• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: tak já jdu objednat semena, stejně jsem chtěla fazolový sloup.
    ILLUZE: každý potřebuje příborník.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: muž si mne na tohle téma vytrénoval tak, že už předem hlásím, za co nový kousek vyměňuji, co starého pouštím...
    teď se tedy tvářím, že nutně potřebujeme příborník...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Odpověděla sis správně! :-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: proč? :)
    jakože už je těch krámů v kuchyni moc?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Jo, pořídím si ještě NutriBullet a budu bulet, protože se se mnou v kuchyni už nebude bavit ani klika od dveří. :-(
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Ke snidani francouzske toasty

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: rozmixovala jsem je v NutriBulletu, žádné hrudky nebyly.
    Jsou to takové ty klasické jemné fazolky - na fotce vpravo https://dobrasemena.cz/clanky/Fazole.html

    Ten základ jsem vařila v krůtím vývaru necelou půlhodinu, možná trošku méně - nechtěla jsem, aby krém šel do hněda. A na pohodu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: V krému jsou znát slupky z fazolí nebo se to rozmixovalo do hladka? Asi bude záležet na délce vaření, fazole na sračku by neměly klást odpor.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A na dnešní snídani rohlíky plněné mákem s domácími povidly.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Základ stejný - bílé fazolky - likvidace zásob z mrazáku.
    Na večeři fazolový krém se smetanou a ztraceným vejcem. Na oběd s vepřovým pleckem na kmínu a rýží. Místo dipu ředkvičky.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zitne zrno, cibulova marmeláda, čerstvý sýr a vyklicily mi v lednici ředkvičky

    KATIA
    KATIA --- ---
    BERUSKA_CA: Tak to je pochopitelně jen estetická záležitost/usnadnění výroby, ne chuti ;-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KATIA: Jedla jsem falafel vyrobeny Arabem a taky me to dvakrat nezaujalo. To neni udelatkem.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: směs na falafel je dobrý aspoň jednou koupit u arabů, maj u toho přímo takové udělátko... jinak u nás ho teda máme rádi :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: není to tak špatný, ale poměr živin jsem cetla až v průběhu vaření. Tedy moje představa, že je to vhodnější než karbanátky padla.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: naprosto tě chápu ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zkoušela jsem falafel a nebudu to opakovat :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Domácí studený nářez bez konzervantů - pomalu pečená panenská svíčková, lněné suchary. A sklízím výhonky červené řepy. :-)



    N_I
    N_I --- ---
    Tak dnešní zbytky z mrazáku sem načal polévkou aka husto vývar nudle maso mrkev k obědu a teď došlo na čočkový salát s uzeným, překvapivě dobře k tomu sedlo pár fofr krevet na česneku a feferonce...to někdy udělám jako ofiko oběd...zbytek salátu jen olej ocet a sul...a sem dobrej :)
    ale chybí mi ten včerejší cheese cake a furt na něj myslím..:))
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MONROE: to byla spis reakce na "nechci podlehnout jejimu praseni (kamaradka)", predpokladam, ze jde o chipsy, krekry, ... a ty bataty jsou fakt dobre i pro nekoho s takovymi chutemi a pritom jsou zdrave (pripadne na ne davam rozmaryn/tymian)
    WERKA
    WERKA --- ---
    Moje poslední dýně z podzimní úrody. Půlka na slano - takhle [ WERKA @ Rádi jíme... ] a z druhé půlky konečně mufiny s nutelou

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam