• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: ja driv daval, je to takovy prijemne oslizly, lip to klouze do krku a asi to i lip drzi chut a evidentne i barvu, asi zas zacnu davat (solamyl)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: No to je ironie, že já dal škrob dneska poprvý v životě :D

    Jinak taky nedávám, protože ho doma ani nemívám. Ale teď ho zrovna manželka na něco potřebovala, tak jsem ho zkusmo zabavil a použil. A jo, je to jiný (neumím v tuto chvíli říct, zda lepší).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: dik za odpoved, ja totiz ten skrob nedavam a pak je to vzdycky svetly a tuhle krasnou barvu to nechytne, to bude asi tim a nebo davam malo sojovky) nedavno jsem marinoval pres noc v oleji a trochu sojovky a zazvoru a cesneku a maso bylo super, ale tahle barvicka tomu chybela.. btw zazvor/cesnek/sojovka je takova svata trojice pro me, obcas jeste chilli, zaklad kazdy cajny
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: je vtipný, že se ptáš, protože zrovna dneska jsme akorát přišli od doktora z očkování potomka a muselo to lítat jako blesk. Takže žádný dlouhý marinování, prostě nakrájet maso na nudličky, zalejt sójovkou (vůbec jsem ji neznal, normálně používám Kikkoman, ale holt jsem cestou od doktora vzal, co měli zrovna v Albertu), přidat škrob, trochu pepře, oleje, zamíchat a čau. Pak jsem si nachystal část zeleniny a dal dělat rejži a pak hned šlo maso po částech na pánev, takže dneska fakt nebyl čas na purismus a mohlo to tam bejt takhle naložený cca 10-15 minut maximálně.

    Ukázalo se, že oproti tomu Kikkomanu je v týhle sójovce mrtě míň soli, tak jsem pak ještě ke konci dosoloval rybí omáčkou.

    Hele a jo, dobrý to bylo. Dokonce aj potomek si čvachtal.

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: jako ze to v ni lezelo dlouho nalozeny predem? a jaka konkretne? ze jsem tak smelej.. a skrob/solamyl byl?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: tmavá sójová omáčka.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: pekna tmava bava toho masa, cim to?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Česká “Čína” z krůtího.

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    4e712680-9089-421b-8343-4d5ad3b37580
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    peknej klubik.. tady z posledniho tejdne nejaky moje jidla. delam vicemene tyhle jidla s ruznejma obmenama porad dokola. obcas steak.)

    to prvni budu delat dneska pro vege kamosku, to je muj tajnej recept na bulgurovej salat, kterymu zadna, doufam, neodola :)

    - pul pytle bulguru nechas nasaknout vyvarem, pak vsechno smichas dohromady a zakapnes olivacem.. (obcas davam kapari jeste a kdyz to delam pro sebe tak sunku od kosti, takhle jsem udelal vejce natvrdo k tomu zvlast volitelny.)


    83fcb473-26c7-42f4-996a-4b8a273d8bde
    398037a4-938d-454b-87e3-edb46fe3d6ff
    431beaec-d166-44da-b784-1c1384d6bac4
    8e069999-3d4d-47b1-b6a9-20bb9dc6ef43
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Buchta trochu vyrostla :D

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VONBONBON: a ještě tu je “ Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků“
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    Nevim, jestli to patří úplně sem. Každopádně my doma “Rádi jíme…” domácí kysané zelí…

    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: tokaj je dobrej tip. diky. palenku ne, to nepije.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: pokud má rád sladší tak je super premiovejsi Tokaj. (6 putňovy) Hezký láhve mají spíš destiláty z vína. Našeho jsem dost potěšila tímhle.....
    Gran Duque de Alba XO, Solera Gran Reserva Especial 0,7l | E-shop Global Wines & Spirits
    https://www.global-wines.cz/gran-duque-de-alba-xo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: jdi do winegeeku a vem nejaky naturalni a nech si poradit.
    KURE
    KURE --- ---
    jdu jsem mírně s offtopicem, ale nenašel jsem na nyxu klub o víně.
    potřebuji nějakou hezkou lahev jako dar, darovanej to bude opravdu pít a má rád bílý spíš sladší.
    neni to žádnej kosmopolita tak bych mu rád dal něco co nezná. nějaký francouzský? italský?
    měli byste tip? nemusí to bejt investiční lahev v ceně fabie, stačí u nás neobvyklý slušný víno.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak bych tad ráda doporučila cheburek, který jsem koupila u vinohradské nemocnice FNKV u vchodu shora od Želivárny jo, dělá to tam jedna paní ve stánku s nápisem cheburek a kebab úplně čerstvý taštičky přes půlku talíře z těsta a plní se to sýrem nebo masem a je to tatarské (paní taky působí jako Tatarka) a to těsto je takové křupavé langošové a to maso je krásně šťavnaté a sýr dává taky výborný...
    protože nemám bohužel funkční telefon, tak beru ilustrační obrázek z netu, vypadalo to přesně takhle, je to výborné, doporučuji si to tam dát, pokud půjdete kolem :)

    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Opět v Kaufu za 20,-

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam