• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HASSASSIN: Jono. To se mi už takhle taky párkrát podařilo vysadit. Kratom nebo prášky. Teď ale Kratom začali prodávat v obchodě na naší ulici, tak nevím jestli to bude validní strategie:-(
    HASSASSIN
    HASSASSIN --- ---
    FARFELOO: já se toho zbavil shodou okolností...došlo mi to a týden jsem si to nedokázal obstarat...fyzické příznaky abstinence byly tak nepříjemné, že si (zatím) nedovedu představit, že bych to začal znovu užívat...po 8-9 dnech všechny příznaky odezněly a teď se ráno budim s tim, že to opravdu nepotřebuju, abych zvládl odejít do práce.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HASSASSIN: Tohle bylo jenom ve smyslu, že jsem si říkal ráno, že se bez toho dnes obejdu... ale jinak už jsem se k tomu vrátil už několikrát. Buď po pár letech. Jindy zase třeba po měsíci
    HASSASSIN
    HASSASSIN --- ---
    FARFELOO: po jaké době ses k tomu vrátil?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    INK_FLO: Tady se z toho stává quittingkratom. Neříkám, že to je nutně špatně... jen mě to deprimuje. Pustil jsem si to hned vzápětí, co jsem to sám zase nevydržel...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    kdysi jsem se nasíral nad jeho videem, že je kokotina natáčet "osvětové" video, ve kterým si odváží 4g a naleje to do sebe...střih - o čtyři roky později nový video, kde přiznává opakovanou závislost, které se nedokáže zbavit, překvapivé!

I LIED To You. This Is The Truth About My Addictions.
    https://www.youtube.com/watch?v=IwXgwNwhgFY
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    MARTYZAN: Jemně mleté listy zaliješ vroucí vodou, zamícháš a necháš cca 5minut odstát, netřeba cedit, na dně se vytvoří sedlina obdobně jako u kávy. Na 2dc cirka 1kavová lžička. U listové drtě obvykle stačí povaření po dobu 3 minut, pro silnější nálev 5 minut. Milovníci výraznějších chutí mohou bez obav nechat nálev povařit i delší dobu, tzv. přetažení a hořkost u wayusy nehrozí. Celé listy se vloží do studené vody (15-20listů) přivedou k varu a nechají na mírném ohni povařit cca 10min. Jednou převařené listy lze znovu 2-3x převařit, vždy se přidá 5-10 čerstvých listů.
    Já si připravuji jemně mletou Wausu, kvůli pohodlnosti a jsem s touto přípravou a výsledným nápojem spokojený.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Zdar. je třeba Wayu vařit nebo stačí jen dlouhý louh zalitý horkou vodou ? Jaké je nejepší příprava ?
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    XCIDER: Přesedlal jsem z Maté na Wayusu z podobného důvodu. Kafe nemůžu, protože jsem po něm hodně neklidný, propil jsem se přes různé druhy čajů až k Wayuse, kterou jsem si natolik oblíbil, až jsem u ní i zůstal a nedám na ni dopustit. Wayusa má oproti Maté jemnější, lahodnější a plnější chuť. O Wayuse můžu mluvit jen v superlativech a vřele doporučit.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Mně vyhovuje že Wayusa má zjemněný účinek díky l-theaninu, který v Maté není. Wayusu piju skoro každý den, Maté i když mám velmi rád, piju ho od roku 2009 a chci ho mít brzy taky na e-shopu, tak si dávám jen občas, asi je to individuální :-) Wayusu mám radši no, dávám si do ní ještě amazonskou skořici a vyhovuje mi to jak chutí, tak účinkem.. Maté má takovej prudší/ silnější účinek, někomu to může vyhovovat, já jsem citlivej na stimulanty celkem..
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    BBAN4N: na rovinu, je wayusa neco jinyho nez "mate s pribehem"?
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    Děkuji.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Zelený a bílý druhy v nízkých dávkách.
    Pokud chceš jinou náhradu za kafe a chceš něco zdraví prospěšnýho kde se nemusíš bát závislosti a můžeš ji užívat pravidelně, doporučuju moji milovanou rostlinu jménem Wayusa:
    Wayusa | SOMA HERB - rostliny a houby pro výkon, optimalizaci i relaxaci
    https://www.soma-herb.cz/wayusa
    Zrovna jí piju a píšu o ní článek, kterej bude na tý stránce na blogu během tohoto týdne :-)
    S tou rostlinou mám fakt blízkej vztah, posílá jí sem jeden respektovaný šaman, měl jsem i ceremonie s Ayahuascou a Wayusou dohromady jako se to dělá tradičně v Ekvádoru, ta rostlina má hloubku a upřímně je to nejlepší náhrada za kafe, kterou znám :-) srdcovka..
    Z dalších stimulantů bych doporučoval kakao boby, nebo čistý práškový kakao.
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    Já opiáty právě nechci, závislost na opiátech jsem neměla .Jde mi spíše o tu náhradu za stimulanty.. máte najaky typ na druh kratomu který by byl vhodný bys třeba jako náhrada za např. kafe?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FARFELOO: hele popravde s tímhle jsem ja osobne u kratomu problem nemel. a to dokazu byt prirozene podrazdenej, a den po zdimani serotoninu nebo dopaminu naprosto na kopnuti do hlavy. nic srovnatelnyho s kratomem. hulici co znám jsou teda daleko neprijemnejsi když si ten den jeste nezahulili.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CRYYSTAL: Jestli máš obavu, že budeš nepříjemná, tak na opiáty ani nemysli. Podrážděnost je velká součást závislosti. Kdo by taky nebyl podrážděnej, když se měl včera tak krásně.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CRYYSTAL: hele tramal je asi nejhorsi opiat, navíc stimuluje i jeden z endorfinů, což s imao je o hubu
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    SDN33: ty jako receptory jsou jedna věc a druhá věc je dehydratace organismu
    CRYYSTAL
    CRYYSTAL --- ---
    No užívám leky že skupiny IMAO. No a několikrát se mi stalo že jsem po tramalech ( které jsem užila na bolesti zubů)byla celice neprijemna.... Naopak jsem příznivec dobré kávy, čaje, červeného vína atd. Drogy typu amfetaminu uz nějaký čas neberu. Spíš se bojím alkoholové závislosti tak hledám něco co by mi nahradilo tu euforii s minimalnimi riziky...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CRYYSTAL: v jakém smyslu?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SDN33: taky se mi stalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam