanou a ztraceným vejcem. Na oběd s vepřovým pleckem na kmínu a rýží. Místo dipu ředkvičky.
MAR_TINA
---
---
8:49:52 14.2.2020
+4
Zitne zrno, cibulova marmeláda, čerstvý sýr a vyklicily mi v lednici ředkvičky
KATIA
---
---
8:42:34 14.2.2020
BERUSKA_CA
: Tak to je pochopitelně jen estetická záležitost/usnadnění výroby, ne chuti ;-)
BERUSKA_CA
---
---
8:38:32 14.2.2020
1 odpověď
KATIA
: Jedla jsem falafel vyrobeny Arabem a taky me to dvakrat nezaujalo. To neni udelatkem.
KATIA
---
---
22:32:06 13.2.2020
1 odpověď
MAR_TINA
: směs na falafel je dobrý aspoň jednou koupit u arabů, maj u toho přímo takové udělátko... jinak u nás ho teda máme rádi :-)
MAR_TINA
---
---
21:48:37 13.2.2020
1 odpověď
JAJITA
: není to tak špatný, ale poměr živin jsem cetla až v průběhu vaření. Tedy moje představa, že je to vhodnější než karbanátky padla.
JAJITA
---
---
21:46:24 13.2.2020
1 odpověď
MAR_TINA
: naprosto tě chápu ;)
MAR_TINA
---
---
21:41:26 13.2.2020
1 odpověď
+7
Zkoušela jsem falafel a nebudu to opakovat :)
KOCHANSKA_CH
---
---
16:09:07 13.2.2020
+16
Domácí studený nářez bez konzervantů - pomalu pečená panenská svíčková, lněné suchary. A sklízím výhonky červené řepy. :-)
N_I
---
---
14:28:35 13.2.2020
Tak dnešní zbytky z mrazáku sem načal polévkou aka husto vývar nudle maso mrkev k obědu a teď došlo na čočkový salát s uzeným, překvapivě dobře k tomu sedlo pár fofr krevet na česneku a feferonce...to někdy udělám jako ofiko oběd...zbytek salátu jen olej ocet a sul...a sem dobrej :)
ale chybí mi ten včerejší cheese cake a furt na něj myslím..:))
WRIGLEY
---
---
23:13:29 12.2.2020
MONROE
: to byla spis reakce na "nechci podlehnout jejimu praseni (kamaradka)", predpokladam, ze jde o chipsy, krekry, ... a ty bataty jsou fakt dobre i pro nekoho s takovymi chutemi a pritom jsou zdrave (pripadne na ne davam rozmaryn/tymian)
WERKA
---
---
22:00:48 12.2.2020
+7
Moje poslední dýně z podzimní úrody. Půlka na slano - takhle
[ WERKA @ Rádi jíme... ]
a z druhé půlky konečně mufiny s nutelou
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam