• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    GALE: Na balkon se kralilarna vejde :)
    GALE
    GALE --- ---
    Koukám, že králík na hořčici je jak bramborový salát. Každý má svůj recept. Tohle jídlo jsem poznala až v dospělém věku, protože v pražském paneláku se králíci běžně nevyskytují a všichni mí příbuzní jsou také z pražských paneláků.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GALE: a hodne cibule pod to :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VSICHNIMAME: mám jen to, jak ho dělám já:

Králíka vcelku bez hlavy a vnitřností, slaninu/špek, úzkým nožem nadělat díry a zastrkat klíny (dobrý je, když je ten špek zmrzlý, líp se tam tlačí). Do každé díry ještě kousek stroužku česneku. Do velkého zapékacího hrnce na dno na kostičky slaninu/špek, hodně cibule, chvilku nechat opékat. Pak vzít králíka, ze všech stran rukama pomatlat hořčicí (dijonskou, ale funguje jakákoliv), no a pak tak na 150°C pod pokličkou do trouby na třeba 3 hodiny, na konci odkrýt poklop a ohulit pro kůrku. Dobrý je taky cca v půlce toho králíka otočit na druhý bok.
    GALE
    GALE --- ---
    VSICHNIMAME: Králíka rozebrat na díly, prošpikovat slaninou a osolit. Opéct do hnědých fleků na slanině a potřít dijonskou hořčicí. Dát do pekáče a podlit vodou. Péct zakryté doměkka.
    Podáváme s rýží.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    VSICHNIMAME: já znám je prastarý recept po babičce. Asi deci nebo dvě oleje, do toho lžíci hořčice, králíka obložit cibulí a osolit, koření kuličky (jalovc, pepř, nové koření). Možno přidat anglickou nebo bůček (uzený), zalít králíka v pekáčku a trošku doplnit vodou, aby byl ponořený.strčit do druhého dne na balkon a ráno upéci.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Vím, že kdysi tu někdo zminoval geniální recept na králíka na hořčicí. Internety nabízí těch receptů více, měl byste někdo tip, který to je?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MAR_TINA: jj..je to zapečený takže když neco vytece tak ho vydrhnu a vic to neprozivam
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JUPIII: Mám Remosku tria a v podstatě už nepeču v troubě (zvládne i chleba) a vařím v ní hodně často.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jen reaguji Moody na dotaz, nerikam si o rady: Nejvic se mi trouba prasi pri programu 4d horkovzduch a velkoplosnej gril s horkovzduchem. Krasne mi to rozptyli bordel po cele troube. Pouzivam casto. Nejhorsi je bucek. A po mne chce porad nekdo upect bucek. Je to nelecitelny.;)

KURE: smutnej pribeh. Proste se mijime.

Dneska nic zatim, jen v noci zachvat a vejce se spenatem.

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Je mozno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: já mám dojem, že se časem víc a víc napéká ta drobná mastnota prosáklá papírem. A tu jako otřu, ale asi ne dost dobře. Tak to po roce mělo spíš flekovou patinu než bordel.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    To, a od ceho se vam prasi plechy? Ja davam pecici papir a maximalne neco obcas trochu vytece, coz oplachnu hned po pouziti a hotovo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přiznám, že jsem po roce občasného omývání drhla plech. Teda chtěla drhnout plech. Posadila jsem ho do sprcháče, napustila horko vodou a opatrně!!! přidala dvě lžíce hydroxidu sodného. A počkala. Za dvě hoď ky jsem to slila, opláchla a odnesla si nový krásný smaltovaný plech.
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: no přijde mi nefer porovnavat obtíže mytí obrovskýho plechu z trouby, když ti stačí upect něco v pekáčku velikosti remosky. Do tý trouby můžeš dát stejně velkou nádobu jako je ta remoska a tim padem mejt (v myčce či rukou) stejnou nádobu stejně snadno či obtížně.

teď si jako ohrožený ptactvo připadam trochu já :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: Minu kapitolu manipulace s rostem, dvirky trouby a myti sten trouby x myti nadoby, co se vejde do drezu a rovnou prejdu na tema: “Kdyz mas malou mycku, kup si jinou…” Navazat muzeme rovnou tim, jak casto a dusledne mejeme troubu, pres solary se pak v poklidu k veceru dostaneme k ohrozenemu ptactvu a svetovemu miru.

(Ja teda u toho uz asi nebudu, prectu si az resume.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KURE: nevím, přijde mi, že plechy jsou nejhůř mytelnej kus nádobí, s jakoukoli nádobou (vhodnou do myčky) jsem neměla problém
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: no a když myčka neumeje plech do trouby, tak neumeje ani nádobu od remosky ne? afaik stejnej oser.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KURE: mně myčka ty plechy neumeje. Dtto pojezdy, to musím drhnout a stejně jsou zaflákaný. A sklo je potřeba čas od času rozebrat... no nebaví mě to. Až zrekonstruuju kuchyň, koupím si remosku a troubu budu mít jen na parádu 😅
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: to je řešitelný.
    pyrolyza a hladký sklo uvnitř dvířek. plech do myčky.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Pridam nevedecky poznatek, ze Remoska/Pecenka je mnohem jednodussi na udrzbu. To jsou za me vyznamne plusove body.

Nenavidim myti trouby a plechu. Mam troubu s pyrolyzou a stejne me to sere.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam