ANDREJKA:
- povaříte brambory ve slupce, vymažete pekáč máslem, bramborovou “misku” posypete kořením (já použila JUST italské koření a majoránku, potom jsem ještě použila malinko roztopeného másla (hlavně na okraje), pekla jsem to cca 30 min na 180 stupňů.
- v mezičase jsem na cibulce, oleji a česneku osmahla mleté hovězí s italským kořením, pepřem a solí, přidala hromadu zeleniny - nakrájený řapíkatý celer, vypocenou cuketu, nějaká cherry rajčata, půl velké kedlubny, 2 malé mrkve. Nechala vše opražit, podusit, přidala lžíci rajčatového protlaku, pak to zalila passatou, na závěr přidala bylinky ze zahrady
- po vytažení pekáčku jsem bramborovou krustu potřela máslem s rozetřeným česnekem se solí
- pak na to nastrouhala 2/3 mozzarelly, trochu parmezánu, plátky 1 velkého rajčete, zalila to masovou směsí, na to nasypala zbytek mozzarelly a Parmezánu a pekla pod alobalem cca 50 min, 10 min pak odkryté na 180-190 stupňů
- na závěr se koláč posype čerstvou bazalkou a kdo chce, ještě troškou sýra, u nás zabodovaly i chilli papričky