• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QUANTI: ať si každej - aspoň doma - jí čím chce, ne?

Coby „barbar“ používající na burgery důsledně příbor nemohu než dát paleček :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    QUANTI: v každém to vyvolává něco jiného - já mám používání jen lžíce spojené s rodinou, kde je to ještě teda pro úplnou úsporu nádobí spojeno s tím, že se druhé jídlo nandává do hlubokého talíře po polívce. Ten se myje/nemyje podle kompatibility polévky s druhým jídlem. Takže to nijak zvlášť nostalgicky nevnímám, no :-)

Ale zase teda nandat si zrovna rýži s nakrájenými kousky jater do hlubokého talíře a jíst to celé lžící, to mi teda žádné ujímání nezpůsobuje. Pokud to není rodinný nedělní oběd, tak proč ne :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: já třeba nemínusovala a lžící jím jen designované věci, nicméně můj děda jedl lžící snad všechno včetně řízku a vyvolává to ve mně jestli něco, tak nostalgii :)) ať si každej - aspoň doma - jí čím chce, ne?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Ještě lepší :-D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Plating neumim a hladový krci mi střílejí za zadkem, když mají hlad.. kuřecí s omáčkou z hříbků, sušených rajčat a paloučku, šalotka, tymián, šalvěj.
    Mini dezert - zavařená strouhaná jablka, lžíce mascarpone, lotus drobky.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: anebo proste nemám ráda tohle rypání a dělání hodnoty z jedení podle jednoho správného mustru.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Neco dietniho na linou nedeli.

JAJITA
    JAJITA --- ---
    A mě teď baví, že díky mínusům asi vím, kdo tou lžíci jí hlavní jídlo taky :-D)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Z_RYBY_KOST: aspon barevnej ubrus tpmu dej :-))
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    PALEONTOLOG: pardon pardon, vůbec nevím, co mě to napadlo fotit a sdílet takhle neestetické jídlo. Na příště se polepším.

Krupicová kaše s kakaem a máslem se nesmí! zamíchat. Nikdy!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Z_RYBY_KOST: verim, ze to chutnalo, ale to jsi uz rozvrtal k foceni? ja vim, ze gasrropravidla se doma neresi, ale aspon na fotku viditelne rozdel pokrm a prilohu, nelej omacku shora, ale podlej to. mebude to mit jednu barvu. a pak mi to pripomina dilema krupicny kase, viz odkaz.
    chvalim pouziti tradicni lzice, priste zkus sehnat rovnou vydlabavanou. my s detma pouzivame keramicky asijsky lzicky a zerem takovyhle veci z misek.

Jak jíst krupicovou kaši na střední škole
    https://youtu.be/993tSsO1X98?feature=shared
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Hruškový koláč

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A ještě pečené brambory, jelení kýta a šalotka na víně.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIKE411: já mám v mrazáku tu slepici :) díky za připomenutí.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Holt mě stále překvapuje, že někteří jedí jako neandrtálci, to je celé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Špagety a krevety

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (teda nic moc speciálního na ní nebylo, byla to taková ta hliníková z jídelny, kterou si jen různě přiohnul)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JAJITA: Otčím na to měl vyhrazenou speciální lžíci, které říkal „bagr“.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    JAJITA: A proč by nejedl. Já jím vše lžící. Třeba i burger nebo pizzu. Na polívku používám zásadně vidličku.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Z_RYBY_KOST: To jíš tou lžíci?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vývar s česnekem a zeleninovýma nudlema.
    Podzimní kapustové hody s krkovicou, pečenou cibulou a hlívovýma škvarkama. Byl tam aj korálovec lví hříva.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam