• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ILLUZE: Pečivo peču každý týden, několik let a parní troubu na to nepotřebuju.. ani plech s vodou tam nedávám, max. stříknu rozprašovačem.
    Zeleninu na obyč. nerez pařáček, kvůli tomu bych troubu neopouštěla.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ILLUZE: Jasný, tohle je tak na zeleninu, nebo nějakou dietní přípravu masa, ryby a tak. Já tam dávám jen zeleninu..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DYSTOPIK: plast by do trouby jaksi neprošel a ani si nějak neumím představit, co to má společného s pečením pečiva ,-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    V parních troubách se vůbec nevyznám - mám úplně obyč elektrickou troubu, ale jim hodně zeleniny a před pár lety jsem si zjišťoval něco o degradaci vitaminů vlivem teploty a ten rozdíl je markantní.
    Kdyby tomu chtěl jít někdo naproti a neřešit rovnou výměnu trouby - koupil jsem si úplně obyč napařovák
    Napařovací síto PRESTO Steam ø 24 cm | Tescoma.cz
    https://www.tescoma.cz/naparovaci-sito-presto-steam-o-24-cm?gad_source=1
    a jsem s tim děsně spokojenej
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ENDER: No, Electrolux trouba nám právě vydržela 15 let, tuhle jsme 2 x reklamovali.
    Podobně s myčkou, pračkou a sušičkou. Myčka odešla po 3,5 letech (nebyla levná), pořídili jsme nakonec právě Miele.

    P.S.
    Překvapilo mne, že i na prodejně rozlišují a odráží se to v ceně, kde byl daný elektrospotřebič vyroben. U pračky dělal rozdíl mezi výrobou v Německu a v Turecku málem 2 tis.
    ENDER
    ENDER --- ---
    ILLUZE: Aeg je electrolux...

    Miele je urcite skvela vec, ale mne proste nedava smysl investovat nasobky, kdyz mi vsechny ty veci vydrzi i 10 let..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Bosch
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ENDER: koukám teď po AEG a Bosh (tu má teď synovec a jako na chléb skvělá, zjistím konkrétní tip), dost zvažuji jít do Miele

    jako může být, že je to tím, že jsem ji používala hodně (musím si většinu pečiva péct sama, teď jsem alespoň pečení masa odklonila na fritézu a gril), ale poměrně rychle začala péct nepravidelně, vlastně se mi v ní podařilo upéct třeba bábovku na nešišato snad 2-3 krát - od té doby mi vždy vyjede v určitých místech nahoru, připéká pravý dolní roh
    což je zrovna u pečení chleba na houby
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ja mam bosch serie 8, asi 7 let a porad dobry
    ENDER
    ENDER --- ---
    ILLUZE: A proc je elektrolux spatnej? Tu jsem zvazoval...
    Jaky znacky jsou dobry?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ENDER: Mám parní pečení a po každém použití ji nečistím ,-)

    NOFNAK: Jestli mohu doporučit, tak se vyhni Electroluxu. Šla jsem do ní právě kvůli zápaře pro pečení chleba. Teď, po 3,5 letech zvažuji výměnu.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    moje parni trouba potrebuje po pouziti pary jen vyschnout, je na to nejakej 10min program a pak ji nechat chvili otevrenou
    ENDER
    ENDER --- ---
    RUTHLESS: Kamarad mel parni troubu a vysvetlil mi hlavni nevyhodu a to, ze to musis po tom parnim peceni vycistit (asi staci setrit mokrym hadrem).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Existuje nejaka nevyhoda parni trouby? Kdyz teba pominu cenu... Je to proste uplne klasicka trouba jen s toudle funkci navic? A jak s vodou? je velkej rozdil mit tam nadrzku anebo rovnou privod? Co nejaka ultra hype dobra mikrovnka? budeme stavet na chate (tam je nas obvykle az 8, vcetne dvou mimin) ale nekdy taky jen dva lidi... A v planu kuchyne je nad sebou mikrovnlka a trouba... Peceme hodne, urcite denne, nekdy dvarkat denne...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: pod vlivem tohoto příspěvku jsem o víkendu koupil kilo brynzy od známých disponujících farmou. Tak postupně zkusím všechno možný včetně obligátních halušek a hlavně demikátu, na ten se těším nejvíc.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    MAR_TINA: To bych rád.
    ACID
    ACID --- ---
    NOFNAK: máme parní, rozhodně to stojí za zvážení, umí i kynutí. Hodně využíváme režim "eko pečení", což je kombinace grilu s horkovzduchem, topinky bez kapky tuku během pár minut, zapečené chleby k večeři..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NOFNAK: chceš nějaký druh samočistění
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NOFNAK: U nás jede trouba taky často, včetně chleba každý tyden, a úplně mi stačí IKEA trouba (Raffinerad), kterou máme tak sedm let. Ještě se nepo.., akorát mi tam nejstarší dítě ve svých třech letech urvalo dětskou pojistku :D.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    NOFNAK: u nas se hodne delaj veci v pare, ruzny knedlicky, ryby a tak, taky nemame mikrovlnku, takze v pare ohrivame, pak asi nejvic vyuzivam horkovzduch, zridka gril
    cili za sebe doporucuju kombinovanou troubu s parou
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ACID: Poměrně dost. Peču hlavně chléb, pak zapečená jídla a sem tam něco sladkého. Troubu používám tak 3x týdně.
    ACID
    ACID --- ---
    NOFNAK: jak moc pečeš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam