• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    WERKA
    WERKA --- ---
    MOODYCAT: Za zkoušku rozhodně stojí - já s luštěninama fakt nekámoším a tohle mi přišlo dobrý. A myslím, že ta feta to ještě posune :)
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: WERKA má pravdu! Úplně jsem zapomněla na fetu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WERKA: Tu cernou cocku musim zkusit, mam tu cele nerozdelane baleni, to se stehovalo dokonce vicekrat, nez cizrna.
    WERKA
    WERKA --- ---
    GALE: MOODYCAT: Já měla dneska podobný salát z černé čočky + cibule, sušená rajčata, nesušená rajčata, paprika, řekvičky, zalivka z oleje, balsamica a trochy medu (ještě tam měla být feta, ale tu jsem zapoměnala koupit) a chutnal mi. Určitě ho zkusím znovu s tou fetou. A to luštěniny v podstatě nejím (resp. jím jen hummnus a občas nějaké další luštěninové pomazánky a zelené fazolky se slaninou).

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PABLITOS: já jsem úplně stejně nadšená, zopakuju za denního světla kvůli lepší fotce. Kaštany byl trvanlivý balíček loupaných vařených "best before 01/2018" :). Ještě mám jeden.
    Citronové máslo jsem dělala před týdnem k něčemu a zbylo. Krevety mražené z lidlu. Takže dohromady v téhle kombinaci polotovarů cca 10-15 minut práce. Osmažit, krevety zvlášť, kapusty zvlášť, ke konci ke kapustičkám kaštany, máslo a čili vločky až do talíře.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    MAR_TINA: To vypadá na zajímavou kombinaci, úplně si dovedu představit ty chutě a musím uznat, že takové čištění lednice, může objevit nejeden skvělý recept. Rozhodně to, až bude příležitost, vyzkouším a případně poreferuji... Za mně tedy (zatím) nejlepší gastro počin v tomto roce! A to myslím vážně a bez sarkasmu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Čistím lednici a tohle skvělé jídlo z toho vyšlo. Růžičky, vařené kaštany, krevety a jen pár vloček čili a citronové máslo.



    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: Dělám čočkový salát. Uvařenou čočku nechám vystydnout na pokojovou teplotu. Přidám nakrájenou cibuli, sušená rajčata a zelené bylinky (petrželka, pažitka). Dochutit solí, pepřem, trochou oleje z těch rajčat a citronovou šťávou.
    Dobrý je to právě při pokojové teplotě. Z lednice nic moc a ani teplé mi to nejede.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    MUTHA: dokonce sem je zvladnul vsechny otevrit bez probodnuty ruky :)

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    A ja se letos rozloucim tradicne s pripravnou fotkou;) dik za tenhle klub, pani spravcova a vam vsem, tesim se na 2021!

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    A mne se dneska nechce varit, navic 1.5€ za kus, neber to

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na Silvestra se drůbež může. Kachní játra a další drůbky na berlínský způsob se šalotkou a jablkem, zastříknuto vínem. A grilovaná farmářská křídla s řepným salátem s mrkví a křenem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HUGILA: Dýňovou, mrkvovou se zázvorem, minestrone, hráškový krém, rajskou, žampionový krém.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARAJ: Napodobne, dneska brzo rano (o to dyl mi to trvalo) jsem asi deset minut hledal v Globusu tahini, nez sem prisel na to, ze ji nemaj u asijskych potravin, ale u zdravy vyzivy (facepalm). Takze hummus bude!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Pytle, mam z toho chut na hummus!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: je to děsně dobrý :-)) ale asi jsme to kupovali levnějc ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KATIA: půlkila fazolí za 439 Kč? Ne, radši roštěnku :)
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    prosím pěkně, máte tip na nějakou polívku, která by pasovala ke zvěřinovému guláši?
    Jako budu dělat do guláše vývar z jeleních kostí, ale ten jako polívku podávat nechci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: https://www.mygreekdish.com/recipe/gigantes-plaki-greek-baked-giant-beans/ tyhle jsou fakt skvele, velke maslove fazole, u nas se moc nesezenou, ale pokud na ne narazis, zkus je... zapekane v rajske omacce, super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam