• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Lepkovou knedlu já nesmím a omastkem jsem to pak polila. To červený zelí je fskutečnosti řepa. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: dvoubarevne zeli = LUXUS!

...ale vycitave pravim: kde je sakra nejake knedlo a mastna stavicka?!? 😢
    🤔😉
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Brie a pak i chleba jsem dala do trouby. Na tom rozetřeným Brie jsou plátky hrušky, salát, granátový jablko a balsamico. Vedle salát. :)

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pozvali jsme mužovu dceru Kačenku na kanibalské hody.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Ja tam dneska pustil tohle. Maso se zeleninou jsem mel nalozeny uz od pondeli.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Původně jsem chtěl bejt línej a zajet pro sobotní oběd do hospody, ale zrovna probíhající rekonstrukce tamní kuchyně mě donutila svůj smělý plán přehodnotit.

A dobře že tak!

Knedlíky s vajíčkem jsou mý oblíbený jídlo i v základní verzi. Já stvořil vylepšenou variantu zahrnující domácí ukrajinský salo (protože s tímhle špekem je všechno lepší), bokem moje vymazlený okurčičky a místo kečupu střídmě pocintáno omáčkou Red Agent.

Takhle by to šlo.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: jde to udělat i na sladko, dýně s tvarohem a medem nebo cukrem nebo karamelem.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Vypadá velmi jedle, díky :). Dýně mám ještě plný špajz, tak s ní aspoň pohnu :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: pečená dýně rozmixovaná s tvarohem, česnek, sůl, bílý pepř, lžíce majonezy
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Ta sytě žlutá pomazánka je, prosím, z čeho? :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: vypada skvele, ja bych rozhodne nepohrdla!;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tohle jsou těstoviny, krevety v rajčatové omáčce a feta naložená v chilli.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: jsem se chtěla pochlubit snídaní, ale vedle tvojí bledne

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ALDARION: mňam! To vypadá úžasně ;)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BERRUNA: Kuba je super! Mile mne překvapilo, že recept na "vegetariánský haggis" je v podstatě kuba. :) Udělal jsem si ho loni na Burns night, se šťouchaným tuřínem, pečenýma bramborama a whiskovou omáčkou a asi z toho udělám svojí tradici. :)

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MOODYCAT: Devět let mám sen se najíst v klidu, jako člověk.. jist nad klávesnicí, sama, bez neustálého řevu a třískání příborů, mi zní jako rajská hudba.. drž se :).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tchynin kazdorocni produkt vylucne pro me.

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACIDQA: Ja mela sen behem svatku se jednou najist v klidu jako clovek u stolu, jedno jestli snidane, obed nebo vecere - a nebylo mi to splneno ani jednou :D Zitra zas stravovani nad klavesnici, jupi.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ACIDQA: skoda! prazak nejsem 😒
    a zrovna vosi hnizda mam tak rad! 😊 ale moc diky i tak!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FERRYH: jestli ses Praha, dam ti svuj dil. Ja se pri delani vzdycky prezeru vosich hnizd, vozeru tuzemakem, a druhej den uz to nechci videt a rozdam to. :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dneska se to tvarilo, ze bych mozna nemusela sama snidat nekde na benzince nebo mc drive jako obvykle…

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam