• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POHODAVOLE: skelet, dva litry vody, jedna cibule a tak hodinu, hodinu a půl. Kořenovou zeleninu do vývaru vůbec nedávám
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak dlouho a na jakou teplotu delate pls kureci vyvar? Delal jsem ho podle navodu k hnrci pod tlakem na 160 asi 40 minut dva skelety na dva litry vody a necitim moc kureci chuti, spis korenovou zeleninu. Chapu tedy spravne, ze by byl lepsi ten pomaly program na min stupnu a nechat ho treba sest hodin nebo byl i problem v pomeru kosti ku vode?

    Diky!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    WERKA: Nekteri lide poslouchat nechteji, v podstate se rozhodli, ze dostanes chleba a jestli mas alergii/intoleranci neni jejich problem. Mohla bych o takovych napsat roman. Mozna spis thriller. Nebo rovnou horor.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE: OT/
    já tak odkládám k popelnicím na plot staré trika, košile na ramínkách... Ale ramínka si nikdo nikdy nevzal. :) Se tam množí...
    /OT
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Věř, že když to daným lidem řekneš popáté, pošesté se na to víš co a zařídíš se podle toho.
    Navíc tohle je ověřené místo, kde odkládáme i boty apod. Stejně jako jiní lidé.

    Hele, příště sem nebudu nic psát. Vždy se najde někdo chytřejší s lepším řešením.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: My máme sušičku na chalupě, kam v zimě nejezdíme, takže když je velký mráz, tak barák promrzne. Zatím to na ní nemělo zaznamenatelný vliv (máme teda nějakou Etu, co už se myslím neprodává)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Aniž bych chtěla zpohybňovat QUANTI:, protože má pravdu, tak si myslím, že by neměl být problém říci návštěvě něco ve smyslu "já to nemůžu ze zdravotních důvodů a zbytek rodiny to nestihne dojíst, protože tu máme hodně jiného pečiva" a nabídnout jim, aby si to odvezli zase zpátky. Předpokládám, že když to dovezli, tak to jedí, a třeba by jim zůstala v hlavě myšlenka "sem pečivo nevozit" :). U popelnice to máš tak půl na půl, že to nakonec skončí v ní.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: máme bytelnou, nejstarší plata jsou tam od devadesátek a za tu dobu cibule několikrát v zimě zmrzla. (Empirické měření :)))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Fakt jí nevadí ani mráz?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja jsem taky polivkova
    Jeste v dobe, kdy to tady nebylo, jsem si hrozne chtela udelat polivkarnu
    I proto jsem sla do uceni
    Ale uz jsem to nestihla ..:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: sušičku fakt obří mocně využívám. I ty tácy z ní posloužily do na mrazení broskví. A celou dobu bydlí venku. Uložená je v dřevníku, venku ji naplním, sušení je pustěné v dřevníku, tam to i přesypu do nádob. Myju venku hadicí, do myčky jde tak jednou ročně.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Banánový chlebíček podle Pradobrot - recept mírně upraven, protože muž se velmi pečlivě dopracoval až na dno sklenice arašídového másla, jen to jaksi nebylo zvenčí vidět ,-)



    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KOC256: ufo je prudič a troll, dělá si to sám.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: bylinky mam od mamky, takze to neresim. Mam minimum prostoru v kuchyni, takze kazda sranda navic co ubere pracovni plochu a uloziste, coz ve stavu, kdy na vetsu jidla krajim na jidelnim stole..je na zvazeni - rok a vic:D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: muhehee :-))) jsem fakt zvědavá, co na něj budeš říkat :) zrovna v něm táhnu rajčatovou omáčku

    u nás to vypadá na sušičku ovoce a bylinek - muže pečlivě zpracovávám soustavnými tácy s bylinkami ,-) a pak je z toho jen tahle troška ,-)

    akorát, že tím pádem asi fakt budu muset pustit pekárnu (Delicia), do garáže ji asi nepropašuji... tak pokud by se jí chtěl někdo ujmout, tak pošta



    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Asi se letos hecnu a dojde na crockpot, jo.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOC256: mela jsem ted houbovou a jiska byla cejtit fest, jeste jak ja s ni nevarim, tak jsem byla hodne zklamana.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SARAJ:
    já jsem hodně polévkový a omáčkový...
    A vývarek mám rád a stejně tak je rád zkouším i jak píšeš na cestách a vesměs mám minimálně neutrální zkušenosti. Doby kde všechno chutnalo jak vývar z bujónové kostky jsou už doufám pryč a nebo to je jen tím, že se snažím nevymetat čtvrté cenové...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: ,-) dodatečně to už změnit nešlo
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOC256: není to poprvé, co sem přišel jen vysírat a dnes holt trefil nevhodný den, kdy není radno dráždit hada bosou nohou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam