• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOCHANSKA_CH: dík :)
    KAIAFOX: fakt? A já bych zrovna řekla, že tabulkove by to mohlo být ok. Nebo myslíš jako odhadovat množství? Já už jsem líná vyplňovat i tabulky, takže se asi spokojím s pocitem, že je to dobrý, je tam hodně zelený a cítím se potom dobře :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Tohle mě baví na jídle od turecký části rodiny - od každýho trochu, různé chutě, jen házet to do tabulek je peklo :D.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GRANTORINO: A už to i hezky vypadá. :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mne celkem baví koncept salátů a variace na poke bowl, tak jsem se rozhodla to doma vyzkoušet, dnešní oběd.
    První pokus, udělala jsem domácí hummus ochucený wasabi křenem, krůtí maso s pórkem, nakládaná řepa, cizrna, čínský zelí, salát, okurka.
    Rybu nemám, ale zkusím příště, losos už je s košíkem na cestě...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: aha, no tak jak zkusim prihodit par jalapenos do my kvaseny rajcatovy stavy, jestli je to jako trochu zjemni. dik
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEVIL: Zklamu tě, jsou to úplně obyčejný nakládaný La Costeña. Bratr mi tuhle dal praktickou tříkilovku, tak to průběžně likviduju.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: ty jalapenos u zeli maj kvasenou 'barvu'. kvasis je v laku? me chutnaj takovy ty 'pickled' jalapenos, protoze nepalej tolik jak cerstvy, ale myslel sem si, zkusit je zkvasit jen tak. ponizi kvaseni tu palivost, nebo je to vicemene stejny?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    APRILMOUSE: mám zásoby řepy v lednici ted už vím co s ní :) mnam :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: a kmín prý patří k vrabcovi
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opět kanapky. Máme tu skvělou italskou pekárnu, jejich bagety a makový chléb jsou o závislost.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zelí ještě musím objednat, zachraňuje to špenát.

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já mám výpečky spojené hlavně se zabíjačkou, kam se vlezou všechny odřezky, včetně tlustého. Vrabce dělám z plecka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BSB: Za mě výpečky obecně nemusí obsahovat česnek, moravský vrabec česnek obsahuje vždy.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pečený sýr, restovaná královská hlíva, ten kožuch je korálovec. Zelenisko a dip s česnekem trochu zabarven protlakem.
    Bez masa, jako každý čtvrtek.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BSB: Podle mě v hmotnosti kusů, vrabci jsou větší. A výpečky se pečou v plechu hodně do tmava. Anebo je to úplně jinak. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: Nechtěl bys mě adoptovat jako náhradní matku? :D
    BSB
    BSB --- ---
    Jakej je rozdíl mezi výpečky a vrabcem? Jsem doteď měl za to, že to je jedno a to samý jídlo.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    pečenou strouhanou řepu mají v biedronce. zrovna jsem dojedl pomazánku z ní a cottage .o)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Já ji teda dávám do pomazánky syrovou.. s cottagem a petrželovou natí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    APRILMOUSE: Já miluju po pečení oloupat z bulvy tu napůl spálenou šlupku a užívám si všechnu tu vůni. To u vařený není.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RUTHLESS: já tam taky právě rozdíl cítím velikej, ta pečená je taková zemitější a výraznější :) Ta vařená v pytlíku mi z nějakýho důvodu nejede. Ale možná si to jen namlouvám :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam