• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no a ještě Ázerbajdžán.. Který si to pozor v roce 2017 patentoval u UNESCO Heritage 🤣
    https://www.azernews.az/culture/123544.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: blbě jsem to popsala. Za syrova to jíst nejde a upečené (teda spíš dušené) to chutná jako slupka z cukety :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Chm, já teda jím syrové cukety i se slupkou...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Žlutá polívka.
    Krůtí medailony a smetanový pórek.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Emental+vejce, ztracena vejce, vejce+parmazan+zampiony a rajce.
    Mam doma moc vajec a je vikend.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    REONA: po upečení, za syrova to jíst nejde, asi jako slupka z cukety. je to obal bez výrazné chuti, hlavní roli má náplň.
    Kdybys lovila v čr vinné listy, pozor, jsou většinou postříkané sírou proti plísni a poděláte se po nich. Je potřeba shánět někoho s révou na zahrádce bez postřiku.
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Když nemáte guanciale, tak tam dejte slaninu..

    REONA
    REONA --- ---
    MAR_TINA: koukám že jsem se zeptala blbě, zajímá nás jakou mají chuť právě čerstvé? Kolik se dá ovlivnit nakládáním, o tom představu máme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: tam bude odvěký spor mezi Tureckem a Řeckem, co je správně :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Bráchova tchýně (turecká) je dělá na velikost prstu/malíčku. Prý se na takové velikosti a tom, že jsou všechny jak když střelí, pozná um hospodyně :D.
    Už se těším, až zase přijede a bude vařit. To jejich sladký fakt nemusím, ale plněný vinný listy, burek a všechny ty zeleninovo luštěninový směsi teda miluju.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    REONA: U těch z Lídlu mi přijde, že mají takovou zemitější chuť. Ale
    jsou dost podobné těm v Řecku a Španělsku, tak je také kupuji.
    Ony jsou trošku kyselejší ze své podstaty, pomáhá tomu i ta chuť kopru.
    Minimálně ty, co jsem jedla já. Třeba tu je ale někdo expert ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    REONA: je to ohromný rozdíl proti čerstvým. Ten list bývá trochu naložený v oleji s citronem před balením, ale tu kyselou olejovou pachuť nemá. Zbytek záleží na náplni, ale obecně je to vařená rýže s masem nebo rybama, bylinkami a olivovým olejem.
    Ty domácí jsou velké tlusté balíčky
    REONA
    REONA --- ---
    ILLUZE: zrovna jsme s mamkou jedly plněné vinné listy, které koupila v Lidlu a máme dotaz: jakou mají vlastní chuť? V nálevu jsou nakyslé, je to jejich chuť nebo chuť nálevu?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BRUKEV: Jj, mám na ně tak trochu úchylku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ILLUZE: to slovo amoleta mel muj mozek problem zpracovat. Musel jsem tu vetu cist dvakrat. To tmave neco jsou vinne listy?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Bábovka ke snídani - z podmáslí a s mákem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na Instagramu jsem zahlédla, jak se smaží vaječná amoleta, ještě zasyrova se na to se prdne tortilla, pak se to kdečím plní.
    Mno, dobré to je ,-) Jedeme yxtou variantu.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACID: nedávno jsem dal zkoušku a navalilo se mi. Je všechen tvůj!
    ACID
    ACID --- ---
    LYNCH: ale jdi ty brebto :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACID: je hnusnej:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam