• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: no nevim ktere vejce ma byt tekute, ja znam to, ze se uvari vajicko, zamota se do mleteho masa a da peci.. ale nepece se tak dlouho jako v ptakovi
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: jak pise FRENNET: ... a tam mi teda to vejce tak natvrdo-tvrde vubec neprijde...
    jinak ja spanel. ptacka fakt miluju! to zadna... ale to vejce v nem je uz dost divne, to zas jo... ja ho vynechavam :O) - nejakej zbytecek asi na taliri zustat musi...;O)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET: nebo aspon polotekutej.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    LADY_MYSKA: je to tak, ale tam ma byt ten zloutek tekutej, nema to byt "diamantove" vejce.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: no uvarene vejce se jeste dává do mleteho masa ( pstrosi a nebo skotske vejce).
    Ale to je uz radu let, co jsem videla a jedla
    ACID
    ACID --- ---
    Fajn je v ptáčku vaječina
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: mno, vzdyt to taky pisu: jinde nez v ptaccich jsem si podobne divne tvrdo-tvrde vejcove podoby nevsiml...

nebos myslela neco jineho?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    KAREN: jsou to pak vejce úplně total na tvrdo. Řekla bych, že asi nejsou až tak "gumová" jako v ptáčcích. Ale já mám vajíčka ráda na většinu způsobů, tady v kombinaci se sýrovým špenátem a křupavým těstem za mě dobrý.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: nj, ale jak dlouho se dela vejce v ptaku a jak dlouho se zapeke v listovem teste?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAREN: je fakt, ze v sp.ptaccich je to vejce uz trochu divny... skoro jak spatna soja :O)
    ale mozna to je tou okurkou a nebo horcici? jinde nez v ptaccich jsem si podobne divne tvrdo-tvrde vejcove podoby nevsiml...
    ---
    zas ale co ti brani s tim vejcem trochu experimentovat? udelej ho treba na hnilicko a dej ho tam cele nekrajene... to by melo jit take... ;O)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAREN: Ne. Je to prostě tvrdý tvrdý vejce. Včera jsem to dělal. Ale nevadí mi to.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Z_RYBY_KOST: Vypadá to super. Jen nemám moc důvěru k pečení už zabitejch vajec natvrdo (vždycky se ki líbila takováta sekaná s vaječným "okem" - vyzkoušeno, už to nebudu dělat, totéž šp. ptáček) - pomůže tomu ta vlhká náplň kolem?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes vepřové s rajčaty a klobáskou, k tomu pečená zelenina s cizrnou.

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: recept je o par prispevku vis
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Z_RYBY_KOST: Vypadá velice dobře, můžeme mít recept? :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Chtěl jsem původně motat španěláky, ale pak jsem to přehodnotil a rozhodl se pro hovězí plátky na houbách.

(Domácí okurčička musí být)

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Po vcerejsku zustalo trochu knedliku, takze dnes rajska s hovězím masem a knedlikem. No a zbytek rajske nasledne s testoviny a mozna plnene papriky ( to, jestli se vykopu do obchodu, coz se mi tuze nechce)

GEISHA
    GEISHA --- ---
    Z_RYBY_KOST: kdysi byl na něj recept v Albert magazínu, taky jsem ho dělala, skvelej
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Kachni nozka, bio zeli ( moc dobre kupovane, kdyz neni domaci) a domaci knedlik

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    FERRYH: dávám špenát nebo špenát napůl s kopřivami. Ale určitě to bude fungovat i s medvědím česnekem, to bych mohla zkusit příště :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Z_RYBY_KOST: snad to bude čitelný. Je to recept z knihy Spolu u stolu (Albert kuchařka).
    Sýr dávám různý, podle chuti. Jednou jsem zkusila i podle receptu sýr gruyère, ale ve výsledku mi to nepřišlo chuťově až tak zásadní.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam