• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Děkuji :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Tohle bylo na prasáka na už rozválené listové těsto ;-).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: Chuť je podobná ostrokyselý čínský polívce, tj. sladkokyselá ryba. Vajco je neutrální položka a vlastně by tam nemuselo být, ale ke snídani ho mít prostě chci :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: Je to prosím kynuté těsto nebo jiný typ?
    Vypadá to fakt dobře ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jeden krabičkový oběd ,-)
    Quinoa, cizrna, vepřová panenka, opražená zelenina a z části vymixovaná omáčka.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: Ty jo, vůbec si tu chuť neumím představit. Ale po mých pro někoho úchylných kombinacích chutí mlčím a šoupu nohama ,-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: třeba do kysela je dávám právě takhle udělaný extra, je to mnohem lepší než když je tam přímo zakvedlám.

    A taky máš jistotu, že v porci budeš mít ty svoje dvě snídaňový vajca :)
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: michany vejce do polivky? zajimavy.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Treska je hezká aneb lehce netradiční středeční snídaně: rybí polévka se zeleninou a houževnatcem, čerstvě udělaný vajíčka a na balkóně utržený chilli, štědře zastříknuto šťávou z citronu. Slušel by tomu asi aj koriandr, ale na ten jsem si vzpomněl až teď.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Horkovzdušné kuřecí prso, omáčka z hlív, houževnatce a korálovce s vínem a tymiánem. Hlívové škvarky, brokolica a jakási žlutá cuketotykev na tenké plátky škrabkou.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SCIFI: diky!
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    diky za tipy, vyzkousim...

    ja na tuhle silenost, kdy se cibule pridava, az kdyz uz jsou jatra hotova prisel, kdyz jsem po vzoru Fajitas experimentoval s jatrama :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já kusy jater nejdřív obalím v hrubý mouce a ze všech stran osmahnu. Většinou je potřeba to udělat ve více várkách. Když jsou udělaný všechny kousky, tak ve výpeku udělám cibuli, zarestuju protlak apod. A přidávám červený víno.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SCIFI: Dělám podobně, přidávám aj protlak.
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    SARAJ: zaklad vychazi odsud... pak kdyz to delam znovu, tak uz vic experimentuju
    Nejlepší způsob, jak připravit játra! Lepší recept neexistuje!| Chutný TV
    https://www.youtube.com/watch?v=y5ZUzaIjL0U&t=97s
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SCIFI: ale to vypada dobre! Recept?
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    Ja rad jatra (k obedu), ty rad jatra? :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BRUKEV: Díky za připomenutí na dnešní večeři ,-)

    EFFILA
    EFFILA --- ---
    Grilovaný ananas se zmrzlinou, ideální letní mlska

    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Gnocchi alla Sorrentina. Na talíři už to nevypadá tak hezky

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam