• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: z flying tygera :) chapadlo v japonským ginu musí být.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: a chapadlo z chobotnice?? ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Plus ještě tři lžíce Mirinu

    Tonjiru (Pork and Vegetable Miso Soup) 豚汁 • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/tonjiru/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BAAL: Jasan. Na tři hodiny jsem dal bok bez kosti do mrazaku, aby se dal krájet na tenký proužky a potom sel do hrnce. K němu jsem orestoval dvě brambory, dvě kedlubny, daikon ředkev, bilou ředkvicku, dvě mrkve a sezonní kořenovku. Lepší je ta sladší. Pak jsem přidal houby shiitake, hlívu a přidal jsem do výšky zeleniny 700 ml vývaru Dashi no moto (mají je v ShinFood, anebo na susi.cz atd) Na zaver jsem primichal cca 3-4 lžíce shiro miso pasty, aby neprošla varem. Příště tam dam i konnyak (to je ta zelatina, kterou tam šéf trhá v prvních třech sezonách na kousky) ale ten je teprve na cestě.
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAGASAWA: Mas k tomu seznam? Vypada to na orestovany bucek, korenovka a miso pasta?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SARAJ: :) je nás evidentně víc. Taky jsem si oddychl.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL:
    NAGASAWA:
    :D jako vazne nejsem jedinej posuk co zkousi recepty z MD?:D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jsem dneska sadil brambory a pry si zaslouzil.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BAAL: Super. Ja se minulej týden pustil díky Midnight Diner do Tonjiru - Miso polévky s bůčkem z úvodních titulků.



    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BAAL: palecek za MD! best!!
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dival jsem se na midnight diner tokyo stories a rizek v panko strouhance plneny syrem se zdal jako dobry napad na nedelni prasarnu, ale zabalit to aby nevytekl neni tak jednoduche jako v serialu:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jelen s omáčkou z červeného vína, fritovaná mrkev, batát a brambory.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MUTHA: 240,-/kg
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LORAIN: Kde ze to? Ceskej?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MUTHA: Dneska 158 / kg. Tenký.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zelenina asijského vzhledu, jen lehce orestovana, nějaký krabí tyčinky, naložené už nevímco v rýžovém octu a roku gin s yuzu tonicem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z tvorby holandské omáčky mi furt přebývají bílky, tak mě napadly kokosky. Fakt Vánoce. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: 200,-/kg
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba: smažené bylinkové frikadelky z halibuta s lehkým bramborovým salátem, trochu Vánoce v dubnu. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jednoduchost - vepřové kousky v rajčatech s hráškem, středomořské byliny. Muž s rýžou, já s blanšírovaným řapíkem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kousek kuřete a slovenský chřest s holandskou omáčkou.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam