• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    FRDK
    FRDK --- ---
    BRUTOL: Ještě se v souvislosti s odvykem krtmu hovoří o mučence.
    Mučenka pletní - Proti stresu, úzkosti a odvykání od kratomu - Kratom World
    https://kratomworld.cz/blogs/clanky/mucenka-pletni-prirodni-pomocnik-proti-stresu-uzkosti-a-odvykani-od-kratomu
    FRDK
    FRDK --- ---
    MARTYZAN: Já jsem s přestávkami docházel do Modrého kříže v Ostravě (poblíž Docku), možná mají pobočku i v Hávru, v Orlau ji otevřeli taky před asi dvěmi lety.
    V Ově mi dělala terapeutku šéfka Lenka, je výborná.
    Je to neziskovka, neplatíš nic.
    Zkus.
    Ostrava – Modrý Kříž
    https://modrykriz.org/kontakty/ostrava/

Mrzí mě, že jsem Tě do toho zatáhl zrovna já :-/
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    RSZ: nepřišlo mi :))) nebo jsem tomu tak věřil ??? Jaký další věci myslíš že jsou vhodné na začátek ???
    RSZ
    RSZ --- ---
    BRUTOL: většina z toho tedy total placebo, ale proč ne:)
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    MARTYZAN: N - acetyl cystein... Hledej Googlem kupuju ten z Brain marketu s přídavkem kurkumy a opravdu můžu říct že to fakt moc pomohlo ....

pomůže detoxu a stabilizaci nálady ....

Je to fakt vydržet prvních pár dní a pak se smířit s tím že hold jsem někdy unavenej nebo se mi něco nechce a všechno není taková pohoda :)))

U mě bylo hlavní zjištění že jsem se fakt přepínal a dával kratom hlavně po práci abych mohl být ještě vzhůru do půlnoci a makat na svých věcech nebo jít po práci ještě do další práce :))) takže teď chodím spát maximálně v 10 a vedlejsaky nebo hraní beru jen tak abych byl do půlnoci doma ...
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    BRUTOL: díky, a co je nac?
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    MARTYZAN: kdybych do toho zase spadl někdy nikdy bych nezačínal detox bez : brufen, tyrosin, magnesium, nac a silným zeleným čajem... To jsou za mě top doplňky které mi nejvíc pomohli ....
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Já poslední dobou zakouším hrozný pokušení objevili se mi nějaký migrény a každej druhej den si říkám že si koupím jen 10g :)))

Ale už tuhle past znám to mě takle jednou bolel zub když jsem přestával .... A nepřestal jsem :)

Pořád ani nekouřím ale občas si zahulím ale ani bych to nemusel mít ale když někde sem tak si dám radši brko než smradlavej chlast....
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    MARTYZAN: jedna věc je psychicka připravenost ale hlavní na tom začátku mi přijde biochemie těla .. v prvních několika dnech nemůžeš bez berličky aspoň nějaký vidět světlo na konci tunelu... Protože máš úplně vydojenej dopamin a krom kratomu už ti neudělá radost nic ....
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BRUTOL: ti slabý asi jako kafe :)
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    SDN33: po prvním vysazení z největších dávek jsem měl 9 dní průjem :))) dej smectu nebo černé uhli
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MARTYZAN: kdyžtak pošta nechci se na nyxu dále znemožňovat v různých auditkach :D
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MARTYZAN: ze sociálních služeb budeš asi velmi zklamán je to běh na hodně dlouho
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Já jsem se odhodlal vyhledat odbornou pomoc a radu v nemocniční adiktologické ambulanci. Sám to nejsem schopný vysadit úplně. "/ Jenže potřebuji doporučení od psychiatra nebo si každé sezení 45min. zaplatit 980 kč. Termín u psychiatra může být až za dva měsíce...nebo pak navštívit sociální služby, tam je to zdarma.
    Máte někdo zkušenosti?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BRUTOL: tesim se. Litam v tom vic jak v alku. Zas vocode? Zadax to ale neni.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Par dnu bez a mam takovej prů... , že to snad nemá obdoby. Tak tohle bude ještě hádanka.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    STICKYGREEN: dávka 3g na 80kg tělesné váhy
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Z fb/ Uživatelé bažiny

Ahoj všem, rád bych se s vámi podělil o svou osobní zkušenost z výzkumu „Vliv kratomu na kognitivní funkce řidičů“, který vede Ing. Bc. Jana Mészarosová na Katedře psychologie Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Jako dlouhodobý uživatel kratomu a aktivní řidič jsem se přihlásil jako dobrovolník, protože mě hrozně zajímalo, jak (a jestli vůbec) kratom ovlivňuje moji pozornost a reakční rychlost za volantem.

V rámci studie jsem absolvoval dvě testování reakční doby – jedno bez kratomu a druhé po požití kratomu. Šlo o několikaminutový počítačový test, kde se střídaly různé barevné a zvukové signály a já musel co nejrychleji mačkat příslušná tlačítka. Přiznám se, že před prvním testem (bez kratomu) jsem byl maličko nervózní, zatímco před druhým testem (s kratomem) jsem se cítil uvolněnější a soustředěnější (dal jsem si svou obvyklou dávku kratomu, kterou běžně užívám pro nabuzení). Tady jsou mé konkrétní výsledky reakčních testů:

Test bez kratomu (11. 7. 2025): 272 správných reakcí, 57 chybných, 21 zmeškaných, medián reakční doby 0,680 s
    Test po kratomu (24. 7. 2025): 306 správných reakcí, 31 chybných, 11 zmeškaných, medián reakční doby 0,646 s

Jak vidíte, v mém případě dopadlo druhé testování lépe – počet správných reakcí mi stoupl z 272 na 306 (zlepšení asi o 13 %) a medián reakční doby se nepatrně zrychlil z 0,680 s na 0,646 s (o ~5 % rychlejší reakce). Kromě toho jsem udělal výrazně méně chyb a téměř o polovinu snížil počet zmeškaných podnětů. Pro mě osobně je to opravdu zajímavý výsledek, protože naznačuje, že po kratomu jsem v tomhle testu reagoval o něco pohotověji (a ne, nebylo to tím, že bych měl mít v prvním kole - bez kratomu - nějaké abstinenční příznaky). Důležité ale je zdůraznit, že jde jen o jednu jedinou zkušenost jednoho člověka (mně) – tahle čísla rozhodně neznamenají, že kratom univerzálně zlepšuje reakce všem. Každý jsme jiný a účinky kratomu se mohou lišit podle dávky, tolerance a dalších faktorů. Takže můj výsledek berte spíš jako zajímavost z terénu, nikoli jako hotový vědecký závěr.

Mně to každopádně rozšířilo obzory a jsem zvědavý, jak dopadnou další účastníci. Výzkum stále probíhá, takže pokud užíváte kratom, je vám 18–50 let a aktivně řídíte, můžete se taky zapojit a pomoci nasbírat více dat! Čím víc nás bude, tím přesnější obrázek si pak uděláme o vlivu kratomu na řidičské schopnosti. Pokud by vás to lákalo, ozvěte se přímo autorce výzkumu, Janě Mészarosové, na e-mail: jana.meszarosova01@upol.cz. (Je moc milá a vše vám vysvětlí. )

Díky, že jste dočetli až sem. Chtěl jsem se o to podělit hlavně proto, že v naší kratomácké komunitě často řešíme, jak nás kratom ovlivňuje – a tady mám konečně tvrdá data aspoň za sebe. Budu rád, když se taky zapojíte nebo když napíšete své názory a zkušenosti. Bezpečné užívání a šťastnou cestu všem!

Výsledky z mého měření si můžete přečíst v komentářích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam