• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BSB
    BSB --- ---
    APRILMOUSE: chutná tříletej beran hodně jinak než jehnečí?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: z obrazku jasně vyplývá, že babičku je neradno rozcilovat :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Lehce morbidní, ale ten beran uz babičku fakt nastval, protoze rozmlatil pul staje jen tak pro zabavu.. Takze ted zas pojedem chvili ve skopovym. Zitra budou karbanátky, udelam taky na zelenine pomalu peceny (byl cca triletej) a klidně se ráda inspiruju nejakym vasim bečícím receptem :-)

KURE
    KURE --- ---
    Hele, když se tu mluví o pečení a chlebu. Mohl byste prosím někdo popsat tu logistiku a načasování ukonů kolem kváskoveho chleba? Nebo odkázat někam kde se to řešilo?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já dneska peču penisy. Přehlídku rozmanitosti bílého heterosexuálního muže.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: a na cheesecake plech s vodou pod mřížkou
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jak rika KAIAFOX: pri peceni v regulerni troube staci rozprasovac. parni trouba je jenom novej 'produkt' co je nyni modni. v realu je to jen dalsi vec co se vysere (a oprava je draha). na to 0.0nic co upecete s parou je to kupovani kravy pro litr mlika. v profi vareni je to jiny, ale na domaci 'smrdlani' si vystacite na peceni peciva se zminenym rozprasovacem za dvacku, nebo v pripade peceni masa pridat panvicku s vodou...
    ACID
    ACID --- ---
    LORAIN: tak například kuře na režim horká pára interval, křupavé, nevysusene
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LORAIN: Stejně tak máme i vyloženě jen páru bez pečení. Tu jsem se používat naučila, ale zřejmě taky dost omezeně pod její možnosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A jaké jsou výhody parní trouby? Máme ji (zděděnou) a vůbec nevím, jak ji používat :-(
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ILLUZE: Pečivo peču každý týden, několik let a parní troubu na to nepotřebuju.. ani plech s vodou tam nedávám, max. stříknu rozprašovačem.
    Zeleninu na obyč. nerez pařáček, kvůli tomu bych troubu neopouštěla.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ILLUZE: Jasný, tohle je tak na zeleninu, nebo nějakou dietní přípravu masa, ryby a tak. Já tam dávám jen zeleninu..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Domácí rohlíky s rybí pomazánkou a křepelčími vejci.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DYSTOPIK: plast by do trouby jaksi neprošel a ani si nějak neumím představit, co to má společného s pečením pečiva ,-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    V parních troubách se vůbec nevyznám - mám úplně obyč elektrickou troubu, ale jim hodně zeleniny a před pár lety jsem si zjišťoval něco o degradaci vitaminů vlivem teploty a ten rozdíl je markantní.
    Kdyby tomu chtěl jít někdo naproti a neřešit rovnou výměnu trouby - koupil jsem si úplně obyč napařovák
    Napařovací síto PRESTO Steam ø 24 cm | Tescoma.cz
    https://www.tescoma.cz/naparovaci-sito-presto-steam-o-24-cm?gad_source=1
    a jsem s tim děsně spokojenej
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ENDER: No, Electrolux trouba nám právě vydržela 15 let, tuhle jsme 2 x reklamovali.
    Podobně s myčkou, pračkou a sušičkou. Myčka odešla po 3,5 letech (nebyla levná), pořídili jsme nakonec právě Miele.

P.S.
    Překvapilo mne, že i na prodejně rozlišují a odráží se to v ceně, kde byl daný elektrospotřebič vyroben. U pračky dělal rozdíl mezi výrobou v Německu a v Turecku málem 2 tis.
    ENDER
    ENDER --- ---
    ILLUZE: Aeg je electrolux...

Miele je urcite skvela vec, ale mne proste nedava smysl investovat nasobky, kdyz mi vsechny ty veci vydrzi i 10 let..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Bosch
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ENDER: koukám teď po AEG a Bosh (tu má teď synovec a jako na chléb skvělá, zjistím konkrétní tip), dost zvažuji jít do Miele

jako může být, že je to tím, že jsem ji používala hodně (musím si většinu pečiva péct sama, teď jsem alespoň pečení masa odklonila na fritézu a gril), ale poměrně rychle začala péct nepravidelně, vlastně se mi v ní podařilo upéct třeba bábovku na nešišato snad 2-3 krát - od té doby mi vždy vyjede v určitých místech nahoru, připéká pravý dolní roh
    což je zrovna u pečení chleba na houby
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam