• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PRDELOID: Cca 3/4 kg oloupaných brambor nahrubo nastrouháš a osolíš, vymačkáš z nich vodu. Přidáš majoránku, lžičku papriky, lžíci drceného Parmezánu, 2 vejce, najemno 10 g nastrouhaného Cheddaru, 4 lžíce kukuřičné mouky.
    Formičkou na dezerty nebo tatarák uděláš bochánky (lžící naberete bramborovou směs a udusáš ji ve formě na plechu vyloženém pečícím papírem), pečeš je cca 30 min na 200 stupňů. Sundáš teplotu na 190 stupňů, bochánky potřeš drceným česnekem s olejem, položíš na ně plátky rajčat a posypeš Parmezánem - necháš je péct ještě cca 15-20 min.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ILLUZE: Mňam, jak přesně na bramborové bochánky?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MEI: dekuju ;)*
    MEI
    MEI --- ---
    ACIDQA: Scrollovala jsem odspoda a hned mi bylo jasný, ze jsi to ty. Krása.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Špízy z vepřového a hovězího, taženými v pomalém hrnci. S pečenými bramborovými bochánky s Parmezánem.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Dhal podle Kamu kucharky, druha vec podle ni a mam trochu dojem ze casy a mnozstvi tam uplne moc nesedi. Ta kucharka je krasna jako knizka, ale varit podle ni asi zvlaste bez nejake zkusenosti nejde.

    A to jsem delal humory, ze ke treba oddelit autora a dilo, kdyz jsme ji kupovali:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dušené jelení na víně, pečené batátovo čedarové noky, brusinková zavařenína.
    A nezbytná novoroční čočka, kterou doporučuje deset z deseti finančních poradců.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zitra po 3 tydnech do prace… konec jednohubek, snidani s kamosema a tak.

    Vzpominame! :)

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Dojidaly jsme ze stedrovecerni vecere pohankove pirohy. Deti plnene marmeladou s tvarohem a grankem a ja plnene brynza+brambor, narch smetana a pazitka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kachna fotostory.
    Vypreparovat hrudní koš, naládovat kořením a jablky, zabalit a svázat, pomalu péct, rozporcovat a dopéct do barvy, naservírovat a dál to znáte.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera byla rostena :)



    a ze zbytku..

    VALOR
    VALOR --- ---
    Babičina legendary božohodová pečeně s knedlíkem, zelím a špenátem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Jo, dovolila jsem si mezi dojídání ryby vrazit kus krávy. :-)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    to ja dojidam ryby jeste 2 dny po Vanocich, nevim, kde bych vzal misto na steak : ); letos jsem se konecne odhodlal a misto klasickeho salatu delal vidensky - a konecne neusinal nafouknuty jako balon
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Steak z roštěnce.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    N_I: Aaach…
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pohodová klasika - pečené kuře s kváskovým chlebem a kyselou okurkou ,-)

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Hovezi ossobuco, korenovka a polenta

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Mleté krůtí s rýži, zapečené v ledovém salátu a arabské omáčce.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pizza šneci z kynutého :) U pubošů nejoblíbenější způsob zpracování zbytků z lednice :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Restovaná vepřová játra, dokončená na cibuli s trochou sojovky a protlaku, zeleninová rýže.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam