• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SAMOUT: tVle dalsi arachnofob:D např. domácí mrkev udělaná sous vide a pak opečená na másle, nevěřím, že by ti nechutnala))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SAMOUT: tss tak to si asi nikdy nejedl pečenou mrkev s pečený česnekem ve šťávě z kuřete, to je naprosto luxusni záležitost.
    recept je jednoduchej, nacpe se do remosky několik lehce osolených kuřecích stehen skůží samozřejmě, obloží se to mrkví na kostičky a česnekem, cibulí a vypečeš to pořádně tak hodinku.
    no potom tu mrkev ještě zamíchám s tou šťávou z kuřecího do rýže a je to top.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: Teplá mrkev je topstrop :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LYNCH: Pripravit tepelne opracovanou mrkev tak, aby se dala jist, by nedokazal ani Escoffier 🙂🤷‍♂️. Syrova je uplne jina pisen, ta je skvela.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Poridil jsem pec na pizzu :)

    FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: No ne, tohle vypadá mnohem líp i na pohled - dělám si poznámky.

    Jinak ad snídaně: Zbyl mi ještě z jednoho jídla hummus ze žlutého hrachu (byl k tomu opečený květák), tak jsem ráno v horkovzdušné fritéze opekl chleba, trochu po potřel česnekem a mázl na to ten hummus. Žena snídá málo a občas vůbec, tohle si přidávala:



    To bylo včera. Dneska mě potěšil synek, když si sám řekl do housky o "to zelený, co dáváš do burgru" :-)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LADY_MYSKA: no já tímhle způsobem vařím skoro všechno jídlo, samozřejmě dodržuju časy přidání a všelijak se to odlévá a zase slévá. Nicméně u nás se nejí vepřové.
    Ale samozřejmě, že všechny ty postupy vedou k výbornému jídlu, pokud si s tímto člověk takhle hraje, myslím, že se to dá zkusit takřka s čímkoliv, masem i zeleninou.
    Je to rozhodné rozdíl mezi tím umět vařit nebo jenom vařit.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo to mi připomnělo, jak jsem vyšel ze stejného receptu, ale dopadlo to trošku jinak.
    [SPIKE411 @ Rádi jíme...]
    (Ale jinak vepřové v mrkvi miluju odjakživa. Já jsem teda odjakživa vděčný strávník. 🙃)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    JAJITA:
    LYNCH:
    Jo, jo...tak já to zkusim... někdy...třeba ;-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LORD_DE_SEIS: tak ale asi už nejseš dítě a víš že většina jídel který se vařily v jídelnách dají uvařit daleko chutneji
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LORD_DE_SEIS: Dej tomu šanci, fakt je to mocně jedlé, od školní jídelny vzdálené stovky světelných let ;-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LYNCH: to je jak kdybys řekl někomu s arachnofobií, ať si dá toho pavouka na ruku, že ho to přejde :-D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LORD_DE_SEIS: zkus ten recept. Vsadím se, že tě odblokuje první lžíce ))
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LADY_MYSKA: taky jsem dělal a je to fakt mega dobrý
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LADY_MYSKA: vůbec bepochybuju o tom, že to může bejt dobrý, je to jen můj osobní blok ;-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LORD_DE_SEIS: neni potreba, tuhle mi doma bez reci ji vsechno
    Vepřové v mrkvi, o jakém se vám bude zdát
    https://www.kucharkaprodceru.cz/veprove-v-mrkvi/
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LADY_MYSKA: áááá.... to je moje noční můra ze školní jídelny
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Veprove v mrkvi podle kucharky pro dceru

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dnešní oběd: mleté mix jako placky na grilu, salát z quinoi, domácích rajčat, zelené pesto, salát ledový se zálivkou z dresingu chilli&garlic, pečený chleba.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Včerejší oběd na zahradě: zvěřinové mleté mix jako kofty pečené v remosce (btw ty vyšly luxusně, muž byl nadšený), doplněno o špagety v omáčce z toho masa a cuket, žlutá cuketa na másle, cherry rajčata vlastní ze zahrady, pečivo, kuličky veganský na ochutnání, doplněno dresinkem..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam