• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BAAL
    BAAL --- ---
    BAAL: Jak se tu krmím zbytky včerejšího curry, tak, jsem došel k tomu, že už ani nikdy nepoužiji předpřipravenou pastu co jsem vždycky kupoval v Sapě, protože k tomu už není důvod.



    Jak jsem minule experimentoval s tou super pálivou papričkou:
    [ BAAL @ Rádi jíme... ]

    Tak mě zajímalo, jak si udělat curry pastu sám a našel na youtube tohohle borce:

    How to make Chicken Madras
    http://www.youtube.com/watch?v=v6K-5uf3LDo


    A on tam v jednom videu říká, nic na tom není:
    Opečete maso(tofu etc) na pánvičce
    1/vezmete půl na půl strouhaný zázvor a drcený česnek hodíte na větší vrstvu oleje.
    2/Přidáte koření co vám přijdou pod ruku jako skořici, koriandr, masalu, kurkumu, chilly prášek necháte pustit koření do oleje.
    3/Přidáte lžící rajčatového protlaků promícháním vytvoříte pastu.
    4/Vrátíte maso obalíte v pastě, zalijete tekutinou v mém případě plechovka kokosového mléka a krájených rajčat a za půl hodiny, stačí dochutit a je to doma.

    Včera jsem to dělal intuitivně znovu a výsledky z toho jsou fakt super, konec prefabrikované pastě. Už jsem se to naučil u máslového kuřete kde základ je cibule, nicméně základ je mít přístup k dobré skořici, mám ted z království chutí cejlonskou a ta vůně co se rozvine kuchyní po přidání na pánev a následná chut je super. A to jsem většinu života považoval skořici jako koření do sladké kuchyně.

    Plus jsem se naučil super trik a to je přidat do rýžovaru kurkumu, just for the fun:-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Na nedelni zahrati poradne palive kruti curri

    FAITH
    FAITH --- ---
    MONROE: Opraz si nasucho len kakao, daj tam potom tu vodu a asi az potom ten cakankovy sirup a mlieko. Alebo to skus uplne bez cakankoveho sirupu, ci ti to bude chutit neosladene. Pretoze i mlieko samo o sebe ma nejaku sladkost v sebe.
    MONROE
    MONROE --- ---
    FAITH: Diky, ja misto cukru davam cekankovy sirup. To je asi blbost, ze?
    FAITH
    FAITH --- ---
    MONROE: kakaovy prasok s cukrom nasucho "oprazis" v kastrolku, musi sa to miesat, ked to zacina karamelizovat, tak tam pridas trochu vody, nechas jemne prevarit a rozpustit a nasledne prilejes mlieko a ohrievas podla toho, ako to chces mat teple. V byte to krasne voni kakaom. Skusala som to aj bez cukru, len tak nasucho oprazit kakao a tiez to bolo dobre.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Trosku ot a asi blba otazka..

    Ale jak delate kakao?
    Vyrostla jsem jen na granku a to neni to, co bych uplne chtela, diky. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Obalit to v proteinu mě napadlo poprvé, používala jsem lupinovou mouku, je taky hladce mletá. Řízky byly vepřové, ale šlo by to použít na cokoli, jen to tolik nedrží, tak se s tím musí manipulovat opatrněji.

    MOODYCAT: O zeleninu se postaral pan Braun - hrubší planžeta struhadla.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: S tim celerem a mrkvi se nejak krajis nozem anebo na to mas nejakej bazmek?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ooo děkuji, nenapadlo mě v protejnovem prásku obalovat, bude dobrý i hraskovy? Ata tvá strouhanka to je tedy něco, to musím zkusit. S jakým masem toto nejlépe kombinovat nebo i se zeleninou?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ILLUZE: bez obav bych použila tvaroh
    . ;)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BAAL: mají i bezlepkove dortíky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Jako první vrstvu jsem zkusila slunečnicový protein, protože je jemný, pak vejce se solí a smetanou a "strouhanku" tvoří směs mandlové mouky, mletých kešu a lahůdkového droždí ve vyrovnaném poměru. Bezlepkový panýrung (jak tomu říkala babička) je často problém na řízku udržet, takže je peču s máslem v troubě.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: V čem obaluješ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nedělní šnicl už v sobotu, s celerovým salátem s mrkvou.
    Polívka zeleninová s blanšírovanýma kapustama.
    Kolorováno. Vlastně rozmazáno.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Hele, to by šlo, ten mám! Děkuji :)
    Jdu upéct tu dýni.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Čím by bylo možné nahradit riccotu, prosím?
    To je snad jediný z měkkých sýrů, co tu nemám ,-(
    Vyrazila jsem pro ni a dorazila domů skleróza s Mascarpone :-/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: a ještě u Martiňáka! :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    KASUMI: dnes jsme si tam vzali jen kafe, ale zítra se chystáme pro krabičku :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: jsem s tebou. Dnešní večeře - dva dny zbylé kuřecí kousky, které jsem hodila na pánev k zelí (to má BAAL taky kliku) do rádoby segedínu, bez přílohy, jen pár soust jogurtového chleba (z pekárny, muž si ho hodně chválil, ale na klasickou Šumavu to podle mě furt nemá :)) ale je dobrej: https://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2492 )
    BAAL
    BAAL --- ---
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Ja vas tak nejak nesnasim dneska vsechny! Ted jsem zaklapla comp a doslo mi, ze od 16hod mucim v troube obed a vy tohle..:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam