• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes čína z kuřecích stehen, mně s rýží z květáku a dipem s limetkou a koprem, rodině s klasickou, plus kukuřice, hrášek a edamame na páře.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DR_NIKITA: Akorát, že jsem zapomněla napsat, že to bylo i s mangem ,-)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    ILLUZE: To je velka parada!)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Večerní salát s mořskou treskou, okurkou, řeckým jogurtem, limetkou a koprem.

ADALIM
    ADALIM --- ---
    ILLUZE: Diky moc! Vyzkouším:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADALIM: Ahoj, nastrouhala jsem najemno 2 menší mrkve, smíchala je s rozkvedlaným vajíčkem, kořením podle svého výběru, nahrubo nastrouhaným sýrem.
    Pak to rovnoměrně rozprostřeš na papír a pečeš (já to peču v horkovzdušné troubě) na 190 stupňů kolem čtvrt hodiny (záleží na tloušťce placky).
    Na poslední cca 4 min placku obracím, ať není vespod měkká.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KASUMI: Samozřejmě že existují nějaká pravidla napsaná a pak ty nepsaná. Držím se těch nepsaných, tj. nedělej voheň pokud je velké půdní sucho nebo jsi v národním parku.
    Pokud je po dešti jako bylo zde, tak není problém si udělat mini oheň jen na uvaření stravy, opečení buřta a neudržovat ho z "romantických a pohodlných" důvodů.
    U zřícenin hradů jsou ohniště všude. Tam se nebojím, ale zase, pokud je sucho, je to no-go, pokud je po dešti, tak proč ne.
    Co se vařičů týče, tak ty jsou pokud se ti nezvrhnou 100% bezpečný. Mám pod PB kartuši stabilizační nožičky. Minimalizuji riziko jak jen to jde. Místa u potoků, velké závětří, rovná plocha.
    Hlavně nebejt idiot a nepostavit to do suché trávy.
    Myslet u toho :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KARLOSK: ptam se, nevim, sorry za ot - neplati v CR pravidlo, ze ohen lze rozdelavat jen 50m od hranice lesa ? zrovna jsem nad tim nedavno premyslela, byly jsme s kamoskou v ceskym lese v neudrzovane casti (byla tam cedulka, ze je to puvodni ci co bez udrzby) a bylo tam uprostred lesa nekolik ohnist (pobliz zriceniny hradu), tak tam samozrejme tohle padlo v ramci diskuse i s myslenkou na ty sileny lesni pozary.. jestli do lesa chodis, tak to asi budes vedet, tak se ptam
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    ILLUZE: to vypada super
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    ILLUZE: Muzes prosim napsat recept?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další ze zdravějších verzí toustů ,-) Tentokrát z mrkve.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tyhle jednoduchý nedělní obědy miluju.
    Brambory utopený ve vývaru, cibule, česnek pepř a sůl a na to ptačí nohy, pár rajčat a paprik a kousek másla. Dokonalá oddělávačka... Dobrou noc.

MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    "není tu nic k jídlu" - rejžový nudle, cibule, česnek, vajíčko, sojová a ústřicová omáčka a mražená zelenina.

VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    VONBONBON: no a večeře…

VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    RUTHER: btw já celý kuřata, nebo jenom stehna jedu tak, že to máslo narvu pod kůži

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POHODAVOLE: ❤️
    VONBONBON: zrovna teď to u nás frčí, z nějakýho důvod se do toho teď zbláznila dcera, už to jí druhej den...
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    KARLOSK: no je to spíš chleba v sejru s vajíčkem… nebudu lhát…
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    VONBONBON: Tak tenhle bych si i dal. Já vzpomínám na chleba ve vajcu trochu s odporem. Tohle vypadá dobře!
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    Chleba ve vajíčku. Jsem dělal poprvé:D

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nova pec :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam